Dizi hakkında ben de birkaç övgü dolu yoruma rastladım ama izlemedim. İzlemeyi düşünmüyorum da. Her ne kadar tarihe ilgi duysam da bu diziler tarihi anlatmak amacıyla yapılmıyor. Tümüyle ideolojik amaçlarla çekiliyor. Dertleri tüm topluma iktidarın ideolojisini pompalamak. Bir de dikkatimi çeken şu: Osmanlı'nın hep kuruluş ve yükseliş dönemlerine dair diziler çekiliyor, bunun üzerinden topluma Osmanlıcılık pompalanıyor. 91 yıl önce son bulmuş bir orta çağ devleti topluma harika bir örnekmiş gibi sunuluyor. Osmanlı'nın gerileme ve çöküş dönemleriyle de ilgili diziler görmek isteriz. Ecdadımız dedikleri kişilerin hep en güçlü dönemlerini göstermek nereye kadar?Kısacası, izlemedim, izlemeyi düşünmüyorum. İsterse dünyanın en iyi dizisi olsun, yapılış amacından dolayı çevremdekilere de izlememelerini tavsiye ediyorum.
Sadece övünülecek şeylerden oluşan bir dizi yaparsanız masal anlatmış olursunuz, başka bir şey değil. Hiçbir devletin hiçbir dönemi yalnızca övünecek şeylerde oluşamaz. O "her gün arkadan iş çevirme her gün entrika" dedikleriniz gerçeğin kendisi, hatta tamamı bile değil. Muhteşem Yüzyıl bile tabiri caizse Osmanlı adına leke sürmemek için ciddi derecede çekingen davranıyor, ki gösterdiği kadarına bile gelen tepkiler ortada. Ha siz 50 yıllık bir sürede Osmanlı ordusunun at üstünde savaşıp şehir fethetmesini gösteren bir diziyi izlemekten memnuniyet duyacaksanız, orası sizin bileceğiniz iş. Ama öyle dizi olmaz. Tarihi dizi adını hak edemez yani, dediğim gibi, masal anlatırsınız ancak. O "öğrenmeliyiz" dediğiniz tarihi biraz öğrenmenizi tavsiye ederim.Geçmişimize at gözlüğüyle bakarak mastürbasyon yapmak için dizi çekiyorsak çok büyük sıkıntılar başlamış demektir.Not: Muhteşem Yüzyıl'ın tarihsel olarak çok doğru olduğunu falan iddia etmiyorum, yalnızca gösterdiği "kötü" şeylerin yalan, iftira falan olmadığını söylüyorum.