İlk kitabı okuyorum. Dün estarriol(evet arkadaşın kullanıcı adı Yerdenizden

) ile konuşurken söylediklerimi buraya da yazma gereği duydum.
Anlatımın yoğun ve maceranın doruk noktasında, kan ter içinde ordan oraya koşturmaya ya da arkamızı kollayarak savaşlara, entrikalara girmeye alışkın olan ben yazarın bu kitabıyla oldukça şaşırdım. Bu kadar övülen bir yazarın kitabı, bu kadar mı basit olur dedim kendi kendime. Sonra satırlar aralarını okudukça aslında o basit cümleler ve anlatımlar arasında nasıl felsefik şeyler söylediğini fark ettim.
Anlatımı çok yalın, macera da bir Unutulmuş Diyarlar ya da Ejderhamızrağı gibi değil; ancak kendine tamamen farklı bir yer oluşturacak türden.
Bir kere, o isim olayı sizi mest edecektir. Anlatımdaki yalınlık sizi ismin gücü ve hükmetmenin gerçek anlamını yeniden sorgulatan etmenlerle destekleyecektir. Güzel bir kitap ve çok farklı.
Ayrıca Yerdeniz serisinin 4. kitabı olan "Tehanu"dan 10 yıl sonra yazdığı ve serinin son kitabı olan "Öteki Rüzgar" kitabı ile de 2002 yılında "Dünya En İyi Fantastik Roman" ödülünü almıştır.
Şimdi bu kadının kitabı okunmaz mı

? Farklılığa hazırlayın kendinizi. Çünkü sadece fantazya değil, düşünmek de giriyor işin içine. Satır aralarında verdiği mesajlar oldukça etkileyici.
Ayrıca, Ged'e baktığımızda tıpkı gerçek bir insan gibi. Gelecekte nasıl bir kahraman olacağı en başında söyleniyor ama çocukluğunu anlatırlarken tıpkı gerçek bir çocuk gibi davranışlarını görüyorsunuz. Ged gerçekten var deseler inanırım

. Kendi içindeki gururu, kıskançlıkları, hırsı, yapabildikleriyle böbürlenişleri ve inatçılığıyla büyük bir kahraman yerine sıradan bir çocuk o. Bu sıkıcı bir öğe olmak yerine, aksine, onu daha da gerçek hayata müsait bir karakter yapıyor.
İsmini güvendikleriniz dışında kimseye söylemeyin. Onun herkese kendini tanıttığı ismi Çevik Atmaca ise, benimki de Fırtınakıran

.