Kayıt Ol

İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?

Çevrimdışı Ugur

  • ***
  • 459
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #15 : 16 Kasım 2014, 18:57:28 »
Niye şuan burda kitaplar hakkında muhabbet etmiyormuyuz mesela ? Sizin dediğiniz biraz sahaf mantığına çıkıyor .  Varlığını devam ettirme çabası demişssiniz fakat neredeyse tüm kitapçılar kitapları %40 indirim ile  prefixten almakta ve etiket fiyatından bize kibarca satmaktalar diyelim . Şimdi bu varolma çabasımı oluyor ? Bunlar bir yana hani sürümden kazanmak denilen bir tabir var . Varolma çabası içinde olan kitapçılara önerim %10luk  sembolik bir indirim yerine adam gibi bir %25  yapsınlar ondan sonra varolmaçabasından büyüme,genişleme çabalarına girecekler mi ona bakalım 

Çevrimdışı Light

  • **
  • 359
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #16 : 16 Kasım 2014, 19:34:45 »
Varolma çabası? :ne
Bizim şu an ihtiyacımız olan tek şey kitap havuzunun genişlemesidir. Kendimize nasıl yatırım yaparız  :fight: sorusunun sorulması gerekirken kitapçılara nasıl yatırım yaparız çabası içine girmek saçma. Bana göre.  :)

Ayrıca internet ortamında çok çok daha verimli eserlerden haberdar olunabilir, daha geniş bir yelpazeye sahip olursunuz. Okuyacağınız şeyleri daha objektif seçersiniz. O an alıp sonradan daha iyi bir kaynağı keşfedince kitapçıdan aldığınız hava kalmaz artık.

Çoğu siteden alışveriş yapıyorum, güzel indirim yakaladığımda çok yüklü miktarda aldığım oluyor. Eğer bu kitapları indirimli dahi kitapçılardan alsaydım iki yüz lira zarara girerdim. Gidip kitapçıdan aldığımda bana ne yatırımı olacak? Teker teker aldığımda beni tatmin edecek mi? Hayır, bu yüzden internetten şaşmıyorum, on tane daha kitap alıyorum.

Okuma derdine düşmeli ve biraz ilerigörüşlü olunmalıdır bence. İstesenilse de istenilmese de çoğu yer kapanacak, kapanıyorlar. İnsanların ihtiyacı kalmadı. Bu saatten sonra yaşayacak ve ilerleyecek olanlar yayınevleri, basıp satacaklar. Tabii Türkiye'de daha sonra e-kitaptır.
Alıntı yapılan: W.S.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrong
My love shall in my verse ever live young.

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #17 : 16 Kasım 2014, 19:39:29 »
Kitapçılar ticarethanedir elbette, ne kadar sıcak bir ortam olursa olsun. O insanlar kâr elde etme peşinde, biz de bir ürün almaya çalışıyoruz.  Ortada bir alım satım varsa bu "ticaret"tir, gayet basit. Ticaretin tanımı belli. Kimse ne birine babasının hayrına bedava kitap veriyor, ne de fazla para verip kitap alıyor. Kendimizi kitapçıdaki insanlara yakın hissetmemiz ortada bir "iş" olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kitapçı dükkanları zamanla ortadan kalkarsa bu insanlar da başka işlere yönelecekler. Elbette ben de istemem ortadan kalkmalarını, ama el birliğiyle kitapçılar ölmesin diye göz göre göre pahalıya kitap alacak da değiliz herhalde.

Sohbet konusuna gelince, ben kitap sohbeti yapmak için kitap satan bir yere gitme ihtiyacı duymuyorum. Kitabımı daha ucuza alıp arkadaşlarımla sohbetini yapıyorum, okuyan bir arkadaşım yoksa internet üzerinden bunun konuşulduğu bir yer buluyorum illa ki, eğer konuşmak istiyorsam. Dolayısıyla internet bunu da veriyor, evet.

