Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Elendil

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 23
16
Çıkış tarihi anladığım kadarı ile 8 Kasım 2011, yani okuycuların biraz daha beklemesi gerekiyor.   

17
Müzik / Ynt: Loreena McKennitt
« : 22 Mart 2011, 21:18:57 »
27 Mart Pazar günü, saat 16:00'da yeni albümünün tanıtımı nedeni ile Beyoğlu D&R Mağazası'nda olacakmış kendileri.

18
Mitolojiler / Ynt: Amazonlar
« : 13 Mart 2011, 21:40:38 »
Konuyu yeniden pörtletmek gibi olmasın ama yaşadığım şehirde Aretias'da yani şimdiki ismiyle Giresun Adası'nda Amazonların Ares adına tapınak yaptırdıkları rivayet edilir. Bir efsaneye göre ise Herkül, Altın Post arayışı için bu adaya gelmiş. 


19
Ravenloft / Ynt: Ravenloft Serisi Okuma Rehberi
« : 12 Mart 2011, 15:27:19 »
"Yakında" yazmıyor sonuçta, "Nisan ayı" yazıyor. :P İnanalım biz.

20
Ravenloft / Ynt: Ravenloft Serisi Okuma Rehberi
« : 12 Mart 2011, 15:23:36 »
Laika Yayınları Twitter sayfasından Ravenloft Serisi'nden Scholar of Decay'in Nisan ayında basılacağını duyurdu. 

21
Bugün yayın olacak değil mi? Bir sorun yok?  :)

22
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Avalon'un Sisleri
« : 12 Mart 2011, 13:10:22 »
Bu kitabı okumaya karar vermem biraz uzun sürdü. Kalınlığı bana bir oyun oynadı. Ben bu oyuna kandığım için kendimden utanıyorum.:) Kitaba başladığımda ise gördüm ki ben çok büyük bir hata yapmışım; anlatımı gerçekten güzel ve sürükleyici idi. Çeviride ara sıra kötü hatalar yapılmıştı maalesef, Morgause yazılacağı yere Morgaine yazılmış mesela. Bu okuyucuyu şaşırtabiliyor bazen ve akıcılığı bozuyor. Bunun üzerinde fazla durmamak lazım çevirmenin dalgın bir anına gelmiştir herhalde.

Hikaye olarak klasik Arthur hikayesinden yani Kötü Cadı Kızkardeş konseptinden uzaktı. Bu kitabı okunabilir yapacak bir diğer özellik. Kitap genellikle Kadın karakterlerin, genel olarak Morgaine’in ve Paganların açısından anlatılmış; onların inançlarının kaybolmaması için giriştiği umutsuz, her seferinde başarısızlıkla sonlanan mücadeleleri çok iyi hissettiriliyor. Klasik Arthur hikayesindeki Hristiyan Propagandasına yer verilmemiş, bu kitap için bir artı değer bence. Kitabı içindeki savaşlar için okuyacak olanlar fazla umutlanmasın; Kitapta pek savaş yok çünkü. Dediğim gibi kadınların bakış açısından anlatılmış. Marion Zimmer Bradley’in feminist bir yazar olduğu hemen farkediliyor kitabını okurken. Karakterler ise yerine tam oturmuş gibi. Abartılan hiçbir karakter yok. Arthur mükemmel bir savaşçı olmasıyla değil adaletiyle ve yönetim becerisiyle öne çıkıyor. Viviane’in ölümünden sonra Avalon’un hali ise içler acısı; Göl’ün Leydisi ünvanını haketmeyen kişiler zorunluluktan Leydi oluyorlar. Gerçek Rahibeler bir bir azalıyor ve Avalon sislerin arasında kaybolmaya başlıyor. Tanrıça, o zamana kadar Arthur’un, yanında Saxonlar’a karşı savaşmış ve onları Britanya’dan defetmiş olan Yuvarlak Masa yoldaşlarını Kutsal Kase görevi için görevlendiriyor; onlar bunu tam olarak anlamasa da. Yuvarlak Masa yoldaşları birbir düşüyor. Ve Camelot’a keder çöküyor. Bunun yanında Avalon’da druid eğitimi görmüş olan Arthur ve Morgaine’in, tamamen bir oyunun parçası olarak dünyaya gelen çocuğu Mordred’ın mücadelelerini izliyoruz. Babasını sevmek istiyor lakin o biliyor ki kendisi eski bir oyunda önemli bir figür sadece.

