Bir özgürlük, bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.Bunu kavrayan bir toplum olabilmeyi öğrenmek gerekiyor önce.
Yönetici haklı.Ama hayır, yöneticiler grubu olduğundan, yalakalık beklediğinden değil; emek verdiği ve amacı farklı bir oluşumun temiz kalması ve seviyesinin düşmemesi için haklı.Eğer aksini düşünür ve idda edersek taraflı bakmış oluruz.
O zaman üzerinde tartıştığımız ve çok anlamsız bir uygulama olan -bu konu da hemfikiriz sanıyorum- flitrenin yasağına koyduğumuz tepkinin de ; adını saymaktan imtina ettiğim yönetici kitlesinin [hiç birisini şahsen tanımam ve yanlı görünmek de istemem ] verdiği emeğin de bir özelliği kalmaz.
Daha en başında kendi içimiz de ; belli bir süredir birlikte olan bir topluluğun, bir fikir üzrinde tartışırken seviyesini koruyamaması, elbette ki bizi flitrelemek isteyenlere enteresan bir silah olacaktır.
Yönetici haklı demiştik ; ama Üye de haklı, fikrini korkmadan söyleyebilmeli.
Ancak Fikri söylemek demek; "saygısız olabiliriz", "ambara duvara konuşabiliriz", "idari grubu ve onların koymuş olduğu yönetim kurallarını yok sayabiliriz" demek değil. İkinci bir husus da şu;
evet burası fantasya aleminin can bulduğu bir yer fakat;bizler sadece hayal aleminde yaşamıyoruz.Fikirlerimiz var, görüşlerimiz var.
Aynı zamanda bir stilimiz, bir tarzımız da var, ama iyi güzelde dilimizin kemiği yok.
ÖZGÜRLÜK UĞRUNA KONUŞURKEN, İYİ DOSTLAR OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM VE SAYGINLIK / HAYRANLIK UYANDIRDIĞINI HİSSETTİĞİM; ÖRNEK OLMASINI BEKLEDİĞİM KİŞİLERİN ince eleştrileri ve kırgınlık boyutuna gelen fikir savunularını yakıştıramadığımı belirtmeliyim.
Amaç bir fikri savunurken dostlar kaybetmek değil. Bir şeylere karşı birleşebilmek varken , birbirine düşen bir site görüntüsü çiziyoruz.[Daha yeni geldim, ama kendimi de dahil etmek istiyorum aranıza.]
Flitre yanlış.Başında yanlış.Ne üçüncü dünya ülkesiyiz , ne de kendi kendimizi idare edemeyecek kadar embesiliz.Yeri geldiği zaman en inanılmaz buluşları, en ileri teknolojileri, ilkleri yaratabilen bir halkız.
Ama iş idare ye gelince sus pus olup;
"başımızdakiler her şeyin en iyisini bilir anlayışına karşıyım."
"Ben bilmiyorum bilen beni korusun" 'a karşıyım.Yap kardeşim,öğren,sor nasıl yapılır diye.Çözüm üret birilerinden bekleme.Araştır, kendi kendini, KENDİN KORU,KENDİN FiLİTRELE Arkadaş!Dünya kadar koruma programı var.Bi zahmet et! İki beyin çalıştır!
İşine gelince "aaa ne güzel", işine gelmeyince "aman hak hukuk var" ya da "ay çocuk var" ı kullananlara da karşıyım.O hukuk her zaman, her yerde var. Çocuk da öyle.
Örneğin;Günlük hayatında küfür etmekten çekinmeyen [genelleme yapıyorum!], stadyumlarda, okul bahçelerinde, HELE HELE İNTERNET CAFELER DE!!! hatta cami bahçelerinde ürün parası konuşurken,maç seyrederken, trafik de şerit değiştirirken, otobüsde, durakta, hastanede; yer yurt hiç ayırt etmeden; yaşlıya ,çocuğa, büyüğe dikkat etmeden sövebilen , ana avrat düz gidebilen, kadını kızı görmeyen bir milletiz.O zaman gözümüz, "orada yaşı küçük bireyler var mı?" , "çocuk var mı?" görmüyor.Ama iş flitre koymak,insanları fişlemek,önüne gelen kitabı toplamak,kanalı kapatmak,konuşanı susturmak olunca diktatör kesiliyoruz.İşte ben buna karşıyım.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığına da karşıyım.Gelişmemizi engelleyici,farklı fikirleri okuyup sorgulamamızı engelleyici her şeye karşıyım.Cahalete,cahil kalışımıza,umursamaz oluşumuza da karşıyım. Hiç kimse direk cinsel uygulamalardan bahsetmiyor zaten burada, onlar bu konunun en can alıcı noktasını ,oluşturuyor.Çünkü bahane olarak sunulan şeyin alt yapısı,sakıncalı sitelere dayanıyor.
Çok yönlü düşünmek gerektiğine inanan biri oldum ben her zaman.Ve yanlışı eleştirirken konuyla ilgisi olmayan durumlarla alakalı, görevini yapan kişilere haksızlık etmemek gerektiğini düşünüyorum. Olumsuz eleştiri yapmaya gelince insanların manasız yere birbirini kırmasını hoş bulmuyorum.En başta düzeltilmesi gereken kısım bu bence.
Sitenin yapısında bir çirkinlik yok.Haksızlığa gerek yok.Emeğe saygı lütfen, görüşlerimizi ve çözüm için düşünülmesi gerekenleri konuşalım.Birbirimizi incitmeden ama.Ancak böyle örnek olabiliriz diğerlerine çünkü.
Sürü olmadığımızı,kültürün , eğitimin,dünyaya açılmanın ne denli önemli olduğunu bu şekilde anlatabiliriz bilmeyenlere/önemsemeyenlere.