Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Malkavian

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 101
16
Kurgu İskelesi / Ynt: Yarın - I. Bölüm
« : 07 Eylül 2015, 23:59:18 »
İhsan değerli yorumun için teşekkür ediyorum. Paslandığım bir gerçek. Foruma gönderdiğim son hikaye 2.5 yıl önceymiş. Hataları şöyle bir gözden geçirip düzeltmeye çalıştım. Fransa hariç ama zaten onları umursayan yok :)

17
Kurgu İskelesi / Yarın - III. Bölüm
« : 07 Eylül 2015, 16:11:46 »
Yarın
I.Bölüm


Uykulu gözlerini açtığında günün ilk ışıkları tül perdelerinin birleştiği yerin arasından süzülüp gözlerini birer çizgi haline gelene kadar kısmasına sebep oldu. Her sabah uyandığında kendine lanet olası gölgeliği kapatmasını hatırlatıp her gece tekrar unutuyordu. Homurdanarak güneşin geldiği pencereye arkasını döndü ve sehpanın üzerinde duran alarmlı saatini kapattı. Her sabah alarm çalmadan tam 2 dakika önce uyanırdı ama yine de her gün çalamayan alarmı iptal etmezdi. Saatin hemen yanında duran televizyon kumandasını aldı ve sol üstteki büyük kırmızı düğmeye basmadan önce büyük ekran televizyonun siyah çerçevesinden yansıyan görüntüsüne baktı. Uzun saçları dağılmıştı ve kesinlikle yıkanmalıydı. Bir saniye için üzerindeki oldukça ince gecelikle iki cadde aşağıdaki kuaföre fark edilmeden gidip gidemeyeceğini merak etti fakat üç bina yanda oturan kıza birkaç hafta önce saldıran sapıkları düşününce hemen bu fikirden vazgeçti. 'Üşengeçliğin de bir sınırı var kızım.' dedi kendi kendine ve düğmeye ve hatta yanındaki düğmeye (Banyodaki ikinci televizyonu açıyordu) basıp bir iç çekişle yataktan kalktı. Geceliğini bir kenara fırlatıp çoktan kalın bir buhar tabakasının esiri olmuş banyoya adımını attı.

Televizyonun ekranı buğudan net seçilmiyordu ama ses, damlaların dövdüğü kulaklarına gayet net geliyordu.

 "Günaydın Tv DZ876 izleyicileri. Bugün 7 Nisan 2096 ve ben David Trigan... Bugün tarihi bir gün sevgili seyirciler. Türkiye'nin Başkenti Ankara'da yapılmakta olan Büyük Toplantı'ya geçtiğimiz günlerde, Fransa hariç - ki işin açıkçası Fransa'yı kimse umursamıyor - tüm dünya ülkeleri katılacağını bildirmişti. Bu açıklamanın ardından geçen bir haftalık süreçte hiçbir devlet bakanı ser verip sır vermezken bu toplantıda oldukça büyük kararlar alınması bekleniyor. Şimdi stüdyodaki konuğumuz siyaset bilimci Doktor Philip Deamar sizler için toplantıya gelene kadar olan süreci özetlemeye çalışacak."

"Teşekkürler David, biliyorsun ki bu günlere gelmemizin en büyük sebebi şu anda dünyanın her yerinde güvenlikten sorumlu olan Amerika Ordusu'nun, 2000'li yılların başında yürüttüğü çok gizli politikalar. Peki bu politikalar neydi? Tabi bu soruya cevap vermeden önce çok gizli yürütülen ve Tracy Lampard adında bir bilim adamının yaptığı kaynak ve nüfus araştırmalarına değinmemiz gerekiyor. Bu araştırmaya göre Dünya 2000'li yılların başında kaynaklarını yenilenebilir şekilde kullanabilmesi için gereken nüfusun tam üç katına sahipti ve Tracy'nin araştırmasına göre 15 yıllık süre içinde başka bir Dünya savaşı çıkmazsa bu oran çok daha korkunç boyutlara gelecekti. Bunu bir sır olarak saklayan ve dünyayı sadece kendi vatandaşları için yaşanabilir bir yer halinde tutmayı amaçlayan Amerikan Hükümeti o dönemlerde Orta Doğuda, Asya'da ve Rusya yakınlarında huzursuzluk yaratacak terör örgütlerine destek verip gizliden gizliye bardağı taşırmasını umduğu hamlelerde bulunmuştu. Bir süre devam eden savaş ve terör olaylarının ardından kendilerine 'İsimsiz' diyen bir hacker grubu tarafından ele geçirilen bu gizli bilgiler tüm dünya ile paylaşılmıştı. Dünya'da ilk kez hepsi bir araya gelen Asya, Orta Doğu ve Avrupa Birliği mensubu ülkeler radikal bir karara imza atıp Amerika dışında ölen her bir vatandaş için yine Amerika'da aynı sayıda vatandaşı öldürmek için saldırıda bulunacaklarını açıklamışlardı. Bu misillemeyi önceleri umursamayan ve kendilerinin diğer ülkelerde ölenlerin her birinden sorumlu tutulamayacağını savunan Amerikan Hükümeti ilk yıl içerisinde ciddi kayıplar yaşayınca politikalarını tamamen değiştirip dünyanın her bir yerinde bulunan askeri güçlerini Dünya üzerinde barışı ve huzuru sağlamaya adamıştı. Bu kararın alınmasının üzerinden 50 yıldan fazla zaman geçmesi ve AO'nun (Amerika Ordusu) muntazam çalışması sonucu günümüzde suç oranları oldukça azalmış durumda."

