bölüm 5 === Ona Ait Olan
Bir hışımla kulübeden içeri girdi. Neden anlamıyordu? Ona çok ihtiyacı vardı, o olmadan annesinin bahsettiği madalyonu bulması imkansızdı..
Siniri burnundaydı. Kpıyı kapatma zahmetine katlamadı. Avazı çıktığı kadar bağırıyordu. Lezginka'nın duyup duymaması umrunda değildi artık, hiçbirşey umrunda değildi..
"Bana gel! Her neredeysen bana gel! Emrediyorum!"
'Ona ait olan şey' ikinci kez söyletmeden avcuna gelmişti bile. Almira şaşırdı.Herhangi bir şeyin ona gelmesini beklemiyordu. İçinden geldiği gibi davranmıştı. Şaşkınlığı, Tursdem'e kızgınlığını untturmuştu. (Tursdem onda hiçbirşeyin olmadığı söylüyordu boyuna çünkü ).
Elinde koskocaman bir kitap tutuyordu şimdi. Eski püskü bir kitaptı bu. Üzerinde bilmediği bir alfabede yazılar vardı. Bir kez daha şaşırdı, çünkü bu alfabeyi okuyabiliyordu.
Kitabın kapağında kocaman 'Galeçya' yazıyordu.Merakı, aklındaki herşeyi silip süpürmüştü. Kitabı açmak istiyordu. Şiddetle, hararetle, herşeyle. Kapağı kaldırmak için elini attı-
Oda birden ışıkla doldu.Gözlerini kırpıştırdı.Ne olduğunu, onun kadar siz de biliyorsunuz. Tina gelmişti. Hem de tam zamanında. Çok heyecanlı görünüyordu.
"Demek buldun" dedi.Yüzünden ne memnuniyet, ne de kzıgınlık okunuyordu.Yalnızca heyecanlıydı.
".Neyi?"
"Hakikatinin Kitabı'nı. O kitap senin için yüzyıllar önce yazıldı.Yazılırken oradaydım."
"Yüzyıllar mı ? Ne belliydi-"
" Yıldızlar, geleceği görebilir Galeçya.Yüzyıllar önce senin tüm kaderinöngörüldü ve bu kitaba yazıldı. İçinde dünün, bugünün ve geleceğin yazılı.Kendinle ilgili uzaktan ya da yakından ilgili herşey !! Şimdi, o kitabı açmaya gerçekten hazır mısın ?"
"Ben-" Almira duraksadı.
"Onu açtığında çok büyük sırlar öğreneceksin. Belki de onlarla delireceksin.Akla hayale sığmayan şeyler.. Bunlara hazır mısın ??"
Merakı geçmişti.Şimdi sadece korku vardı..
"Hayır"diye fısıldadı." Ama yapmalıyım.Bu insanlar.. Ölü halk..Tek çare benim Tina.. Hazır olmam ya da olmamam farketmez.Bunu yapmak zorundayımMadalyonun yerini öğrenmeli ve onu Lezginka'dan önce bulmalıyım. Kurtuluş çok yakın!!"
Ve kitabın kapağını kaldırdı.
<<<<<<
Ya bu bölümde kısa oldu kuzucuklarım idare ediverin
altıncı bölümde bitmek üzere biterse onu da atarım bugün..