Kayıprıhtım ahalisi tarafından yeterli ilgi görmediğini düşünüyorum bu serinin , aslında bende okumadım henüz (Seri 20 kitaplık bir seri ve kassandra ise daha genç bir yayınevi olduğundan dolayı bir bekleyip görmek istedim çevirilerin devamı gelecek mi diye 3.kitabı kitapçıda gördükten sonra kassandra'ya facebook üzerinden bir soru sordum gece 01:35 falandı inanır mısınız 5 dakika içinde cevap geldi ,neyse sorum serinin devamı üzerineydi tabiki onlarda 4. ve 5. kitabın bu sene kasım ayında tüyap kitap fuarında olacağını , 2016da da 6-7-8. kitapların geleceğini söylediler.Bende durum böyle olunca ilk 3 kitabı aldım şuan merakla bekliyorum kitaplara geçmeyi . ) ama internette bir iki aratırsanız serinin yeterince iyi olduğunu görürsünüz ama ben yine de bir iki şey söyleyeyim .
Konuya değinmeden geçiyorum , Denaro Forbin sağolsun ilk mesajda ilk kitabın arka kapağında yazanlar mevcut , öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki seri 1988 - 1999 serisinde yazılıp tamamlanmış fakat yazar (David Wingrove ) 3 adet 3leme toplam 9 kitap ile seriyi bitirmek isterken yayıncısının ısrarı ile seriyi 8.kitapta noktalamış ve istediği gibi bitirememiş . Daha sonrasında (2011) yılında seri tekrar yayınlanmaya başlıyor ama 8 kitap daha küçük kitaplara bölünüyor , bunun yanında seriye 2 adet yeni kitap (prequel olarak adlandırlan öncesi kitapları çin'in nasıl süpergüç olduğunu anlatıyor ) seriye dahil ediliyor ve 8 kitaptan (ki o 8 kitapta da eklemeler mevcutmuş) 20 kitaplık büyük bir seri oluşuyor . Uzunluk olarak Zaman çarkının ilk 10-11 kitabı kadar ediyormuş. Kassandra yayınlarının bastığıda bu 20 kitaplık (sonunu yazarın yeniden yazdığı ve yeni eklemelerin bulunduğu) versiyon .
Çin kültürüne ve gelecekte dünyayı yöneten bir çin egemenliği olsaydı (kitap bilimkurgunun yanında aynı zamanda distopya olarak da geçmekte ) nasıl olurdu sorusunun cevabına ilginiz varsa bir göz atmanızda fayda var .
-----------------------------------------------------
Bir edit ile unuttuğum bir - iki şeyi ekleyeyim . Öncelikle kitaplar boyut ve kağıt kalitesi olarak güzel . Kapaklar (bu tarz kapaklar sevmesem de (bu tarz dediğim ithakinin kan şarkısı kapağı gibi ) ) gerçekten hoş duruyorlar. Kassandrayı orjinal kapak ve kitap eni-boyu vs açısından kutluyorum , kitapları belirttikleri hızda basarlar süper ama bir eksi olarak şunu belirteyim ilk 3 kitabın 3ününde çevirmenleri farklı , henüz okumadığım için yorum yapamıyorum ama çevirmeni yetersiz bulduklarından dolayı değiştiyse sorun yok ama 20 kitaplık bir seriyi 20 farklı çevirmenden okumak istemiyorum ben