Siyaset bilimci ellerini birleştirdi ve derin bir nefes alıp yanındaki spikere döndü ve ciddi bir yüz ifadesi ile konuşmaya devam etti.

"Gel gelelim geçirdiğimiz barış dolu yıllar Tracy Lampard’ın parmak bastığı sorunları çözmemizde bize yardımcı olmadığı gibi bu durumu daha da kötü hale getirdi ve tüm dünya ülkelerinin gündemindeki bir numaralı sorun su kaynakları ve gıda üretiminin yetersiz olması. Eskiden en pahalı denilebilecek teknolojik ürünlerin günümüzde bir çuval un ile takas edilmeye başlandığı bir gerçek. Yürürken kullanabileceğiniz hologramlı gözlük camları ve Iphone 9875'ler artık beş para etmiyor. Açlık çeken ülkelerin sayısı 2000’li yıllara oranla %600 artmış durumda ve…”

Spikerin eli kulağının içine yerleştirilmiş kulaklığa gitti ve gözleri büyümüş bir şekilde konuşmaya başladı. Yüzünün her karesinden şoka girdiği anlaşılıyordu.

“Sözünüzü kesiyorum… Fakat Büyük Toplantı sona erdi. Yapılan ilk açıklamayı şimdi ekranlarınıza getiriyoruz.”

Spiker duygularını bir an gizleyemedi ve ellerini gözlerine kapattı ve ekran hemen değişti. Bin bir çeşit ülkenin bayraklarının bulunduğu arka planın önüne alelacele kurulmuş kürsüden önündeki binlerce gazeteciye seslenen Dünya Birliği Genel Sekreteri mikrofonlardan yankılanan bir yutkunma ile konuşmaya başladı.
“Dünya mevcut nüfusu ve artışı yaşanılabilir sınırın onlarca katına çıkmıştır. Bu sebeple Fransa hariç, ki onları zaten kimse umursamıyor, Tüm Dünya Ülkeleri liderleri ortak bir karara varmış durumdayız. Bu karara göre; her gün Dünya vatandaşlarından 120.000 kişi ölüme mahkum edilecek.” Gazetecilerin bazıları şoka girerken bazıları yüksek sesle itiraz etmeye başladı, oluşan uğultuyu iki eliyle bastıran genel sekreter devam etti.

“İlk etapta mahkumlar ve ölüm döşeğinde olanlardan başlayacağız, iyileşmesi çok maliyetli olan hastalar ve genetik bozukluk taşıyan kişiler listemizin başında yer alacak. Suç işleyen her birey suçun derecesine bakılmaksızın idam edilecek. İdamlar yarından başlamak üzere her sabah 07:00’da başlayacak. Bu durum dünya nüfusu yaşanabilir boyutlara gelene kadar devam edecektir. Detaylı açıklama bir saat içinde sizlerle paylaşılacak.Teşekkürler.” Soru bombardımanı ve izdihamı görmeksizin gözlüğünün altından gözünde oluşan bir damla yaşı silen Genel Sekreter arkasını dönüp toplantı salonuna geri girdi.

Duş başlığı sert bir şekilde fayans  kaplı duvara çarptı ve sağa sola su sıçratmaya başladı. Ağzını kapatmaya çalıştı ama bir türlü vücuduna söz geçiremiyordu. Bir an önce üzerine bir şeyler giyinip dışarı çıkmalıydı, nedenini bilemiyordu ama her yanını panik dalgaları kaplamıştı. Ne yapacaktı? Ne olacaktı?

