Kayıt Ol

Mad Max: Fury Road

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Mad Max: Fury Road
« : 07 Temmuz 2014, 19:20:23 »

80’li yılların sinema sektörüne vurduğu damga tartışılmaz. O zamanın filmleri bugünün özel efektlerinden yoksun olsalar da gerek hayal gücümüzü zorlayan senaryoları, gerekse efsanevi oyunculuklarıyla ulaşılması zor bir başarıya imza attı her biri. Hayalet Avcıları, Bıçak Sırtı, Geleceğe Dönüş, Alien, Ninja Kaplumbağalar, Gerçeğe Çağrı, Terminatör, E.T., Beterböcek… Gösterime girmelerinin üzerinden 30 yıl geçmesine rağmen bu isimleri hâlâ saygı ve sevgiyle anabilmemiz bunun en büyük kanıtı olsa gerek. Yönetmenlerin arka arkaya bu filmlerin yeninden yapımlarını çekmesi de bir başka kanıtı, hiç şüphesiz. İşte onlardan biri de adaletin olmadığı bir dünyada karısının, ortağının ve oğlunun intikamını alabilmek için yollara düşen Mad Max

Entertainment Weekly dergisinin son kapak görseli yeni bir Mad Max filminin ufukta olduğunun habercisi. Üstelik filmin başrollerini Tom Hardy (kendisini en son The Dark Knight Rises’ta Bane rolüyle görmüştük) ve Charlize Teron üstleniyor. (“Peki ya Mel Gibson?” diye bağıranlar… Benim için de çığlık atın!) Aslında film çok uzun bir zamandır, ta 2000’den beri tüm serinin yönetmenliğini yapan George Miller’ın gündemindeydi, ama milenyumun ardından pek çok zorluk, pek çok anlaşmazlık çıkmıştı karşısına. O da senaryo üzerinde durmadan değişiklik yapmak zorunda kalmıştı. Örneğin ilk taslaklardan birinde başrolleri Mel Gibson ve Heath Ledger (Joker rolünü nasıl unutabiliriz?) paylaşıyordu, hatta bir ara animasyon olarak çekilmesi bile gündeme gelmişti. Miller tüm zorlukları atlatıp nihayet kameranın arkasına geçebildiğindeyse takvimler 2012 yılını gösteriyordu.

Film, genel kanının aksine bir yeninden yapım olmayacak ve kronolojik olarak Mad Max 1 ile Mad Max 2 arasında geçen olayları konu alacak. Mad Max rolünü bu kez Tom Hardy üstlenecek, Charlize Teron ise İmparatoriçe Furiosa adlı yepyeni bir karakteri canlandıracak. Bu iki isme X-Men: Birinci Sınıf’tan hatırlayacağımız Nicholas Hoult (Beast) ve Zoë Kravitz (Angel) eşlik edecek. Filmin yönetmeni, Mel Gibson’a filmde ufak bir rol vererek serinin hayranlarına bir gönderme yapmak istese de Gibson yaşı nedeniyle projeye sıcak bakmadığından şimdilik planlarında böyle bir şey yok. Bununla birlikte Mad Max’in orijinal arabasını görebileceğimize dair bir ipucu vermekten de geri kalmıyorlar.

Bununla birlikte serinin hayranlarının sevineceğini düşündüğümüz iki haberimiz var. Öncelikle Fury Road tam anlamıyla ilk iki filmin atmosferinin bir karışımı gibi olacak ve kökenlerine sıkı sıkıya bağlı kalacak. Değişim geçirmiş düşmanlar, birbirinden çılgın araç tasarımları ve asfalt eriten kovalamacalar her zamanki yerini koruyacak. İkinci güzel haberimizse filmin yönetmeninin mümkün olduğunca az özel efektten faydalanmak istemesi. Son yıllarda en ufak şeye bile CGI kullanıldığı düşünüldüğünde bu haber bizi gayet mutlu etti açıkçası, siz ne düşünüyorsunuz?

Eğer her şey planlandığı gibi giderse Mad Max: Fury Road 2015’in Mayıs ayında bizlerle olacak. Bu tarih aynı zamanda The Avengers: Age of Ultron’un da çıktığı zamana denk geliyor. Görünen o ki Çılgın Max’in tek savaşı yollardaki haydutlarla olmayacak. Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin.

Spoiler: Göster


Haber: M. İhsan "mit" Tatari

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Yeni Mad Max’ten İlk Trailer!
« Yanıtla #1 : 30 Temmuz 2014, 15:18:27 »

Bu gerçekten iyiydi!

