Bu başlık altında ülkemizden hatta yurt dışından çizgi romanları paylaşalım istedim. Böylece başlık açılmamış olmasa dahi yeni kitaplardan ve serilerden habersiz kalmayalım...
Başlangıç olarak yaklaşık son altı ayda ülkemizde çıkan ve benim beğendiğim ve aklıma yer etmiş bazı kitapları yazayım:
Efendim zaten bilen bilir Zagor, Mister No, Martin Msytere gibi birçok İtalyan klasiği ülkemizde yayımlanmakta. Ancak son günlerde 1001 Roman İtalyan çizgi roman sektöründen birçok kısa seriye başladı... Bunlardan Greystorm nihayete, ancak Caravan ve Volto Nascosto hala devam ediyor... Birde yıllardır beklenen iki seri vardıki takip edenler kesinlikle kaçırmamışlardır. Tabiki Julia ve Brendon'dan bahsediyorum. Herkesin yıllardır zırlayarak istediği kriminloğumuz olan Julia yeniden bizlerle. Alçak İtalyanlar Audrey Hepburn gibi bi kadının fiziksel görünüşünü temel alarak dişi bir karakter yaratmak gerçekten müthiş bi hainlik. Ne diyelim artık umarım Julia daha birçok vakayı bizler için aydınlatır umarım... Ha birde Brendon var tabi. Yıllar önce Strip'de galiba bikaç bölümü yayımlanmıştı ama hep devamını merak etmiştik. Hele birde post apokalitik, bilim kurgu janrını benim gibi çok seviyorsanız mutlaka bi göz atın derim... Hımmm İtalyanlardan aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Ama sektör sadece İtalyan Fumettilerinden ibaret değil. Son zamanlarda Fransız-Belçika Ekolü olan Bande dessieeden de (Kısaca BD) sağlam eserler dilimize kazandırıldı. Japonya'ya çok benzeyen bir ortamda geçen fantastik çizgi roman Okko, 60'ların Amerikasında geçen bir polisiye hikaye olan Blacksad, şu ana kadar okuduğum en gerçekçi kiralık katili bizlere sunan Tetikçi ve yine fantastik öğelerlle bezeli Samuray sadece Yky'nin bastıkları. Birde Thorgal varki tadından yenmez. Aslında Thorgal uzunca bi süredir çıkıyor. Ancak kendisini çok sevdiğim için adını burada da anmak istedim... Zira bilim kurgu ve fantastik öğelerin bu güzel harmanlandığı bir çizgi roman olamaz. eğer İskandinav mitlerine merakınız varsa mutlaka okumalısınız... Birde Özer Sahaf'ın bastığı Üçüncü Ahit var tabi. Özellikle Grange'ın dini ve tarihi öğeler barındıran kurguları hoşunuza gidiyorsa mutlaka öneririm. Tabi biz Grange romanlarında hep bu olayların günümüze etkilerini görüyoruz. Üçüncü Ahit'te ise bu olayların gelişim aşamasına tanıklık ediyoruz. Grange demişken Taş Meclisi'nin öncesini anlatan Zener'in Laneti'ni de kitapçılarda bulabilirsiniz...
Ve tabi birde çizgi romanın olmazsa olmazı Amerikan ekolü yani comicsler. Yakın zamanda Kick-Ass, SW Klon Savaşları'nın 7. cildi, Astonhing X-Men'nin ilk iki cildi ve Spidey'nin Brand New Day adındaki nefretlik hikayesinin ilk cildi çıktı... Ama asıl olay Lal'ın Creepy ve Errie'yi basmaya başlaması oldu. Creepy ve Errie, korku edebiyatından hoşlananların kesinlikle kaçırmaması gereken arşivlik şeyler gerçekten. Fiyatı biraz tuzlu gibi görünebilir ama netten bakarsanız orjinal edisyonun daha pahalı olduğunu göreceksiniz... HA tabi birde benim heyecanla beklediğim Wolverine Weapon X, Punisher Max ve Umbrella Academy var. Umaraım yakında bunlarıda okuruz ki Umbrella Academy şu an ön siparişte diye biliyorum...
HA tabi birde Naruto ve One Piece olayı varki onu zaten bilen biliyor
Bu arada son olarak da Sezgin Burak'ın Tarkan serisini yeniden basıldığını söylemeden geçemeyeceğim... en son Viking Kanı 3. Bölüm basıldı ki bu galiba 15. albüm oluyor... Benim hatırlayabildiklerim ya da en azından beni heyecanlandıran kitaplar bunlar... Yaz durgunluğu da bitince yeni haberleride yavaş yavaş almaya başlarız...