Sevgili arkadaşlar, bu ilanın ilk kez yayınlanmasının üzerinden iki aydan fazla bir zaman geçti. Hala başvurular geliyor.
Onlarca birbirinden kıymetli Kayıp Rıhtım'lıyla tanıştım, uzun uzun sohbetler ettik. Pek çok arkadaşa okuma kopyaları yollandı, pek çoğundan ilk raporlar gelmeye başladı.
Günler geçip de sizlerden, okuduklarınızla ilgili raporlar geldikçe, yolu düşenlerle sohbet ettikçe, ne denli olağanüstü bir iş yaptığımızı bir kez daha anladım.
Yayıncılık dünyasında uzun süre vakit geçirip de unutmuş olduğumuz, genç okuyucunun, o olağanüstü taze ve ticari kaygıdan uzak görüşlerinin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlattınız.
Aklımız sıra bu işi çok iyi bildiğimizi düşündüğümüz için, o iyidir, bu kötüdür gibi tanrısal kararlarımızın, sizlerin gencecik ve olağanüstü yorumlarıyla ne kadar yanlış olabileceğini gösterdiniz. (Ama hayır, Mercan ve Demet, size rağmen yine de Rowling'i sevemeyeceğim
)
Bize bu işi niye bu kadar ciddiye almamız gerektiğini gösterdiniz!
Sizler var oldukça ciddiye almaya da devam edeceğiz.
Yardımcı Editör görüşmeleri hiç bitmeden devam edecek, başvuran herkese bu olağanüstü projenin bir parçası olma fırsatı verilecektir.
Buna vesile olduğu için Kayıp Rıhtım'a bir kez daha teşekkür ederim.
Ve, bu projeye bu denli muhteşem bir ilgi ve destek gösteren Kayıp Rıhtım üyelerine de, zaten onlar olmasaydı, bu satırların da bir anlamı olmazdı.
Sevgilerimle,
Bora Öngürer