Kayıt Ol

Lord of The Rings: War in the North

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Lord of The Rings: War in the North
« : 23 Eylül 2011, 00:19:42 »
Bildiğiniz gibi LOTR'u EA'den geri alan Warner Bros. Artık ilk ciddi LOTR oyununu piyasaya hazırlıyor; War in the North. Oyunu Snowblind Studios hazırlıyor. Ön yorumumu sorarsanız, tam bir RPG olacağa benziyor! Tabi biraz RPG'yi "oyun sürükleyici kalsın" adı altında hafifletmelerinden korkmuyor da değilim.

Büyük dergilerden birinde şöyle bir yazı var;

Bekleriz, sorun değil... diyordum; ta ki Snowblind Studios, The Lord of the Rings: War in the North, Baldur's Gate: Dark Alliance'ın ruhani takipçisi. diyene kadar.

Artık bekleyemem; bu oyunu oynamam lazım. Oynamalıyım ve çok beğenmeliyim. Beğenmezsem, tüm dünyaya ve Tolkien'ın eserlerine küsmeye karar verdim. Bir ihtimal Snowblind'ın ofisini de ziyaret edebilirim iyi (!) niyet dileklerimle.

Snowblind Studios'un böyle bir açıklama yapmasındaki neden, War in the North'un co-op oyun anlamında Dark Alliance'tan birçok açıdan etkilenmiş olması. "Dark Alliance'ın neden bu kadar çok sevildiğini araştırdık ve bunları Yüzüklerin Efendisi'ne entegre ettik." diyor Snowblind ve ekliyor: "Ekleyecek bir şeyimiz yok."

Bilmeyenler için hatırlatalım, bu oyunda ne Gandalf'ı, ne Aragorn'u, ne de Frodo'yu kontrol edeceğiz. Biz Orta Dünya'da kendi macerasını yaşayan, başka bir grubuz lakin oyun boyunca, ismi geçen bu karakterlere ve daha fazlasına rastlayacağız. Hatta pek az bilinen büyücü Radagast'la bile münasebetimiz olacak.

Amacımız Agandur adındaki teröre bir dur demek. Bunun için kuzeye gideceğiz ve yolculuğumuzda Belerem adındaki dev kuş da bize yardımcı olacak. (Altın bir kuş tüyüyle onu çağırabileceğimiz söylenmekte.)

Üç karakter sınıfından birini seçebileceğiz. Dwarf Warrior, Human Ranger ve Elf Loremaster. Savaşçı, okçu ve büyücü olarak özetleyebiliriz bu sınıfları. Her sınıfın kendine has özellikleri olacağı gibi, sınıflarına özel eşyalarla daha da güçlü hale gelebilecekler. Baştan verilmiş olan bu sınıf özelliklerini, çeşitli eşyalarla değiştirebileceğimiz de söylenmekte fakat savaşçı bir cüceyi, bir anda büyücü bir cüceye nasıl çeviririz, onu bilemedim.

Eğer oyunun fragmanlarını izlediyseniz, karakterlerin düşmanlarına vurduğunda, düşmanların kafasından sayıların attığını da görmüşsünüzdür. Buna Japonya'da "normal" denirken, dünyanın geri kalanında RPG denilmekte. RPG'lerde de nedir, el alemin evine girip sandıkları bir bir açarız; yanında neden altın, ekstradan bir kalkan veyahut epik bir eşya taşıdığını anlayamadığımız düşmanın düşürdüğü her şeyi de toplarız.

War in the North'ta bol bol eşya toplayacağız arkadaşlar. O kadar çok ki, anlaşmalı oyunlarda bunları sürekli değiş tokuş edeceğiz. War in the North, aksiyonla RPG özelliklerini başarılı bir şekilde harmanlamaya çalışıyor, gözümden kaçtı sanmayın.

