Bu konuda uzman değilim tabi ama eğer öyle düşünecek olursak o zaman dünyanın tamamen değişmesi gerekir. Bence küçük yaşlarda yerleştirilemeyen altyapının, eğitimin ve terbiyenin cezasının başka alanlara kesilmesi çok yanlış.
28 yaşındayım, 3 yaşında bilgisayarla tanıştım. O dakikadan beri şiddetin her türlüsüne gerek bilgisayar ortamında gerekse "silahçılık" bilmemnecilik adı altında karıştım (oyun olarak diyorum). Doom oynarken yaratık öldürdüm, Ultime Online'da masum ve güçsüzleri kesip eşyalarını çaldım. Kafalarını evime süs yaptım. FRP'de en sevdiğim dostlarımla savaştım. GTA'yı BF'yi DOTA'yı siz de biliyorsunuz.
Peki bunları neden anlatıyorum? O oyunlarda dünyanın en büyük kasaplarından biri olan ben, 28 yıl boyunca 1 kere bile kavga etmedim. Bir canlıya tokat atmışlığım bile yok. Benim gibi olan da birçok insan tanıyorum. Power Rangers izledim diye hiç kostüm peşinde de koşmadım. Özenmek istediğim tek kahraman Tsubasaydı onu da 1-2 denemeden sonra olamayacağını anlayarak rafa kaldırdım

Demek istediğim şu ki pokemon uçuyor diye bir çocuk balkondan atlıyorsa çizgi filmin günahı olduğuna emin miyiz? Acaba gerçek suçlu çizgi film mi? Neyse neden böyle dolu olupta saatlerce yazdığımı bilmiyorum

)
Not: Mit (İhsan abiydi sanırım değil mi?) yazdıklarım sana cevap gibi oldu ama yanlış anlamanı istemem. Senin de benim gibi düşündüğünü biliyorum. Sadece demek istediğim şu ki; bu yasakçı zihniyete ait hiçbir düşünceyi biraz olsun savunup acaba öyle mi dememeliyiz. Yoksa kolumuzla bacağımızı aynı anda alırlar.
Not2: İlgili konu ve son mesajım kapsamında hedef aldığım şey siyasi bir grup değil sadece haberin içeriği ve muhattaplarıdır. Lütfen mesajımı siyasi olarak algılayıp ona göre cevap vermeyin. Çünkü bu forumda en son yapmak istediğim şey siyaset ile ilgili bir tartışmaya karışmaktır.