Dumbledore
Voldemort
McGonagall
İlk üç, Rowling'in sıralaması.
4- Deligöz.
Yahu adam Deli Göz Moody. Baş seherbaz, sayısız Ölüm Yiyen'i yakalayıp Azkaban'a tıkmış biri. Ee, daha ne istersin.
5- Snape.
Zihinbent yeteneği ile yıllarca, en karanlık büyücünün karşısına dikilmiş bir büyücü. İksirdeki yeteğini su götürmez bir gerçek. Melez Prens'te adamım hem Karanlık Sanatlar bilgisini (KSKS Profesörü olmuştu.) hem de tılsımlara olan yeteneğini (İleri İksir Yapımı kitabındaki melez prens çiziktirmelerinden bahsediyorum) gördük.
6- Bellatrix
Karanlık Lord'un sağ kolu, sadist, çılgın ve sadık cadı. Aristokrat bir aile olan Blacklerin 3 kızından ikincisi. Voldemort sadece sadık olduğu için onu sağ kolu yapmaz diye düşünüyorum. Yetenekli ve karanlık büyüden sakınmayan biri.
7- Sirius.
Bellatrix ile olan düellosunda zayıflık gösterip rakibini küçük görmeseydi düelloyu rahatlıkşa kazanabilirdi. Kitapta da oldukça belli bu.
Benim listem bu kadar. 5, 6 ve 7. Sıralamalar sürekli değişir bence. Hepsi birbirinden yetenekli ve güçlü.
Remus ve Kingsley hakkında kesinlik kuramadım. O yüzden listeme onları ekleyemedim.
James, Lily, Boneslar ve ölen niceleri eminim ki çok yetenekli büyücülerdi. Ama kitaplarda savaş yetenekleri hakkında yeteri kadar bilgi olmadığı için bir şey diyemedim.
Narcissa, Bay ve bayan Weasley ve bazı bakanlık çalışanlarını da sıraya koymak istedim ama olmadı. Savaşlarda, düellolarda neler yaptıklarını bilmeden yorum yapmayı pek doğru bulmadım.