Öncelikle merhaba,
Foruma ilk yazım bu konuya denk geldi vermiş olacağım rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dileyeyim.
Şu "Maddi durumu iyi, apolitik genç" tanımına biraz takıldım açıkçası. Hani nasıl anlatsam benim en içinde olmadığım ancak en çok desteklediğim adamlar/kadınlardır bunlar, onlar olmasa bu ülkede ne müzik gelişirdi ne fantastik edebiyat ne de bugun her malzemesine rahatlıkla ulaştığımız pek çok "hobi"miz. İşin fantastik edebiyat kısmını burda çokça gördüğüm fantazyanın "mütevazi uzmanlar" ına bırakıp müzikten bir örnek vermek isterim. 80'li yıllarda kendi gözümle gördüğüm, 70'ler içinse anlatılanlardan bildiğim kadarıyla (yaş 40 a epey yaklaştı bu arada

) Düşünüyorum eğer bu maddi durumu iyi abiler o yıllarda olmasaydı; ne bileyim işte Pentagram elemanları Rami'de o evi studyo olarak kiralamasalardı, Kamil Abi "elemanları" biraraya getirmeseydi, bu elemanlar gitarlarını, davullarını ceplerinden almasaydı; işte birileri Kerrang'ı, yabancı albümleri vs. dışardan getirmeseydi yada dışardan gelenleri almasaydı, dinleyenler Pentagram albümünü (trail blazer mıydı acaba?)sırf sattı görünsün diye alıp alıp denize atmasalardı rock müzik ülkemizde bu hale gelebilir miydi? Bilemedim...Sanki gelemezdi. Kendi adıma: benim çocukluk yıllarımda ve daha öncesinde sırf kendi zevkleriniz için bile olsa bugun birşeylere rahat erişmemizi sağladığınız içi teşekkür ederim "zengin abilerim".
Herneyse bu sayfadaki bazı yazıları okuduktan sonra şu kategorizasyona benim de bir katkım olsun istedim; buyurunuz:
Mütevazi uzman fantastik okuru: Efendim bu tip çokça fantastik okumuştur, bilgisi, dağarcığı geniştir haliyle mertebesi yüksektir; "post"u çoktur türlü çeşitli fantastik forumlarında. Sever bilgi vermeyi, uzmanlık konularından bahsetmeyi, hani ne yalan söyliyeyim hoştur da çok zaman muhabbeti, saygılıdır.Kendi de bilir mertebesinin yüksek olduğunu ama övünmekten çok övülmeyi sevdiğinden pek sık ağzına (klavyesine mi olacak burası?) almaz büyüklüğünü ancak ah bir dokunun hassas noktasına işte orda başlar "yok şu senesi bunu yaptım bu senesi en birinci oldum, ben olmasam şunlar bunlar eksik kalırdı, buralar eskiden bizimdi savaş zamanı fransızlar aldı (bu burda olmayacaktı sanki)" falan filan. Aslında en zevkli anları da bu anlarıdır bu sevgili arkadaşlarımızın, keyifli adamlar/kadınlardır ne de olsa ortak zevkler kafalarımızı yakınlaştırmıştır baya, kavgaları da güzeldir aşağılık kompleksleri de.
Son: Ben mi yanlış anladım yoksa hala bir "fantastik,bilim-kurgu edebiyat mıdır?" tartışması mı var?
Amma yazdım gene. Neyse seneye bir post daha atarım

Sevgiler,
Zeki