Seri olan kitaplarda gözüme çarpan açıkları seriyi okuduktan sonra yazmaya çalışıyorum. Sazed'in üstendiği görev bilinci yaşamı boyun ona dikte edilen ve kabullendiği şey. Yani senin hayatın şu elması korumaktan ibaret diye yetişen biri elbette o elmasın başından ayrılmayacaktır. Kelsier aksini belirtmedikçe onu koruyor. Kelsier Clubs'ın dükkanına girdikten sonra dışarı çıkıp aramaya başladıysa bulması gayet normal. Sondaki olayda ise hala üzerinde olan görevi yapmak üzere, çünkü başka bir görev bırakılmıyor ona yanlış hatırlamıyorsam, yine normal, biraz zorlama normaller bunlar ama olsun.

Marsh olayını ben de çözebilmiş değilim, o ceset kimindi ve neden oradaydı anlamlandıramadım. Sadece şu fikir geliyor aklıma Sorgucu yapmak için kullandıkları biri olabilir, yada gerçekten Marsh olabilir ve sorgucu yapmak için böyle bir işlem gerekiyordur. Orası benim için de muğlak kaldı.
Bölüm başlarında yazılan yazıların Hükümdar'a ait olduğunu saklamak istediğini sanmıyorum. Açıkça belliydi çünkü. İlk birkaçı belki başkasıdır diye düşünüyorsunuz ama sonradan anlıyorsunuz. Bizi yanıltmak için yapmış olacağını düşünüyorum. Sondaki bombayı hazırlamak ya da Hükümdar'ın insani yönlerini görmemiz için. Belki de iyi okuyucular için ufak bir ipucu bile olabilir orası.Sonuçta o yazılar bahsettiğimiz gibi Lord Hükümdar'a değil Seçilmiş kişiye ait. Aslında o bomba ile ters köşeye geliyoruz ve asıl amacı da bu bence.
Elend konusuna gelirseeek, direk Kral yapmalarını bende garipsedim, bari skaalara bir soraydınız, hala mı monarşi arkadaş dedirtiyor.
En sonlarda, okuyoruz ama sonraki kitaplarda ne olacak baya baya gidiyor bu Hükümdar dedim, son birkaç sayfayı okuyana kadar, ki o sayfalar diğer kitapların temelini atıyor. Öncelikle bilmediğimiz şeyler çok. Vin kim? Annesi kim? Kolosslar ne ayak? Zifir ne? Atiyumun karşıt metali ne, etkisi ne? Hükümdar'ın kastettiği şeyler ne? Merkez Salahiyet iyi hoşta diğer yerlere ne olacak? (Elend ve Vin'in ihtiraslı aşkları felanda var tabi ilgilenenler için.

)