Kafam karıştı 
Şimdi üstte söylediğim kitaplardan birisini alırsam bağlanamam mı?
Bağlanabilirsin tabi ki. Fakat Legend'ın da değdiği gibi eğer gençlik edebiyatıyla yeni haşır neşir olmuşsan, biraz daha onunla devam etmeni öneririm. Aksi takdirde önerdiğin kitaplardan birini açıp sayfalarını karıştırdıktan sonra, hüsrana uğrayıp kitabı kapatabilirsin.
Fakat epik fantezi okumak istiyorum diyorsan da, ilk olarak Gedik Savaşları'yla başla derim. Bana göre bu seri Ejderha Mızrağı'ndan biraz daha ilgi çekici ve sürükleyici. Fakat edebi dil olarak Ejderha Mızrağı ağır basar, hatta teraziyi bile bozabilir.
Yüzüklerin Efendisi'ni söylemiyorum bile. Çünkü öyle bir seriyi okumak istiyorsan, öncelikle kendini hazır hissetmen, iki üç fantastik eser devirmen gerekir. Yoksa dediğim gibi açmanla kapaman bir olur. "Bu ne sıkıcı şey böyle" diyebilirsin.
Hazır aklıma gelmişken de Harry Dresden Dosyaları'nı okumanı tavsiye ederim. O seriyi çocuk-yetişkin demeden herkesin seveceğine eminim. Sevmesen bile canının sıkılmaması için birebir. Ayrıca okuduğun Kayıp Kahraman gibi günümüze uyarlanmış mitler ve fantastik öğelerle dolu. O bakımdan yabancılık çekeceğini sanmıyorum.