Bugün saat bir civarı festivaldeydim. İlk gün tabi, o kadar kalabalık değildi. Belki de kalabalık olmamasının etkisi, bilmiyorum ama bu sene katılan sahaf sayısı geçen seneye göre daha az gibi geldi gözüme. Bir de alanın ortasına bir sahne kurmuşlar, alan daha da daralmış. Hep pikaplardan duyulan güzel şarkıların içine etti o sahne, müzik yayını yaptı. Akıllarınca güzel bir şey yaptılar ama her sahafın kendine özgü müziğini susturmuş oldular.
En önemli şeye, kitaplara gelirsek... Bu yıl o kadar çok fantastik gördüm ki anlatamam. Hatta geçen sene Rıhtım tarafından aranan Baskan Yayınları'nın bilimkurgu serisine de çok yerde rastladım. Umarım Rıhtım tayfasına yar olur bütün o kitaplar.
Benim bu yıl aldıklarım aşağıdakiler. Fiyatlarını da yazıyorum ki bir fikriniz olsun. Bu yıl yine geçen yıla oranla daha ucuz gibi geldi kitaplar.
Gülün Adı - Umberto Eco ------------------ 15 TL
Baudolino - Umberto Eco ------------------ 13 TL
Ortaçağı Düşlemek - Umberto Eco --------- 5 TL
Sıfırdan Az - Bret Easton Ellis -------------- 5 TL
Kemik Torbası - Stephen King -------------- 5 TL
Sineklerin Tanrısı -William Golding ---------- 5 TL
Sofie'nin Dünyası - Jonstein Gaarder ------- 10 TL (Birinci el)
Filler İçin Su - Sara Gruen ----------------- 5 TL
Saptırılmış Vasiyetler - Milan Kundera ve Beyaz Zenciler - Ingvar Ambjörsen ------- toplam 15 TL
İvan Denisoviç'in Bir Günün - Aleksandr Soljenitsin ve Günaha Son Çağrı - Nikos Kazancakis -------- toplam 15 TL
Tüm mal varlığımı bırakıp gelmişim yine! :hıö Orda tutamıyorum ki kendimi...

Sonlarına doğru mu? Daha başlamadı bile, yarın açılıyor fuar. 12'den daha önce de gelemiyoruz bizler ne yazık ki. Aynı yerde toplanıp büyük bir koloni halinde girmekti hayalimiz oysa ki 
Yarın başlıyor işte, perşembe falan bitiyor zaten kitaplar, sonra her stantta saçma sapan şeyler kalıyor. O yüzden bir saat bile erken gitsek daha iyi olur diye demiştim ben ama madem mümkün değil, öyleyse festival bizden korksun. 
Kitap hep alırsın yahu, maksat forumdakilerle tanışmak. En azından benim için öyle.
Tanışmak da bir amaç tabi ama tanışırken çok güzel kitaplar da alsın istiyorum bu güzel insanlar. Kitap okunmayan bir ülkede yaşıyoruz malum, birileri okuyunca ben mutlu oluyorum; küçük ama etkisi uzun süren bir mutluluk.

Ve evet, yılın en heyecanla beklediğim zamanı Sahaf Festivali, sonra da kitap fuarı tabi.