--o--

18
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 15 Temmuz 2015, 11:22:52 »
Heath Ledger'ın Joker performansının hayranıyım. Ayrıca aynı aktörü A Knight's Tale filmi ile tanıyıp benimsediğim için gözüm kapalı en iyi joker tiplemesi derdim (Ölmeseydi bile.) Ama gel gelelim olay orada bitmiyor. İyi tipleme yapıp oynayabilmek için senaryonun ve yönetmenin de size izin vermesi gerekiyor. Biraz serbest alan bırakmalı. Hepimiz biliyoruz bazı yönetmenler oyuncularını rahat bırakırken bazıları mota mot scriptten oynamalarını istiyor. Bu bağlamda Heath Ledger kadar senariste ve yönetmene de pay çıkarmak gerek.

Jared Leto'nun şimdiye kadar oynadığı filmlere şöyle bir bakınca bazı kült filmlerin içinde oynadığını biliyoruz ve hepimiz bir şekilde ona aşinayız. Ama ben bu aktörü genelde melodram türü ile özdeşleştiririm. Joker gibi renkli bir karakteri nasıl oynayacak, bize yeni ne sunacak bunlar hep kafamda soru işareti oluşturmuyor da değil, hepimiz bekleyip göreceğiz sanırım.

19
Oyunlar / Twitch izliyor musunuz?
« : 09 Temmuz 2015, 14:28:27 »
Eğer ilk soruya yanıtınız evet ise ikinci soruma geçeyim.
(Bu arada herkese selam  :ciao )

İzliyorsanız hangi kanalları takip ediyorsunuz?

20
Çizgi Roman & Manga / Daily Planet – 25.03.2015 (#3)
« : 26 Mart 2015, 23:35:43 »
Ancak Batman, Spiderman, Superman gibi karakterler iyiliği temsil edecek şekilde tasarlanmıştır. Onların anlattığı öykü ne olursa olsun iyiliğin kazanacağı yönündedir. Ne kadar acı çekerlerse çeksinler en sonunda büyük bir erdem sergileyip insanlara bir nevi mesaj verirler.

İktisadi veriler yükleniyor biiip biiip...
-Superman, Batman ve Spiderman hepsi iyilik timsali ve suçluları öldürmemeye çalışıyorlar
-Üçü de 'man' ile bitiyor (gereksiz bilgi)
-Punisher suçluları bir güzel öldürüyor.
-Punisher diğer saydığımız kahramanlara oranla daha az popüler.
-Çizgi film izleyip, manga okuyanların yaş ortalaması İhsan hariç 12-14 arası.
-İçinde suçlu da olsa ölüm vaad eden herşeye +13 konmak zorunda.

Sonuç: Aslına bakarsanız her kitap, film, anime, dizi de olduğu gibi sadece ilk sezonlar,ilk bölümler, ilk kitaplar ve ilk filmler az da olsa sanatsal ve kurgusal kaygı güdülerek üretiliyor. Ardılları bir şekilde paraya odaklı üretiliyor. Para hedef kitleyi iyi seçerseniz sizi bulur. Tartışmadaki konuyu ele alırsak hedef kitlemizin yaş ortalaması her ne kadar gönlümüz daha yüksek olmasını istese de düşük. Hal böyleyken 'man' lı kahramanlar daha çok satıyor, daha çok gişe rekoru kırıyor, daha çok bizi ekran başına bağlıyor.

Özet: Tartışmaları kurgusal boyutta yapıyoruz fakat yazarların ve çizerlerin belki de bu durum %1 umurlarında.

21
Dipsiz Konak / Ynt: Mahşer - [Melekler ve Şeytanlar]
« : 13 Eylül 2013, 12:39:58 »
Kıskanç Tembel ve Hiddetli :)

22
Dipsiz Konak / Ynt: Mahşer - [Melekler ve Şeytanlar]
« : 13 Eylül 2013, 10:15:05 »
Benim de aklımda Ira var :)

23
Dipsiz Konak / Ynt: Mahşer - [Melekler ve Şeytanlar]
« : 13 Eylül 2013, 00:05:50 »
Buyurdum :) Bana da yer var mı? Melek gibi adamımdır, ama tersim de çok şeytandır :P

*Kenara kayar*

As Solist gibisin İhsan. Hoşgeldin sefa getirdin. :)