Son gelen mesajdan aklıma geldi, kesinlikle okuyacak şey seçme konusunda internet solda sıfır bırakır kitapçıyı. Kitapçıda bir kitaba denk geldiğimde bile açıp telefondan bakıyorum, ne yorum yapmışlar acaba diye.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #18 : 15 Haziran 2015, 13:16:31 »
Beğensek de beğenmesek te internetten alışveriş gelecekteki tek seçeneğimiz olacak gibi. Arkadaşların beyaz ettikleri gibi kitapçıdan veya mağazadan alışveriş etmek gün geçtikçe demode olacak belli bir kesimin hobisi olacak gibi görünüyor. Bana sorarsanız -ki sormadığınızı bilsem de fikrimi söyleyeceğim- kitapçıdan alışveriş etmek kitabı eline almak, kokusunu duymak, sayfalarını karıştırmak, aralardan bir kaç pasaj okumak, gerektiğinde satıcıdan veya tezgartardan bilgi almak en güzeli. Bu keyifi sanırım internette bulamayacağız. O nedenle diyorum ki hala açık olan kitapçıların kıymetini bilelim...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #19 : 15 Haziran 2015, 13:32:41 »
Geçen hafta çok uzun zaman sonra kitapçıdan kitap aldım. Sonra pişman oldum ama. Nedeni tamamıyla fiyatlardan ötürü aslında.

İstanbul'da yaşıyorum, burada doğdum, burada büyüdüm. Ama bugüne kadar sorduğum kitaplar hakkında bilgi veren "1" (bir) kitapçı gördüm. Tavsiye olsun, yönlendirme olsun, kitapçılarda çalışan insanların çoğu sadece çalışan. İnternet bu konuda da daha avantajlı olarak karşımıza çıkıyor.
Tabii ille tek kitap hakkında fikir verilmek zorunda da değil, belki sevdiğim bir türü söylesem bana reyonunu göstermek yerine de bir-iki söz etse güzel olabilir. "Kimse bunları yapmak zorunda değil," ama böyle yerler var sanırım ki lafı edilmiş.

Her ne kadar internetteki muazzam indirimler bizi kitaplar üzerinden tüketim çılgınlığına doğru götürse de (bkz. ben bunu geçen yayın belgelerle anlattım), pek çok ihtiyacımızı da karşılıyor.

Bahar indirimlerinde 15 kitabı piyasa fiyatının 120 lira altına alıyorsam ben bunu kar sayarım. Kitapçıda aradığım kitabı bulamıyor ve internette ilk uğradığım yerde satışta görüyorsam kar sayarım yine. Maalesef son yıllarda aradığım kitapları kitapçılarda bulamaz oldum. Bu da buraları bırakmamın bir başka nedeni.

Son olarak, bana merak ettiğim herhangi bir kitap için fikir vermeyen kitapçı yerine altında yorumları olan bir siteyi tercih etmem de yine benim avantajım. Bu arada elbette her kitapçı çalışanı sorduğum her kitabı bilemez. Ama kasadan geçir, para üstü ver dışında ben (biri hariç) hiç bu konuda yardımcı olduklarını görmedim. Vardır elbet, ben denk gelemedim bunca yıl.

Artık internet hayatımızın her yerinde. Merak ettik mi kitabın satışta olduğu yerlerin altındaki yorumlara, olmadı forumlara, olmadı bloglara bakıyoruz kim - ne demiş diye. Bu da yine okurun avantajı.

Tüm bu "şahsi" görüşlerimi şöyle bağlayayım: Kitapçılar giderek kapanıyor, piyasa D&R gibi büyük balıklara kalıyor. Ama bir yerden sonra tamamen internete dönmemiz de kaçınılmaz.

Her yeni çağ beraberinde değişim getirir. Zaman ilerlemeye ve nesillerin alışkanlıkları teknolojiyle birlikte değiştiği sürece bunu doğal karşılıyorum.

Not: Şu an sadece çizgi romanları dükkandan alıyorum. İstanbul'daki Büyülü Dükkan'ın hiç hem hoş sohbetlerini, hem bilgilerini, hem de uygun fiyatlarını örnek gösterebilirim.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #20 : 15 Haziran 2015, 14:06:58 »
Söylemek istediğim, insanın sıcaklığını internette bulamıyorsunuz. Öyle kitapçılar var ki -işinin erbabı olanlardan söz ediyorum- adeta ağzından bal damlıyor. Fiyatlar konusunda hem fikiriz ama internet için yapılan baskılarla kitapçılara verilen baskılar arasında kalite farkı olabileceği konusunda da kuşkularım var hala. Bir de acaba yorumlar samimi mi dediğimde oluyor. Yani satışlar artsın diye yazılan abartılı yazılardan söz ettiğimi anlamışsınızdır. Sonuç olarak bir kaç zamandır bende internetten alıyorum kitaplarımı. İlk başta dediğim gibi yeni çağa, yeni alışveriş yöntemlerine alışmak gerekecek.
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı valarrr

