Kralkatili kendine ozgu guzel bir seri ama sahsi olarak yazarin bitirmeye isteksizligi yuzunden biraz hikayeden sogudum. Yazacagi sadece bir kitap var ama baska islerle oyalanip duruyor surekli. Cikinca gidip hemen okurum orasi ayri ama yazar biraz sogutuyor adami ne diyim
Birincisi, yazarın size veya herhangi birimize karşı hiçbir yükümlülüğü yok. İsterse "bırakıyorum ben seriyi bitirmeyeceğim" diyebilir -umarım demez
-. Yalnızca canı başka bir şey yapmak istediği için bir süreliğine ara verip başka şeylerle de uğraşabilir.
İkincisi, kendisinin sözlerini alıntılıyorum:
"Reluctantly, I walked away from it and went back to working on book three. I love Auri, and the story had an odd sweetness to it. But I had work to do.
But the Auri story kept tickling at me. And let me tell you this, having a half-finished story stuck in your head is ten times worse than having a song stuck in there."Bunun için kimseyi suçlayamazsınız. Bu adamın yaptığı şey bir bina inşa etmek gibi değil. Bitirilecek bir iş gözüyle bakılamaz. Eğer kafasında anlatılmak istenen bir hikaye varsa onu anlatmadan ne rahat edebilir, ne de başka bir şey üzerinde doğru düzgün çalışabilir.
Üçüncüsü ve en önemlisi ise: Hikayesini mükemmelleştirmek istiyor. Bu serinin bu kadar iyi yazılmış olmasının sebebi senelerce ve senelerce üstünden geçilmiş olması. Son ve muhtemelen en önemli kitabının da buna yakışır şekilde kusursuz olmasını istiyor. Ki bu da diğer ikisi gibi oldukça anlaşılabilir bir durum. Hepimiz bir an önce çıksın istiyoruz, hatta muhtemelen ben kendim diğer çoğu kişiden daha fazla istiyorum, ama yazara başka şeylerle ilgilendiği için kızmak gibi bir hakkımız yok.
Bununla ilgili çok güzel bir yazısı var Neil Gaiman'ın:
http://journal.neilgaiman.com/2009/05/entitlement-issues.html