Arkadaşlar, çevirmenden bu sabah aldığımız habere göre, son kitap Zoe'nun Öyküsü'nün de çevirisi bitmiş. İnşallah fuarda elimizde olur 
Ben Son Koloni'yi yeni bitiriyorum, bir ay sonra Zoe'nun Öyküsü çıkacak neredeyse

Neyse efendim, sayılı dakikalar önce kitabı bitirmiş bulunmaktayım. Her yerde söylüyorum, burada da söyleyeyim. İlk kitap daha çok aksiyon bazlıydı, Perry'nin nasıl uzaya çıkıp KSG'ye katıldığını öğreniyorduk. İkinci kitapta Hayalet Tugay'ın ve Özel Kuvvetler'in derinliklerine indik, bilim kurgu yönü ağır bastı. Bu kitap ise ilk iki kitaptan çok daha değişikti. Evrenler arası siyaset ve politika, komplolar...
İlk iki kitaptan daha çok beğendiğimin altını çizeyim. Kısa bir sürede bitirdim. Scalzi'nin dilini cidden beğeniyorum. Bir bölümün tamamında pasif bir konuyu işliyor, son cümlesinde ipin ucunu koparıyor. Ve tabi bir de neredeyse her bölümün başında Perry'nin daha sonradan öğrendiği şeyleri anlattığı kısımlar var, ardından şimdiki zamana geçiyor.
Savitri'ye ısındım, Perry döktürdü yine. Daha ne diyeyim, okuyun yani. İyi de bir sonu vardı ve ben arkadaşlara katılarak Zoe's Tale kitabını yüksek ihtimal okumayacağımı belirtiyorum. Çünkü Zoe'nin neler yaptığı pek ilgimi çeken bir şey değil