  • **
  • 63
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #21 : 19 Haziran 2015, 02:09:33 »
Ne yalan söyleyeyim daha şu güne kadar bir kitapçıdan kitap alırken, kitaplar hakkında asla doyurucu sohbet etme imkanı bulamadım. Yok... Onlarda amaç sadece satış. Adam ekmeğine bakıyor. Etrafımda kitap okuyan çoğu insanla da kitap sohbeti yapabilirim.
 İnternet bu konuda bana daha verimli gibi geliyor. Bir kere kitap kurtları için internetten kitap almanın en önemli  nedeni ekonomik bütçenin daha verimli kullanılmak istenmesidir.Kitapçıdan beş kitap alabilecekken internetten ise aynı parayla iki katı kitap alınabiliyor neredeyse. Ve oradaki yorumlara bakmak bile çok zevkli geliyor; tıpkı yakın dostlarınızla yaptığınız kitap sohbetleri gibi...
Mantık sizi A’dan B’ye götürür. Hayal gücü ise her yere…

Çevrimdışı dwhale

  • *
  • 8
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #22 : 03 Temmuz 2015, 04:48:36 »
Belki de en güzeli yayınevi veya kitapçıyı da aradan çıkarıp eserin SAHİBİNDEN almaktır , böylece gariplerim belki gerçekten bir şey kazanırlar
inhale, exhale, dwhale

Çevrimdışı Tenekeci

  • **
  • 79
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #23 : 03 Temmuz 2015, 06:04:26 »
Belki de en güzeli yayınevi veya kitapçıyı da aradan çıkarıp eserin SAHİBİNDEN almaktır , böylece gariplerim belki gerçekten bir şey kazanırlar

Haklısınız...

Bildiğim kadarıyla bazı yazarlar sadece telif parası alıyorlar, çok büyük yazarlar ekstra para kazanıyor olabilir. Ellerine geçen miktar belli yani, böyle bir durumda kitabın yazarının emeğine duyulan saygının bir manası bile kalmıyor, daha çok endüstriyel firmaların, rabbena hep bana diyenlerin rant kapısından görünenler kalıyor.

Indie oyun piyasası bildiğimiz gibi son yıllarda patlama yaptı, belki Indie kitaplar peydah olur bir gün, her yazar kendi kitabını internetten satar. :D

Tabii burada yayınevlerinde çalışan insanlarda var, tüm yayınevlerini genellemiyorum, ancak ne kadar kan emici olanların var olduğuna hepsi benden daha çok şahittir zaten.

Çevrimdışı azizhayri

  • ***
  • 581
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #24 : 03 Temmuz 2015, 12:45:09 »
Artık kararım kesinlikle internetten alışveriş. Fikrimi değiştiren dün İzmirden aldığım Swastika Geceleri kitabı satıcısının tavrı oldu. İlk gittiğim yerde iyi karşılandım sayılır. Tezgahtar bizzat kendi aradı ama bulamadı. İkinci gittiğim devasa kitapçıda etiketi görünce afalladım. İnternetteki fiyatın neredeyse iki katı. İndirim dedim yapmadılar. Şimdi bu kitabı bırakıp gitsem" dedim şaka yollu gene indirim yapmadılar. O zaman bana da "Yıkıl öyleyse Sezar" demek düştü ama diyemedim. Nede olsa tartışma zamanı yaklaşıyor. Sonuç olarak internetten alışveriş etmek daha cazip görünüyor artık gözüme...
"İnsanlığın en büyük trajedilerinden biri ahlakın din tarafından ele geçirilmesidir." Sir Arthur Charles Clark

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #25 : 03 Temmuz 2015, 13:44:03 »
İndie oyunlara en yakın şey self-publishing olsa gerek günümüzde. Elbette bunların çok azı başarılı oluyor, bir kitabı kendi imkanlarınızla fiziksel olarak bastırmak da çok kolay değil. Dolayısıyla ülkemizde biraz zor bir iş. Fakat dünyada e-kitaplar yaygınlaştıkça daha kolay hale geliyor. Bu yöntemle ünlü olan bazı yazarlar da tanıyoruz. Bakınız, Hugh Howey. Yine de arada tanıtımını yapacak, ilgilenecek bir şirket olmadan, tanınmayan bir yazarın kitabının popüler olması kolay değil elbette. Zaten olanlar da sonradan bir şirketle anlaşıyorlar çoğu zaman. Self-publishing bir ilk adım olarak kullanılıyor yani.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #26 : 03 Temmuz 2015, 14:00:21 »
Belki de en güzeli yayınevi veya kitapçıyı da aradan çıkarıp eserin SAHİBİNDEN almaktır , böylece gariplerim belki gerçekten bir şey kazanırlar

Ne güzel söylemişsiniz :). Aşinalığımızın az olduğu bir durum olsa da, bu da bir gerçek. Özellikle yeni platformlarla bu durum giderek adını duyuruyor.

