Şuan Sethanon'da Karanlık'tayım. Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan. Ama kitabın 150 küsürlü sayfalarındayım ve öyle bir şey oldu ki... (spoiler)Spoiler: GösterArutha conDoin öldü! Hala nasıl oldu anlamış değilim. Gerçekten azımsanamayacak bir fantastik tecrübem olduğunu sanırdım ama bu olduğunda neredeyse hiçbir tecrübem olmadığını gördüm. Böyle bir şey aklımın ucundan dahi geçmezdi... Üzüntüm çok büyük...
Alıntı yapılan: Ryld Argith - 25 Nisan 2013, 21:47:34Şuan Sethanon'da Karanlık'tayım. Hayatımda okuduğum en iyi kitaplardan. Ama kitabın 150 küsürlü sayfalarındayım ve öyle bir şey oldu ki... (spoiler)Spoiler: GösterArutha conDoin öldü! Hala nasıl oldu anlamış değilim. Gerçekten azımsanamayacak bir fantastik tecrübem olduğunu sanırdım ama bu olduğunda neredeyse hiçbir tecrübem olmadığını gördüm. Böyle bir şey aklımın ucundan dahi geçmezdi... Üzüntüm çok büyük... Spoiler: GösterYumuşak terlikler de tabutu içinde ne kadar hoş görünüyordu değil mi? Okumaya devam et bakalım romanı.
İnsanı tatmin etmeyen bir yanı var bence. Kötü mü, hayır. Sanki, en çok sevdiğiniz yemeği tuzsuz yemek gibi. Olaylar (yada kitaplar) arasında ilişki sanki zorlama olmuş. Karakterleri büyütüp geliştirip pat diye bırakıveriyor.
Alıntı yapılan: Telchar - 12 Temmuz 2013, 22:33:54İnsanı tatmin etmeyen bir yanı var bence. Kötü mü, hayır. Sanki, en çok sevdiğiniz yemeği tuzsuz yemek gibi. Olaylar (yada kitaplar) arasında ilişki sanki zorlama olmuş. Karakterleri büyütüp geliştirip pat diye bırakıveriyor.Bence yazar yenilikçi bir tutum sergilemek istemiş. Çünkü tahminimce Raymon E. Feist fantastik kurguda diğerlerine göre daha çok üstüne düşülen husus olan bir grubun maceralarından uzaklaşıp yeni bir tarz yaratmayı hedeflemiş. Yani yazarın amacı bir krallığın tarihini ve ona şekil veren insanları (bunu biraz daha arka planda tutup) anlatmak. Ben yazarın hayal gücüne ve planlamasına şaşmadan edemiyorum. Seriye başladığımda tüm serinin sadece ilk 2 kitaptaki olaylarla ilgili olacağını düşünmüştüm. 2. kitabın sonunda kendimi "Nasıl yani, bitti mi şimdi?" demekten alıkoyamadım. Bu yüzden hayranım yazara. İnsanların kafasındaki fantastik kurgu olgusuna yeni bir dal ekletti. Sonuç olarak alışırsanız gerçekten de seveceğinizi düşünüyorum. Yazar farklı bir tarz benimsediğinden ben de bir süre alışamadım. Not: Yazarın karakterleri bırakmasına alıştım lakin yazardaki bu katletme huyunu sevmiyorum bende