Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Gunslingers

Sayfa: 1 ... 4 5 [6]
76
Konuyu bir süredir heyecanla takip ediyordum çünkü paylaşılan bilgiler bende Mad Max tarzı bir hikaye olacağı intibaı uyandırmıştı. Keza kitabı okuyanların mesajlarını görünce bu tahminimin doğru gibi. Bunun yanı sıra maalesef hikayenin işlenişi hakkında okuduklarım kitabı okuma isteğimi alt üst etti :(

77
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Galeyan - Katherine Howe
« : 25 Mart 2015, 12:32:48 »
Merhaba,

Fantastik yaratıkların, vampirlerin, kurt adamların olmadığı, bir taraftan insanı ortalama bir popüler kültür romanı okurken, alttan alta gerilimi hissettiren, cadı kavramına yeni bir bakış açısı katan Howe’un genel olarak başarılı bir yapıt oluşturduğu kanaatindeyim.

Yazar, 200 yıl önce gerçekleşmiş tarihi bir olayı kendi zamanında yorumlarken günümüz dünyasında bu olaylara akademik bakışın ne olduğunu irdelemekte ve bunların yanı sıra kahramanımız üzerinden alternatif bakış açısı ne olabilirdi sorusuna kendi kurgusu dahilinde cevap vermektedir.

Kitabın en hoş tarafı 200 yıl öncesi ile bugünkü olayları adım adım birleştirmesi iken, kahramanın en bariz olayları bile algılamaması okuyucuya yuh dedirtecek kadar ileri boyutta…

Kitabın birincil nesnesi olan kitabın serüvenini takip etmek ama nihayetinde hüsrana uğramak insanı biraz sarsıyor…yine de son sahnenin daha iyi olabileceği kanaatindeyim.

Sonuç olarak, okuma listesinde yer alması gereken bir yapıt olduğu düşüncesindeyim.

Saygılar, sevgiler…

78
7. Yıl / Ynt: Wool 2: Vardiya Ön Okuması Yayında!
« : 23 Ocak 2015, 17:56:19 »
Ön okuma kesinlikle muhteşem...
Resmen insanın ağzının suyu akıyor :)
Sabırsızlıkla kitabı elime alıp okumayı bekliyorum.

79
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 13 Ocak 2015, 12:06:25 »
Genel kanı (benimde katıldığım),

- Elminister çok önemli bir karekter,
- Elminister serisi, Unutulmuş Diyarları kronolojik olarak okumak isteyenin ilk okuması gereken seri,
- Ed abi Elminister karakterinin ve hikayesinin, hakkını verememiş,

Her şeye rağmen Unutulmuş Diyarlar, bir yerde okuyucuyu kendine bağlıyor ve o noktadan sonra bulduğun her kitabı okuyorsun, buda demektirki iyi yada kötü Elminister serisini bir gün okuyacaksın  :)

Ayrıca konu başlığını baştan sona okumadım ama varsada tekrar etmek istediğim bir seri var,
Danışmanlar ve Krallar Serisi
 - Büyücü Avcısı
 - Sel Geçidi
 - Büyücü Savaşı

diğer serilerin hiç birisi ile kesişmeyen (sanırım bir yerlerde Elminister ismi geçiyordu) Unutulmuş Diyarların tamamen farklı bir yönünü anlatan bir seri. Türkiye'de pek tutulmadı ama ben Unutulmuş Diyarlar okuyucusuna kesinlikle öneririm bu seriyi..

İyi okumalar.

80
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 05 Ocak 2015, 12:33:17 »
Merhaba,

Bu kitapların hepsini okudum :)

Öncelikle, burada yer almasa bile Dritz'in doğumundan itibaren maceralarını anlatan;

Kara Elf Üçlemesi
Anayurt
Sürgün
Göç
Buzyeli Vadisi Üçlemesi
Kristal Parçası
Gümüş Damarları
Buçukluğun Mücevheri
Drizzt Do'Urden'in Maceraları
Miras
Yıldızsız Gece
Karanlığın Kuşatmas
Şafağa Geçit
Karanlığın Yolları
Sessiz Kılıç
Dünyanın Omurgası
Kristalin Hizmetkarı
Kılıçlar Denizi
Avcı'nın Kılıçları
1000 Ork
Yalnız Drow
İki Kılıç
Değişimler
Ork Kral
Korsan Kral
Hayalet Kral
Kışgörmez
Gauntlgrym
Kışgörmez
Charon'un Pençesi

serilerini okumanı öneririm.
bu serilerde zaten aşağıdaki seriler ile kesişen noktaları göreceksin.

