Kayıt Ol

Gerek...

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Gerek...
« : 16 Ağustos 2012, 04:27:27 »
Gerek...

Sen yokken, uyandığımda “bir hiçim” derdim, yattığımda da söylediğim gibi.

Bir sur inşa etmek için sarı taşlar gereklidir. Evin duvarları ise tuğla istiyor. Yürümek için bir patika lazımdır. Ve bir patika oluşturmak için lazım olan şey, uygun bir arsadır.

Bir tavuk sahip olmak için civciv beslemek gerekir. Bir aile oluşturmak için iki insan aşık olmalıdır. Çocuk sahibi olmak için gecelerin hakkını vermek gereklidir. Ve çocuğunuza bir kardeş bahşetmek için zaman gerekir.

Haykırmak için susmanız gerekir.

Sizi önemsemelerini isterseniz umursamaz olmak zorundasınızdır.

Evinizin ikinci katına çıkmak için merdivenler olmalıdır.

Cümle kurmak için düşünmek gerekir. Ve eğer bir şeyler olsun isterseniz bir çok cümle kurmanız gereklidir. Romantik olması için kar yağmalıdır sadece. Ve kar yağması için havada bulut olması gereklidir.

Ceket giyebilmek için hava soğuk olmalı, havanın soğuk olabilmesi için mevsim kış olmalı.

Yaralamak için biraz sevmeniz gerekir. Bundan tatmin olmak için biraz da zalim olmak gerek. Hayatı yaşamak için mutlu olmak gerek, mutlu olmak içinse, zaman akışına güvenmek gerek.

Güvenmek için, şefkatli olmak gerek. Güvenin anlamını anlamak için, aldatılmak gerek. Yeniden güvenmek içinse, etrafınızda şefkatli insanların olması gerek.

Günün ağarması için gece olmalı önce. Gece olması için güneşin batmasını izlemek gerek.

Aşık olmak zaman almıyor. Ama aşkın ne olduğunu anlamak için biraz zaman gerek. Birine aşık olabilmek için önce birisi gerek. O birini sevebilmek için, önce onu bulmak gerek.

Acı çekmek için önce çok fazla mutlu olmak gerek. Bu mutluluğu kaybetmektir size acı veren. Ve birini kaybettikten sonra mutlu olabilmek için güçlü bir yürek gerek.

Aradığınızı bulmanın zevkini yaşamak için, önce onu kaybetmek gerek. Bir şeyin değerini anlamak için onu önce kaybedip, sonra yeniden bulmak gerek.

Tüm bunları bilgece söyleyebilmek için yaşamak gerek. Yaşamak için hayatı sevmek gerek. Hayatı sevmek için, size hayatı sevdiren birinin olması gerek. Onu bulabilmek için gece gündüz sokaklarda koşmak gerek. Onu bulduğunuzda kaybetmemek için ceylan kadar bir yürek gerek.

Sen yokken bunları bilmiyordum.

Sen yokken, sırf ölmedim diye yaşıyordum.

Ve bunları bana öğrettikten sonra gidebildiğini kabullenmem için bana aylar, yıllar, belki de koca bir ömür gerek.
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.