Bu konunun anlaşmalı oyunlarla alakası büyük. Haberin başında da belirttiğim üzere, oyunu üç kişi ya online ya da aynı kanepede oynayabileceksiniz. Üstelik oyunun online veya anlaşmalı kısmı, tek kişilik oyundan bağımsız olmayacak; tek kişilik senaryoya arkadaşlarınızla devam edebileceksiniz. Peki diyelim ki rasgele girdiğiniz bir online oyunda, sizden katbekat yüksek seviye bir oyuncu var; o zaman ne olacak? Pılımı pırtımı toplayıp oyunu terk ederdim ben ama Snowblind bunu yapmamızı istemiyor. Şayet ki böyle bir durum olursa, o oyuna devam edebileceksiniz ama düşen eşyaları sadece o oyun seansında kullanabileceksiniz. (Tek kişilik oyuna geri döndüğünüzde, normalden güçlü olmayın diye alınmış bir önlem.)

Boss dövüşleri de olacak elbette oyunda; kaçınılmaz bir durum... Boss dövüşlerinin en güzel tarafıysa, bu boss'ların zaman zaman set eşyaları düşürebilecek olması. Örneğin Isildur'un Sauron'un parmağından Yüzük'ü kesip almasını sağlayan ve Aragorn'un daha sonra bulup yeniden kullanılabilir hale getirdiği ve Ölüler Ordusu'nu komuta etmesine yarayan kılıcı, bir "loot drop" olarak ele geçirebileceğiz. Aynı şekilde Bilbo Baggins'in kılıcı Sting'i de bulup kullanabileceğiz. Gandalf'ın sopasını bulmaya çalışanlar ise avuçlarını yalayacak maalesef.

Anladığımız kadarıyla, bu oyun Orta Dünya'da geçen ama Orta Dünya'nın hikayesini bize bangır bangır verme niyeti olmayan bir oyun. Orta Dünya burada tam anlamıyla olmasa da büyük bir anlamda "set" olarak kullanılıyor. Bu durum çoğu Tolkien hayranını mutsuz edecektir lakin Orta Dünya'da, konudan az biraz bağımsız dolaşabiliyor olmanın da ayrı bir keyif vereceğini düşünüyorum. Parça parça, suratımıza çarpılmadan verilecek olan bir hikaye ve tonla yan görev, oyuna daha rahat alışabilmemizi sağlayacaktır.

                                                                                              Tuna Şentuna
                                   
Alıntıdır.        


              
                                      
Spoiler: Göster
Ekran Görüntüleri










Çevrimdışı Oghertay

  • **
  • 139
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
    • Issız Kelimeler
Ynt: Lord of The Rings: War in the North
« Yanıtla #1 : 30 Ocak 2014, 17:32:52 »
Lord of The Rings: War in the North
  Evet bu oyunu oynadım. 4 kere bitirdim ve çok beğendim. Oyun modları biraz değişik. Normal modda başladığımız oyunu bitirince karşımıza çıkan ekrandaki soru şöyle; Bu oyuna bir üst zorluk seviyesinde karakterinin leveli böyleyken tekrar başlamak istermisin? ( tam olarak böyle sormuyor tabi :D)
  Sizde elbette diyorsunuz çünkü karakterinizin skilleri ve elindeki silahları bırakmak istemiyorsunuz. Oyun çok güzel arkadaşlar ben beğendim. Düşünün Gandalf'la konuşabiliyor, Gloin'e mal satabiliyorsunuz. Elrond'un oğulları ile konuşup annelerinin nerede olduğunu öğrenebiliyorsunuz. Orta Dünya için yapılmış ve kuzeyde geçen bir oyun. Bir şans tanıyın pişman olmazsınız  ;)
Cahillik lisan bilmemek değil insan bilmemektir..

http://www.oghertay.blogspot.com/

Çevrimdışı vukat

  • *
  • 16
  • Rom: 0
  • Hey You.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lord of The Rings: War in the North
« Yanıtla #2 : 23 Haziran 2014, 02:09:13 »
Yine steam'de olan bir oyun 3kişinin etrafında geçen Cüce-İnsan-Elf arasında bir macera oyunu Arada bizim bi Gwahir'var Kartal onla takılıyoruz
Güzel bir oyun
Eksik olarak bence oyun biraz kısa olmuş