Dosyayı yazan ellerinizden öpüyorum.
Estağfurullah

. Bir teşekkür benim için yeter de artar.
Erkekleri de geçtim şu günün farkındalığında olmayan kadınlar var.
İşte beni asıl kahreden nokta bu. Burada asla tamamıyla erkekleri suçlayamam. Kadınların bugünlere gelmesinde yine kadınların da rolü büyüktür. Oğullarına tapan, gelinlerine ikinci sınıf muamele edenler, tecavüz vakalarında kalkıp "şöyle giyinmiş o da " diye böyle bir eylemi haklı gösteren kadınlar mevcut. Çocuklarının sayısını söylerken kız çocukları saymadan, sadece erkek evlatlarının sayılarını verenleri biliyorum.
Bizim ailede bir söz var, "Kadının kadına yaptığı kötülükten daha büyüğü yoktur." İşte önce haklarını ellerinde tutmak isteyenler kendileri gibi olanların bu çirkin vizyonunu değiştirmelidir derim. Belki de önce kadınlar kendileri uyanmalı ki bir fark yaratabilsinler.
Yorumunun tamamı çok güzel olmuş WalkingIdeas

. Teşekkür ederim.
Perşembe günü kadın hakları sunumumda senden alıntı yapabilirim bak benden söylemesi
.
Atakan, çok teşekkürler yorumların için. Ne güzel, senin de beğenini kazanabilmişim. Bu arada yazıdan alıntı yapabilirsin elbette

.
Vurucu olmuş yazdıklarınız, güzel de olmuş, iyi de olmuş. Elinize sağlık.
Ne yapabiliriz dersek önce kendimizi değiştirerek bulunduğumuz çevrede bir kandil niteliği taşır insanların bizim ışığımızda kendilerini görmesini sağlayabiliriz. Kadını aşağılayan her mecradan uzak kalıp sönükleşmesini ve gittikçe yok olmasını sağlayabiliz. Ki bu elbet zor olacaktır, insanı bulunduğu yere yükseltmek (olaylardan biliyoruz ki insanların arasında hayvandan daha aşağı olanlar mevcut) bırakalım da zor olsun. Bilinç meselesi ve bir bilinç inşa etmek uzun yıllar gerektiren bir aksiyon.
Bundan dolayıdır belki biz göremeyiz ama bu bilinçle yetiştireceğimiz çocuklar, ya da onların çocukları bir şeyler değiştirir veya değiştiğini görebilir. Duam bizim de bu değişimi görmemiz. Tekrar eline sağlık.
Çok teşekkürler Evis. Çok da doğru bir noktaya değinmişsiniz. Çevremizi değiştirmenin önemi oldukça büyük. Bugün birilerine laf atan arkadaşımızı uyarmak bile başlı başına bir karşı duruştur. Kaldı ki bu bilinçle yetiştirilecek çocukların önemi muazzam olacaktır.