Kayıt Ol

Aile Sırları (August: Osage County - 2013)

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Aile Sırları (August: Osage County - 2013)
« : 02 Mart 2014, 21:04:51 »
IMDb Puanı: 7.4

Konusu: Weston ailesi tam bir karmaşa ve kaos içerisindedir. Beverly ve Violet Weston'ın üç kızı ve bir torunu vardır ve günleri bir hayli şamatalı geçmektedir. Tüm aile biraraya gelir ve Ağustos ayında Oklahoma'da büyük bir evde geçirecekleri bir tatile çıkar.


Yorumum: Film ilk olarak kadrosuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Kelimenin tam anlamıyla yıldızlar geçidi. İşbu sebeple filmi henüz izlemeden dahi oyunculukların iyi olacağını tahmin edebiliyoruz, izlediğimizdeyse tahminimizde yanılmadığımızı anlıyoruz ve bu da bizi sevindiriyor haliyle.

Meryl Streep'in En İyi Kadın Oyuncu, Julia Roberts'ın ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü Oscar'ına adaylıkları bulunuyor. Cate Blanchett karşısında Streep'in bu sene işi biraz zor gibi gözükse de, Akademi'nin ne yapacağı belli olmaz. Streep çıkarsa o zarftan hiç şaşırmam, ama gönlüm Blanchett'ten yana. Julia Roberts da ödülü hak ediyor, ama Lupita Nyong'o'nun alması garanti gibi.

Sherlock dizisinden tanıdığımız Benedict Cumberbatch'i de izliyoruz filmde. Rolü az olmasına rağmen, iyiydi. Annesi tarafından hor görülen bir adamı güzel kotarmış. Bunlar haricinde Ewan McGregor ve Abigail Breslin'de kadroda boy gösteren diğer isimler.

Gelelim konuya.

Weston ailesinin tüm üyeleri bir araya gelirler ve ağustos ayında tatillerini geçirmek üzere Oklahoma'daki bir eve giderler. İlk andan itibaren bir karmaşa hakimdir ve ağız tadıyla bir tatil geçiremeyecekleri aşikardır. İntihar eden baba, ilaç bağımlısı anne ve onun kızları hikayenin başrolündedirler.

Anne Violet'ın, Barbara başta olmak üzere kızlarıyla arası iyi değildir ve sürekli tartışmaktadırlar. Babalarının ölümünün ardından yiyilen cenaze yemeğinde içler çığırından çıkacak ve Weston ailesinin geleceği tamamen değişikliğe uğrayacaktır. Finalde ise bazı aile sırlarının ortaya çıkması sonucu, aile arasındaki bağlar kopma noktasına gelecektir.

Aile Sırları, tipik bir aile draması. İzlerken sıkılmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim fakat daha iyi olabilirdi. Bazı konular havada kalmış gibi geldi. Son olarak tiyatro oyunundan sinemaya uyarlandığını da belirteyim.

Dram filmi severlere önerilir.

Çevrimdışı Jill Valentine

  • *
  • 36
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aile Sırları (August: Osage County - 2013)
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2014, 21:47:48 »
Filmi ben de izledim. İzlemeden önce gayet büyük bir ön yargı ile yaklaştım. Hem aldığı negatif yorumlardan, hem de yıldızlarla dolu oyuncu kadrosundan dolayı. Genelde pek iyi olmuyor bol yıldızlı filmler. Oyunculara güvenilip, bazı şeyler gözden kaçırılabiliyor. Tabii, izledikten sonra tamamen değişti görüşlerim. Gayet iyi bir filmdi. Özellikle diyaloglar çok hoşuma gitti. Merly Streep'in oyunculuğunu da çok beğendim. İzleyin bence de.