Tom Hardy yeni Max olarak karşımıza çıkmaya son derece hazır. Charlize Theron ise tecrübesini konuşturarak görüldüğü o kısa sahnelerde bile gözlerimizi iri iri açmamıza neden oldu bile!

Geçtiğimiz gün Comic-Con‘da yayınlanan trailer’ın ardından Mad Max tutkunları Mel Gibson‘ı göremedikleri için hayli üzülmüştü. Ancak biz Tom Hardy‘nin bu işin altından başarıyla kalkacağına inanıyoruz. Bizce ona bir şans verelim ve o da bize yeni bir efsane yaratsın.

Trailer’a geçmeden önce ufak bir de detayı paylaşmak istiyoruz. Gördüğümüz ve okuduğumuz kadarıyla senaryo Mel Gibson‘ın oynadığı ilk Mad Max ile bir benzerliği. Bu Max de karısını ve çocuğunu kaybetmiş bir adam. Ama şimdilik Gibson gibi intikam arayışında görünmüyor. Sanırız bunu sonraki fragmanlarda ya da gelecek detaylı bilgilerde daha net göreceğiz. Charlize Theron (Furiosa) ise hayatta kalmasının tek çaresini çölü geçip, doğduğu topraklara gitmekte bulan bir kadın. Sol koluna da dikkat ettiniz mi?

Aklını zalimlikle bozmuş motor çeteleri, çöl, çöl ve yine çöl delilikle birleşerek bir kez daha hepimizi koltuklarına çivilemeye geliyor!

Trailer’ı buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Yeni Mad Max, Açılışı Cannes’da Yapacak
« Yanıtla #2 : 31 Mart 2015, 10:09:42 »

Mad Max serisinin 30 yıl aradan sonra çekilen devam filmi Cannes Film Festivali‘nde izleyiciyle buluşacak.

O bir çılgın, o bir intikamcı, o bir yol savaşçısı, o 80’li yılların ikonik karakterlerinden biri… O Mad Max! Ve çılgınlığına katılıp onunla birlikte maceradan maceraya direksiyon sallamamıza çok az kaldı. Daha önce sizlere şu haberimizde hakkında detaylı bilgiler verdiğimiz ve yapım aşamasında olduğunu duyurduğumuz Mad Max: Fury Road, 14 Mayıs‘ta düzenlenecek Cannes Film Festivali‘nde sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor!


Ama bu kadar bilgi yetmez, diyenleri haberimizin devamına alalım.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Mad Max’ten İlk Trailer!
« Yanıtla #3 : 31 Mart 2015, 10:13:08 »
Haberi taşıdıktan sonra mesaj atarak flood yapacağım azıcık, kusura bakılmasın.

Mad Max'ten gelen her haber beni daha çok heyecanlandırır oldu. Başta çok canım sıkkındı. Bizim o 90'larda ağzımız açık izlediğimiz Max'i, o post apokaliptik sistemi, korkunç suratlı çöl çetelerini göremeyeceğiz gibi düşünüyordum. Görsek bile o kum ve toz kaplı ruh olmayacaktı.

Şu an yanıldığımı düşünüyorum. Tom Hardy benim açımdan iyi bir tercih oldu. Yönetmenin diğer filmlerdeki gibi George Miller olmasıysa umudumu artırdı.

Yahu artık çıksın, ben böyle bekleyemiyorum. Şu filme dair ne görsem aklım tüplü televiyzon ekranına gidiyor. Hemen birkaç sahne canlanıyor aklımda. Bir Mad Max, iki İskoçyalı zaten.

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yeni Mad Max’ten İlk Trailer!
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2015, 23:29:30 »
"We are not things"

Bu fragman düşündüğümüz Mad Max dünyasını daha detaylı gösteriyor, bence de kesinlikle izlenmesi gereken bir film geliyor. Tom Hardy, Mel Gibson'a göre biraz sönük kalmış gibi görünüyor ama çeteler ve felsefe daha iyi işlenmiş görünüyor. Film çıksa da izlesek :)

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mad Max: Fury Road
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2015, 16:52:42 »
Çok, çok, çok iyi bir filmdi. Eski Mad Max ruhu da vardı, yepyeni ve ustalıkla yedirilmiş etmenler de.

Uzun yorumumu incelemeye saklıyorum. Ama bu filmi sinemada izleyin diye hepinize şiddetle öneriyorum.