24
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap (mümkünse seri) önerisi
« : 12 Eylül 2013, 12:32:44 »
Hep aynı türden fantastik kurguları okumak istemiyorsan;
Amber Yıllıkları Serisi (10 kitap ama ilk üç kitap birleştirilerek piyasaya sunuldu Türkiyede),
Bartimaeus Üçlemesi (400 er sayfa üç kitap/ Dipnotlardan nefret eden bana dipnotları sevdiren kitap),
Temeraire Üçlemesi (Fransa ve İngiltere arasındaki yüzyıl savaşlarının geçtiği dönemlerde donanmalara ek olarak Ejderhaların hava birlikleri olarak kullanıldığı hoş bir tarihi fantastik seri)
Dresden Dosyaları ( Şimdilik 4 kitabı Türkçeye çevrildi ama hepsi de başarılıydı Ayrıca serinin tamamı yanlış hatırlamıyorsam 14 kitap)
Otostopçunun Galaksi Rehberi (Espiri ile karışık bir uzay bilim kurgusu arıyorsan.)

Edit: Ben bunları öneriyorum, sonra kimse okumuyor. Aradan biraz zaman geçince bunun gibi bir başlık açılıyor. Yine öneriyorum. Sonra yine okunmuyor. Güzel bir kısır döngü oluyor benim için :)  Kapaklarında sixpack-show yapan 16 yaşında gençlerin olduğu kitaplar mı önersem artık ne yapsam da bu kısır döngüyü kırsam bilemedim.

25
Oyunlar / Ynt: Steam - Son Haberler!
« : 12 Eylül 2013, 12:22:37 »
Bir de www.onlinekeystore.com diye bir adres var. Ödeme şekli olarak yelpazeleri baya geniş. Peki ben bu siteyi neden mi tavsiye ediyorum?  Steamde 30-40 Euro/Dolar olan oyunların bu siteden CD Key'lerini 9-15 Euro/Dolara alabiliyorsnuz. Sonra steame gidip bu CD Key'i girip oyunu yükleyebiliyorsunuz. Neden bu kadar uçurum şeklinde bir ucuzluk var açıkçası hiç sormadım. Üzümünü yiyip bağını sormuyorum şimdilik :)

Kredi kartı ile alışveriş yaptım kardeşim de kullandı anında cd key bana teslim edildi. Bende bir sıkıntı çıkmadı yani. Denemenizi tavsiye ederim. Aradaki para size kalır almak istediğiniz başka oyunları alırsınız.  

26
Güncel / Ynt: Kayıp Rıhtım tehlikeli bir oluşum!
« : 11 Eylül 2013, 16:55:02 »
Ohannes Burger

Bana da bir tane lütfen. Bir de kutu kola. Ekstra sos istemiyorum.

Spoiler: Göster
Kim en yobaz cümleyi sarfedecek yarışması mı yapıyorlar acaba kendi aralarında onu anlamış değilim. İşin ilginci kim basına çıkıp mantığın almayacağı şeyler söylerse o kişi önemli yerlere geliyor. 

27
Dipsiz Konak / Ynt: Mahşer - [Melekler ve Şeytanlar]
« : 10 Eylül 2013, 22:22:38 »
Sabırsızlıkla beklediğim an geldi çattı sonunda. Karakterimi hazırladım kontejyanın dolmasını beklemedeyim. Eline sağlık konu da ilginç olmuş. :)

28
Yazın kötü olmuş ama yine de devam et derim. Sana saldıran "itleri" de boşver. İtler hep saldırır boş boş.

popüler olma çabası ile zevzekliği birbirine karıştırma istersen.

29
Dipsiz Konak / Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« : 15 Ağustos 2013, 14:48:26 »
Devlet bize yardım etsin. DM kadrolarına atamalar yapılsın artık. Burada mağdur oluyoruz çok ayıp :) Ayrıca site politikası gereği bir kuru ekmek olan maaşlara da zam yapılsın. Bundan böyle 1.5 kuru ekmek alsınlar. Pankartları yazıyorum birazdan evimin önündeki sokakta eylem yapacağım :)

30
Dipsiz Konak / Ynt: Melekler ve Şeytanlar
« : 15 Ağustos 2013, 14:20:51 »
Lordmuti ile biz kazana düştük, o yüzden sorulamdı gerçi ama tarih belirtmekte fayda var. Ben Ağustos 26'da tatile çıkıyorum 31'inde döneceğim o arada oynayamayacağım malesef. Lordmuti de tatil ile ilgili bir tarihlerden bahsediyordu ama neyse artık o da kendi yazar buraya.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 101