İndie oyunlara en yakın şey self-publishing olsa gerek günümüzde. Elbette bunların çok azı başarılı oluyor, bir kitabı kendi imkanlarınızla fiziksel olarak bastırmak da çok kolay değil. Dolayısıyla ülkemizde biraz zor bir iş. Fakat dünyada e-kitaplar yaygınlaştıkça daha kolay hale geliyor. Bu yöntemle ünlü olan bazı yazarlar da tanıyoruz. Bakınız, Hugh Howey. Yine de arada tanıtımını yapacak, ilgilenecek bir şirket olmadan, tanınmayan bir yazarın kitabının popüler olması kolay değil elbette. Zaten olanlar da sonradan bir şirketle anlaşıyorlar çoğu zaman. Self-publishing bir ilk adım olarak kullanılıyor yani.

Tam bu noktada edebiyat platformlarının büyük faydası olacağına inanıyorum. Bunun bir örneğini biz yaşadık çünkü :).

Kayıp Rıhtım örneğini vereceğim, çünkü birebir yaşadığımız bir durumdu. Sitemizi övmek değil amaç :D. Ama şu bir gerçek ki, bizim gibi sitelerde uzun vakit geçiren, burada tanınmış, hatta belki arkadaşlar edinmiş kişiler bu self-publishing işinde birkaç adım önde.

Mesela, düşünün ki bu sitede pek sık gördüğünüz, tanıdığınız biri (atıyorum) Google Play'de bir e-kitap çıkarttı. Zaten ücreti en fazla ne kadar olabilir? Siz bu insanın kitabına o 1 lirayı vermezmisiniz? Ben veririm. Böyle şeylerde en büyük çekince kalitesiz bir şeyle karşılaşma durumu. Okur olarak hayal kırıklığına uğramak istemiyoruz. Ama bildiğimiz biri bunu yapsa içimiz daha rahat olur.

O kişi açısından bakarsak, bu defa kendisi belli bir satış adedine diğerlerine göre daha hızlı ulaşacak. Çünkü onu Kayıp Rıhtım'da tanıyan, seven insanlar mevcut. Onların bir ilgisi olacak, belki o kişiler başkalarına tavsiye edecek. Böyle böyle iş büyüyecek. Bir Hugh Howey olur demiyorum. Ama avantajı diğerlerine göre daha büyük görüyorum.

Gelelim yaşanmış örneğe. İhsan Tatari'nin ilk kitabı Yemin ve Öç'ü biz e-kitap formatında sitemiz üzerinden bedavaya sunmuştuk. O zamanlar Google Play falan ne bilelim? Kendisinin bu sitede tanınıp sevilmesi sayesinde kitap kısa zamanda güzel bir indirme sayısına erişti. Sonra ne oldu? Yemin ve Öç'ün basılı hale gelmesi için site dışından birileri sponsor oldu. Daha da ilerisinde kendisi bir yayınevinden kitap çıkartan bir yazara dönüştü. Kendisini yazarlığa da bu site soktu. Önünü bu site açtı. İşte bu da en büyük kanıtı.

Şirketler bu self-publishing durumlarında dahil olursa olayların yine yayınevinin sömürü mantığına döneceğini düşünüyorum. O nedenle bizler gibi amatör ruhunu kaybetmemiş insanlar ve onların olduğu platformlar bu işi görecektir. İnancım bu yönde en azından.


Kocaman Not: Konunun dışına fazlaca çıktım :D. Bunu ayrı bir tartışma konusu da yapabiliriz.

Çevrimdışı dwhale

  • *
  • 8
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #27 : 03 Temmuz 2015, 17:27:36 »
Bir de benim yayınevlerine ve/veya dağıtımcı firmalara ve/ve hatta ( :P ) kitapçılara karşı bir eleştirim daha olacak.

Yayınevlerinin kısmen gerekli olduğunu düşünmein sebebi onların işinin de yazarlıktan ziyade bir profesyonellik  bir uzmanlık gerektirmesi, yani bir yayın evinin yapacağı işi bir yazar yapmaya kalksa belki yazmaktan soğuyabilir. Bu konuda yayınevleri, kitapçılar ve dağıtımcılara ihtiyaçları olabilir, katılıyorum. Kendileri de yapabilirler belki ama harcadıkları zamana ve emeğe değer mi acaba!

