Bunu içimi dökmek için yazıyorum. Bayağı bir söyleneceğim, baştan uyarayım.
Çevrilen soruların yer aldığı soru-cevap videosunun
tamamını izledim. Siz izlemeyin diye söylüyorum, 3. kitapla ilgili elle tutulur
hiçbir şey söylemiyor. Gerçi en azından biraz olumlu ve anlayışlı açıklamalar yapmış, bu da bir şeydir çünkü bu konudaki genel tutumu gerçekten sıkıntılı. Bu başlığın önceki sayfalarında Rothfuss'u savunduğum yorumlar görebilirsiniz. Maalesef artık o kadar anlayış gösteremiyorum. İnternette gördüğüm kadarıyla da bir süre benim gibi kendisini savunan birçok insan aynı noktaya gelmiş durumda.
Adam resmen çocuk gibi davranıyor. 3. kitapla ilgili kesinlikle konuşmuyor, sorulan soruları ya görmezden geliyor ya da bir şekilde savuşturuyor. Hadi bunu geçtik, konuşmak zorunda değil. Ya soru soran insanlara davranışı? Yazarı taciz etmeyi savunuyor değilim de
bu kadarı da terbiyesizlik artık. Aynı soruyu duymaktan bıkmış olabilir, sinirlenebilir, aklından bunlar geçiyor da olabilir ama çıkıp bunları insanların önünde söyleyemez. Tek olayı bu değil, hepsini buraya koymaya üşeniyorum. Kötü biri değil belli ki ama geldiği noktanın yükünü kaldırabiliyor gibi görünmüyor.
Üçleme diye çıkardığı kitapların ilk ikisinden çuvalla para kazanan ve aşırı popüler olan bir yazarın, üçüncüsüyle ilgili soru gelmesine bile tahammül etmeme hakkı yok. Popüler olan her yazar aynı şeyleri yaşıyor ve Rothfuss dışında böyle davranan kimseyi de görmedim. Martin de 10 yılda bir kitap çıkarıyor ama en azından olgun davranabiliyor, hatta tuttu kitaptan bölümler falan yayınladı.
Brandon Sanderson kadar tatlı biri bile Pat'e çok yüklenmeyin dese de insanlara gereksiz yere patladığının
farkında. Yalnız şu yazdığı birkaç yorumun ne kadar klas olduğunu belirtmeden de geçemeyeceğim, fanlarla iletişim dediğin böyle olur. Bir altında yazılan da aşırı doğru bu arada, insanlar kitap geciktiği için değil Pat bu kadar sessiz kaldığı için sinirli. Arada bir iki kelime haber verse herkes rahatlayacak. Gerçekten ilerleme kaydettiğine inanmakta da biraz zorlanıyorum artık, orası ayrı.