Fandomlar tıpkı dinler gibidir.
Ne yönden olduğunu açıklayacağım ama bilmeyenleriniz için fandom kelimesininin anlamını vereyim:
Bir kişiye, kitaba, filme vs gönülden bağlı kişilerin oluşturduğu grup. Fanboylar fangirller toplanıyor bu fandomları oluşturuyor kısaca. Hatta bu fanboyluk saçmalığın dibine vurdurup bir markanın fanı olan gruplar var. Apple fanboylarını duymuşsunuzdur herhalde?
Fandomlar çoğu zaman kendilerine bir isim alırlar. Harry Potter Fandomının adı Potterheads oluyor mesela. Ki hayatımda duyduğum en salakça isim olabilir. Neyse. Britney Spears fanlarına Fatale Army deniyor son albümü Femme Fatale'dan esinlenerek. Rihanna'nınkiler Navy. Glee dizisinin fanlarına Gleek. Gider bu böyle.
Fandomlar tıpkı dinler gibidir. Hiç bir fan, fanı olduğu kişiye/şeye laf ettirmez mesela. Bir Belieber'ın yanında JB'ye laf yaparsanız kahveden adam toplayıp gelebilir, öyle bir potansiyelleri var. Ayrıca çoğu dindar kişiyle benzer özellikleri var fanların. Çoğu zaman düşünmezler, sorgulamazlar, yargılamazlar. Bir potterheadın yanına gidip deyin ki "R.A.B'ın kim olduğu çok bariz değil miydi? Hatta bence J. K. sırf teoriler öyle diye o yönde ilerletti olayları. Bence kurgu orada bayağı bir zayıflıyor." Potterhead erkişisi muhtemelen sözlerinizdeki mantığa falan odaklanmaz. Direk ana bacı küfreder size. Çünkü o onun kutsalıdır, dokunulmazıdır. Tanıdık geldi mi?
Şu kocaaaa fandom aleminde diyebilirim ki tek kaliteli fandom -benim de dahil olduğum- Little Monsterlardır. (Bak bu bile dindar düşüncesine benziyor. Benim dinim doğru öbürküler kaka) Bir kere Monstarlar okulda zorbalığa karşı durur, nefret suçları hakkında bilinçlidir. Homofobiden ve homofobiklerden tiksinir. Yani bizimki kadar derin bir fandom daha yok sanırsam. Tabii asıl olay Lady Gaga'ya tapmak. Ciddi anlamda. Yani Littlemonsters.com sitesine girerseniz abartmadığımı görürsünüz. Monsterlar Lady Gaga'ya tapıyor resmen.

Ama problem şu ki uzun zamandır kendimi uzaklaşmış hissediyorum Little Monsterlardan. Yani evet, hala Gaga'ya bayılıyorum, müziklerini başarılı buluyorum, kısa film tadındaki kliplerini
OHAA nidalarıyla falan izliyorum... Ama müziklerini dinleyesim gelmiyor. Bazen bir tanesi denk geliyor müzikçalardan ve zevkle dinliyorum. Ama yok yani listeden bakıp da hiç seçip dinlemek gelmiyor içimden. Bilmiyorum neden, çünkü hala Monster Code'a tüm kalbimle inanıyorum.
Be brave. Dare to create and share your art with the world.
Be kind. Encourage and support your fellow monsters. We don’t want to put anyone down, be it other Little Monsters or other artists.
Be tolerant. Never make anyone feel unwelcome or judged; treat everyone with respect, love and acceptance.
Be original. Please only upload content you've created or have permission to post.
Be a contributor. Post good content and good discussion will follow. Don’t ask for likes. Up-vote great comments, and down-vote those that take away from to the discussion (there is no room for negativity within LittleMonsters.com).
Be safe. Protect your privacy, and respect the privacy of others.
Be respectful. Keep things appropriate for everyone, including all of the young little monsters out there. Please no nudity or explicit content. If you repeatedly post content that offends the community, we may have to limit your access.
… be yourself.
Yani açıkçası düşünüyorum neden Gaga'yı bu kadar çok seviyorum diye. Cinsel yönelimimi keşfederken bana büyük güç vermiş olduğu için belki. Belki de din olayı hayatımdan tamamen çıkmışken bağlanacak bir şey arıyordum? Bilmiyorum. Sadece artık kendimi yeterince güçlü hissederken ve herhangi bir şeye bağlanma ihtiyacı duymazken Monsterlık olayını terk etmek nankörce geliyor gibi. Yani ben ihtiyaç duyduğumda onlar bana kucak açmıştı, şimdi kendimi daha iyi hissediyorken terk edip gitmek? Bu çok... yanlış geliyor.
Hatta şu an yaşadığım duyguları teizmden agnostisizme geçerken hissettiklerime benzetiyorum. Dediğim gibi. Fandom-din benzerliği.
Neyse, kafam karışık.
Hayatınızdan muhtemelen üç-beş dakika çalmanın mutluluğu içinde yazımı şu şarkıyla bitireyim o zaman.
http://www.youtube.com/watch?v=FQ2yXWi0ppw