Bunun dışında benim şahsi sıralamam şöyle olurdu(kitaplardan aldığım keyfe göre :))

Yıldızışığı ve Gölgeler Serisi

Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Serisi

Avatar Serisi

Ruhban Serisi

Şarkılar ve Kılıçlar Serisi

Danışmanlar ve Krallar Serisi

Elminster Serisi

NOT : O liste kronolojik değildir, benim oluşturduğum listede kronolojik değil, eğer kronoloji istiyorsan Elminister serisi ile başlaman gerekli, ama o seride aralarında en vasat olanı, elminister diğer serilerde daha iyi anlatıldığından okuyucuda merak uyandırıyor, ama Elminister'in hayatını okuduğunda biraz vasat kalıyor :)

İyi okumalar...

81
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Son Kurtadam - Glen Duncan
« : 02 Ocak 2015, 15:42:18 »
Okuma listesinde mutlaka olmalı bencede,

30+ dememin nedeni, konunun içine sıkıştırılmış göndermeleri yakalamak için klasik kitapları okumuş, klasik filmleri seyretmiş, star wars gibi efsaneleri hatmetmiş, ayrıca psikoloji ve felsefe konusunda kulağına bişeyler çalınmış olması, kitaptan zevk alabilmesi için önemli, aksi takdirde okuyucu sıkılacaktır, diye düşündüğümdendir.

Burada bir kitabı önerdikten sonra, alan kişi okumaktan sıkılırsa, okuyucuyu yanlış yönlendirmiş olurum. Sonuçta kitabın içeriği kurgusal bir yapıya göre oldukça fazla edebiyat, sinema ve bilim içeriyor.

82
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Son Kurtadam - Glen Duncan
« : 02 Ocak 2015, 11:32:05 »
Herkese merhaba,

Kitabı yarılamışken kısaca bir kaç şey yazmak istedim.

Glen Duncan gerçektende sıradışı bir yazar, klasik olay kurgusunun içine güncel ve klasik edebi konuları, popüler kültüre göndermeleri öyle güzel yerleştirmişki...Kitabın okuma yaşını 30+ olarak önerebilirim, genç bir okur, kitaptaki pek çok nüansı kaçırabilir.

Bunun dışında, fantastik yaratıklarla ilgili kitaplar içerisinde başrolün sürekli vampirlerde olmasından gına gelmişler için iyi bir alternatif hikaye sunan kitabın okunacaklar arasında yer alması gerektiği düşüncesindeyim.

Kitap okuyacak bol vakitli günler dileğimle...

83
Sissoylu kitabını, önceki gün bitirdim.
Kısa bir iki noktaya değinmek istiyorum,
Öncelikle Sanderson, gerçekten kaliteli çalışmalar ortaya koyuyor. Fantastik edebiyat sevenlerin mutlaka takip etmesi gereken bir yazar olduğunu düşünüyorum.
Yazarın, daha önce “Kralların Yolu” kitabını okumuştum. Yazar her iki kitapta da cümlelerden çalmamış. Konuyu, mekanı, karakteri, aksiyonu dolu dolu anlatmış. Kitap okuma konusunda gerçekten iştahlı olmayan kişiler gördüklerinde ne kadar kalın kitap ya da yazılar ne kadar küçük gibi yorumlar yapıyorlar, ama hikayenin içine girdiğinizde artık tek düşünceniz bir fırsatını bulup kitabı okumak oluyor.

Spoiler: Göster
Yazarın sadece iki kitabını okudum ancak, dünyanın çehresi genel olarak aynı… Dünya iyi günlerini geride bırakmış, ezilen ve emeği sömürülen bir kesim var, kahramanlarda bu kesimin kaderine boyun eğmek istemeyenleri arasından çıkıyor…
Daha önceki yorumlara göz attım ve genel fikir, ana karakterin Vin olduğu şeklinde…Evet, hikayenin tamamı Vin’in gözlerinden anlatılıyor ancak dikkatinizi çekmek istediğim nokta Vin her zaman Kalsier’in yaptıklarını anlatıyor, kendi aksiyonları bile Kalsier ile kıyaslanarak yansıyor okuyucuya..bu durumda ana karakter konusu çok net değil bu kitap için bence…Keza Vin henüz bir çocuk, geçmişte yaşadıkları sadece açlık, sefalet ve dayak…oysa Kalsier’in her aksiyonu geçmişteki başka bir hikaye ile açıklanıyor…İnsanlara büyük resmin küçük parçalarını gösteren ama onları yine de motive etmeyi başaran bir dahi…Açıkçası yazar bu duyguyu ikincil karakterlerle birlikte okuyucuya da yaşatıyor, kendisi anlatmadan önce hareketlerinin amacını her zaman tam olarak anlayamıyorsunuz…


Sonuç olarak insana okuma keyfi veren bu güzel kitabı tüm fantastik edebiyat severlere öneriyorum…

Sevgiler, saygılar…

Sayfa: 1 ... 4 5 [6]