Rıhtım buluşmasından ilk dönen benim sanırım. O zaman hemen özet geçeyim.
Gelenler:
- Denaro Forbin
- Bengü
- Quid Rides
- Sayhh
- Fırtınakıran
- KoyuBeyaz
- magicalbronze
- Ryld Argith
- Highlord
- emuk ve kardeşi
- Wyern (Mehmet Berk Yaltırık)
- kahlan amnell
Bu kadroyla geçti günümüz. Fuar yollarında kitap muhabbeti başlamış ve hepimizin listesi her bahsedilen kitapla biraz daha uzar hale gelmişti. Ne zaman biri bir kitaptan bahsediyor olsa diğerleri kulak kesiliyordu. Resmen ava atlamaya hazır aç kurtlar gibiydik

.
Sonrasında fuar alanına varıp talana başladık. Ama fiyatlar
inanılmaz pahalıydı! Hatta geçen seneye göre, zaten az olan indirim oranlarını da iyice düşürmüşler! Rezillik, rezillik. Nefret ettim! Bu sene de almak istediğim kitaplarda 2-3 liracık indirim istedim diye ben kötü oldum. Bir gram aşağı inilmedi. Ben de almadım.
Fuarın yayınevi
Monokl oldu. Çünkü Kayıp Rıhtım ekibi olduğumuzu söyleyince %50 indirim ve yanında fazladan kitap hediyesinde bulundular. Sağ olsunlar. İthaki bile bu kadar bonkör olmuyor.
Bu arada Yordam Kitap da bu sene gayet güleryüzlüydü. Ayrıca indirimleri de aynı oranda yüz güldürüyordu.
Hep birlikte FABİSAD'ın bilimkurgu ve fantastik sinemasıyla ilgili paneline katıldık. Kutlukhan Kutlu ustamızı yakından görmek beni çok mutlu etti. Doğu Yücel ve Barış Müstecaplıoğlu'nun yanı sıra, şu an adını hatırlayamadığım hem öykü yazarı hem de sinema oyuncusu bir hanım da paneldeydi. Çok keyifli ve yerinde tespitlerle dolu, doyurucu bir panel oldu. İyi ki katılmışız.
Son sözüm de beni ilk defa görme talihsizliğini yaşayan (ksaldjfsajdfşl) birkaç arkadaşa duyduğum üzüntüye dair olsun. Yayından dolayı sesimi tanıyıp kim olduğumu çıkartmaları beni mutlu etse de, o sesi tüm gün duymak bir yerden sonra pek hoş olmadı bence

. Olsun, ben çok eğlendim. Onları da iyi ki tanıdım.
Peki neler aldım?
- Almuric - Robert E. Howard (Monokl)
- Yamuk Bakan Öyküler - Kolektif (Monokl)
- Ölümsüz (Monokl)
- Son Kurtadam (İthaki)
- Çarpışma - J.G. Ballard (Ayrıntı)
Sonunda yeni baskı! Birkaç senedir yana yakıla aradığım bu kitabın bu sene yeni baskısını görmek... Cennetin bir parçası cehennemin dibinde (Beylikdüzü'nde) saklıymış!- Büyücü - John Fowles (Ayrıntı)
- Atla - Mercan Aytuna (TUDEM, yazarından imzalı :3)
- Zeplin (Aylak Kitap)
Bonus:
- Elric Destanı 5 ve 6.
Seriyi okuyalı çok oldu, ama kütüphanemde bu iki kitap yoktu. Çok da sevdiğim bu güzel serinin kütüphanemde de tamamlanmış olarak kalmasını istiyordum. Yosun abladan 2. el olaraks atın aldım. Mutluyum.Son olarak da Boş Balon'un yeni sayısını edindim. Bu defa fiyat 5 lira. İçim rahatladı

.
Fuar boyunca dırdırlarımla sayısız kitap aldırdığım herkesten özür diliyorum. Yalan, aslında pişman değilim. Ama ben bütçeye zarar bir insanım, bence bunu birinci elden tecrübe ettiniz

. Beğenirseniz belki bana o kadar sövmezsiniz

.
Dönüş yolunda emuk ve kardeşiyle keyifli bir sohbet eşliğinde yolculuk ettik. Çok tatlı bir ortam oldu. Güle oynaya dönmüş ve fuarda yediğim omuzlarla dirseklerin acılarını unutmuş oldum. Zira fuar alanı bir ara ciddi ciddi ahıra döndü.
Gelen herkese teşekkürler. Sizleri bir kez daha görmek ve yeni arkadaşlarla tanışmak (her zman olduğu gibi) harikaydı

.
Önemli Not: Fuar diye gidiyoruz, ama her sene indirim(!) oranları giderek azalıyor. Yazık.