En sonunda Avalon’un sislerin içinde kaybolduğunu görüyoruz, oraya gidip geri gelebilmek zorlaşıyor ve dünyadan kopuyor en sonunda, Yuvarlak Masa’nın eski efsanevi şövalyeleri birbir düşüyor; kalanlar ise soluyor ve yaşlanıyor. En zorlu mücadele başlıyor, Mordred Arthur ile karşı karşıya geliyor ve Avalon’un son umudunun da;
Spoiler: Göster
Britanya’nın efsanevi Kralı Arthur’un da sonu geliyor. Ve hikayenin sonu.


Avalon’un Sisleri beni etkileyen bir kitaptı. Eminim bu kitapla ilgili olan diğer kitaplarda güzeldir lakin Atlantis’in Çöküşü’nden başka hiçbiri yayımlanmamış. İthaki Yayınlari bu serinin geri kalanına da bir el atsa ne kadar da hoş olurdu!

23
Fantastik Kurgu'ya karşı olan hisleriniz nelerdir? Başka bir fantastik film seslendirmesinde daha bulunmak ister misiniz?

24
Güncel / Ynt: Japonya'da Büyük Deprem
« : 12 Mart 2011, 11:56:06 »
Hala Türkiye'ye ikinci ve üçüncü santrali yapma peşindeler. Zararlarının ne denli büyük olduğunu göremiyorlar sanırım.

25
Yayının kaydını aldınız mı? :)

Blogspot'a erişim engellenmeden önce oradan ulaşabiliyorduk podcastlere. Şimdi nereden ulaşabileceğimizi bilmiyorum.

Beni kahkahalara boğan kısım Alacakaranlık ve onun gibi seriler için "Ergenlere yönelik" denmesi idi.;D   

26
Başlamış. Nasıl kurulduğunu merak ediyordum Rıhtım'ın:)

27
İllegal falan değil de oralardan RTE'ye falan giydiriyorlar diye kapatmış olabilirler. En son bir blog yazarına dava açmıştı sanırım.

28
Televizyon / Ynt: Camelot
« : 04 Mart 2011, 20:16:48 »
Ben pek de fantastik bir şey göremedim açıkçası. Sadece Uther ve Morgan'ın şekil değiştirmesi o kadar. İleriki bölümlere bakacağız^^

Zaten Arthur Efsanesi büyülerin Harry Potter'daki gibi havada uçuştuğu bir efsane değil ki.:) Ayrıca The Mists of Avalon'da Morgaine'in küçüklüğünü oynayan oyuncunun bu dizide Guinevere'i canlandırcak olması ironik. :) 

29
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Avalon'un Sisleri
« : 04 Mart 2011, 17:03:05 »
Ben de tam diyordum ki: "Keşke İthaki, Avalon Sagası'nın tamamını çevirse." lakin Avalon'un Sisleri'ni bile bulmak bu kadar zorken diğer kitapların da çevrilmesini beklemek, gerçekleşmeyecek bir hayal sanki- itiraf ediyorum, İthaki'ye "Bu kitapları çevirmek gibi bir fikriniz var mı?" diye durmadan mail atan, yalaka kişi bendim.;D
   

30
Harry Potter / Ynt: Harry Potter çalıntı mı?
« : 01 Mart 2011, 22:45:47 »
Benzerlik değil zaten o; esinlenme.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 23