Tom Hardy de harika bir seçim olmuş bu arada ^^.

Çevrimdışı KoyuBeyaz

  • ********
  • 2753
  • Rom: 59
  • Rasyonalist dominant.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Mad Max: Fury Road
« Yanıtla #6 : 18 Mayıs 2015, 19:28:30 »
Filmle ilgili olarak sitemizde yazılmış incelemeye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kendi yorumum: Film her açıdan harikaydı. Gerçekten dolu dolu bir aksiyon filmi izletiyor size, olayı yalnızca havaya uçan arabalardan ve çölde yuvarlanan insanlardan ibaret de tutmuyor kesinlikle. Çok küçük detaylarla, çok ufak diyaloglarla, çok ince dekorlarla anlatıyor hikayesini. Film bittiğinde bir aksiyon filminden beklemeyeceğiniz kadar çok şey kalıyor aklınızda.

Müzikleri şahane, oyunculuk da müthiş.[*]kurabiye de bi harika[/*] Tom Hardy Mad Max rolüne çok iyi uymuş diye düşünüyorum. Çok az konuşmasına karşın mimik ve hareketleriyle karakteri gerçekten oturtmuş. Charlize Theron'un da oyunculuğunu çok beğendim, keza diğer oyuncular da işlerini harika yapmışlar.

Filmin en çok dikkatimi çeken yanı ise dengesiydi. Damdan düşer gibi girdiği hikayesi ve aralarda soluklandırmak için durmak dışında asla bitmeyen aksiyonuyla tek bir an bile sıkmıyor, heyecanı hiç düşürmüyor. Adrenalinizi tavana çıkarttıktan sonra hiç aşağıya indirmiyor. Tüm bu yoğunluğa ve hıza rağmen sadece aksiyondan ibaret olmamayı da çok iyi başarıyor. Biraz fazla hızlı girdiği için hafif bir boşluk hissi bırakıyor denebilir ama koca filmi neredeyse iki aksiyon sahnesi halinde çekmek için de böyle bir şeye gerek olduğu bir gerçek. Filmin feminist yanı da kendini çok güzel gösteriyor, ben bu yapısını çok beğendim. Hiçbir zorlama olmaması görmeye alışık olmadığımız, harika bir şey.

Kesinlikle gidip izlenmeli ama sinemada izlenmeli. Gerçekten sinemaya gitmeyi geretiren çok az film olduğunu düşünen biri olarak bunu kesinlikle beyaz perdede deneyimlenmesi gerektiğini düşünüyorum. 11/10, başyapıt.

Efsane müziklerinden biri:
https://www.youtube.com/watch?v=MaL6NxTvWRM&sns=fb
Uzay elbisemle kavgaya hazırım.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Bir Sonraki Mad Max Filminin Adı Belli Oldu Bile!
« Yanıtla #7 : 21 Mayıs 2015, 12:22:56 »


Bir Sonraki Mad Max Filminin Adı Belli Oldu Bile!

Geçtiğimiz hafta sinemalara nükleer bir nostalji bombası gibi düşen post-apokaliptik şaheser Mad Max: Fury Road dört bir yandan olumlu eleştiri yağmuruna tutulmaya devam ededursun, yönetmen George Miller bir sonraki filmin adını açıkladı bile: Mad Max: Wasteland

Serinin fikir babası ve daimi yönetmeni George Miller bundan birkaç yıl önce, yani Mad Max serisinin yeniden çekilmesinin gündeme geldiği yıllarda kafasında bir üçleme planı olduğundan bahsetmiş, hatta ikinci filmin adını Mad Max: Furiosa olarak düşündüğünü belirtmişti.

Ancak görünen o ki bu fikir çorak toprakların tozlu rüzgârlarına karışmış durumda. Çünkü Miller geçtiğimiz hafta sonu katıldığı bir soru cevap etkinliğinde devam filminin adının Mad Max: Wasteland olacağını resmen açıkladı.

Tom Hardy, stüdyoyla üç filmlik bir anlaşma yaptığından kendisini yine Mad Max rolünde izleyeceğimiz garanti. Kafalardaki tek soru işaretiyse Charlize Theron’un nasıl bir karar alacağı.

Filmle ilgili henüz herhangi bir detay verilmedi. Ama bizler Fury Road’un damarlarımıza aşıladığı yüksek oktanlı adrenalin sayesinde devam filminin de oldukça iddialı olacağı konusunda hemfikiriz.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.