Ama bu işi kendi yapmaya çalışan insanların genelde şu sorunla karşılaştıklarına şahitlik ettiğim oldu, duyduklarım oldu. Diyelim ki ben kendi çabalarımla bir kitap basmayı başardım, bağımsız olarak, hiç bir yayın evine boyun eğmeden. Bunu bir kitapçıya götürünce "Kardeş kusura bakma, bizim anlaştığımız şu dağıtım firmasından getirmezsen sat(a)mayız kitabını", "kardeş çok güzel yazmışsınız derginizi, çok usta bir ekip kurmuşsunuz, tamam kar da koymamışsınız ilk etapta, ama ben ne kazanacağım bu işten 3 lira değilde 8 lira olsun bu derginin fiyatı, 5 lira da bana kalsıın" gibi şeyler görünce de ister istemez senin raflara çıkmana engel olacak herkese antipati beslemeye başlıyorsun. Bir de bunun ISBN miş vergisiymiş puluymuş püsürüymüş var, yani şeytan diyorki "varsın eser sahibi kendi kitabını korsan bassın satsın"

alemin içinden bir kimse değilim, uzman da değilim, ama bu işlerle eskiden uğraşmış insanların yaşadığı zorluklara bir zamanlar tanıklık ettim. Gayet üstün körü ,yukardan, uzaktan bakan bir eleştiri benimki.

Keşke imkanınız olsa da ya da bir ortam yaratsanız da, "kahramanın yol türküsü" programına bir yazar ve o yazarın yayımcısını aynı anda konuk etseniz, kim ne emek harcıyor, kim ne kazanıyor enine boyuna farazi olmadan konuşsak. Yazarların bu konuda konuşurken çok çekinceleri olacağını sanmıyorum, kitaptan zengin olmuş kaç yazar vardır zaten, ama yayın evlerinin çekincesi olur mu acaba :) tabi benimki bir dilek sadece :)
inhale, exhale, dwhale

Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #28 : 24 Temmuz 2015, 09:51:11 »
Açıkçası ben ayda en az 3 kitap alan ve okuyan biriyim. Bazen internetten, bazen de kitapçıdan. Ama çoğunlukla kitapçıdan alırım. Bazen aynı kitabın internetteki ve kitapçıdaki fiyatları arasında dağ gibi bir fark olabiliyor. Çok fazla param olmadığında ve daha uygun fiyata bulduğumda internetten alıyorum. Onun dışında kitapçıya gidip dolaşmak, kitap kokusunu hissetmek ve alacağım kitaba karar verdiysem bile en alakasız kitapları incelemek ayrı bir zevk benim için.
Ha, bir de alacağım kitabın aciliyeti önemli. Eğer manyaklık derecesinde alıp okumak istediğim bir kitapsa, param çok yoksa ve internetten daha uygun fiyata bulduysam alırım. Onun dışında şöyle bir durup düşünürüm. "Bunu okumak bekleyebilir mi? Ne kadar çok istiyorum bunu okumayı?" diye sorarım kendime. Eğer cevabı hemen okumasam da olur gibi bir şey ise almam.Bekler o. Sonra para bulduğumda gider kitapçıdan alırım. :)
"Geçmişini doldur ki geleceğini inşa edebilesin."

Ynt: İnternetten Mi, Yoksa Kitapçıdan Mı Kitap Alınmalı?
« Yanıtla #29 : 24 Temmuz 2015, 13:56:26 »
Elbet kitapçıdan kitap temin etmek, birinci elden insan ilişkisi kurmak her zaman daha iyidir. Zamanımızın sorunu da bu zaten.

Ancak internetin bir hayat şekli olarak değil de imkan oluşturan bir şey olarak algılanması bizi dengeye sokacaktır. Örneğin fiziksel olarak edinemediğim kitapları internet olmasaydı hiç alamayacaktık. Mesela benim hiç param yok, ben internetten de almıyorum, e-kitap okuyorum.

Çok fazla sayıda basılmadığı için yalnızca internet üzerinden satılan kitapları da unutmamak lazım. Bütçesi veya imkanı çok fazla olmayan yazarlar bu şekilde kitaplarını yayımlatabiliyorlar.
"The woods are lovely, dark and deep,  
  But I have promises to keep,  
   And miles to go before I sleep,  
    And miles to go before I sleep."

Sentetik Distopya tüm kitap sitelerinde mevcuttur a dostlar. (Ayrıca, daginikoda.com'a bir bakın derim)