Kayıt Ol

Kore Dizileri Tanıtımı

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Kore Dizileri Tanıtımı
« : 09 Mart 2016, 13:39:59 »
Yabancısı olanlar için tanıtım maksadıyla açtım bu başlığı. Umarım doğru yere açmışımdır. Gizem, komedi, romantik, dram, tarihi, fantastik türdeki dizilere zaman zaman yer vereceğim. Benim gibi Kore dizilerinin sıkı takipçileri de varsa bu başlık altında tanıtım yapabilirler. Böylece belki izlemediğim güzel bir diziden haberdar olurum.  :)

The Master's Sun

İlk olarak en sevdiğim ve defalarca izlediğim diziden başlıyorum. 2013 yapımı olan dizi 16 bölümden oluşmaktadır.

Oyuncular: So Ji Sub, Gong Hyo Jin

Konu: Dizi gizemli kızımız Tae Gong Shil'in başından geçen olaylarla başlıyor. Kendisi geçirdiği bir kaza nedeniyle hayaletleri görmeye başlamıştır. Hayaletlerin kızı rahatsız etmesindeki tek amaç kızdan yardım istemeleridir. Ancak bu duruma bir türlü alışamayan Tae Gong Shil'in hayatı kabusa döner ve sosyal hayatı biter. Günün birinde kibirli, zengin ve yüksek egolu iş adamı Joo Joong Won ile karşılaşınca hayatı tamamen değişir. Kız adama dokunduğunda hayaletlerin ortadan kaybolduğunu fark eder. Bu yüzden bir şekilde adamın yanında işe girmeyi başarır. Adamın bencil yapısı ve kızın korkuları üzerine kurulu dizi bir süre sonra ikisinin iş birliği yapması (çünkü adamın da peşinde geçmişinden kalan bir hayalet vardır) ve birbirlerinden hoşlanmasına kadar gidecektir.

Neden İzlenmeli: Dizi her türlü duyguyu içinde barındırıyor. Kimi zaman şaşkınlıkla ne olacağını beklerken kimi zaman çok dramatik bir sahne karşısında üzülebiliyorsunuz. Kimi zaman ikili arasında geçen diyaloglar sizi kahkahaya boğarken kimi zaman öfkelenebiliyorsunuz. Her şey o kadar iyi harmanlanmış ki sıkılmadan izlenebilecek bir dizi.
Gelelim oyunculuklara; bu dizi sayesinde baş rolü paylaşan iki kişi en sevdiğim yabancı oyuncular listesinde 1.sıraya oturdu. So Ji Sub rolünü o kadar benimsemiş ki her bölümde mimikleri ve oyunculuğuyla beni biraz daha şaşırttı. Gong Hyo Jin ise hem dramatik sahnelerde hem komedide o kadar iyiydi ki kendisine hayran kaldım. Özellikle ağlama sahneleri çok etkileyici geldi. İkisinden başkası bu diziyi bu kadar yükseltemezdi sanırım.  
Bir diğer değinmek istediğim nokta çoğu dizide ön plana çıkarılan yakışıklı oğlan/güzel kız imajı burada (yani baş roller için) verilmedi. Dış görünüşten çok iç güzellikle insanları etkilemeyi başarmışlar. O yüzden yapımcıları, oyuncuları, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Ve resimlerle tanıtımıma son veriyorum.
 





Düzeltme: Artık tanıtım videolarını da paylaşacağım.

https://www.youtube.com/watch?v=vTCWbZZCDYc
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #1 : 11 Mart 2016, 23:30:21 »
The Greatest Love

Sanırım şu ana kadar en çok güldüğüm dizi oldu. 2011 yapımı dizi 16 bölümden oluşmaktadır. Romantik komedi türündeki dizi abartılı olsa da çok hoşuma gitmiştir.

Oyuncular: Gong Hyo Jin, Cha Seung Won

Konu: Ülkenin en ünlü yıldızlarından biri olan Dok Go Jin popülaritesini devam ettirmek için elinden geleni yapmaktadır. Film ve reklamlarda o kadar çok boy göstermiştir ki artık kendisini bir numara olarak görmektedir. Goo Ae Jung ise geçmişte çok meşhur olan bir kız grubunun üyesiydi. Ancak 10 yıl önce yaşanan tatsız olaydan sonra grup dağılmıştır. Ae Jung artık geçimini sağlamak için ilginç yarışma programlarına çıkmaktadır. İkili tatsız bir şekilde karşılaşır ve daha ilk anda kız adam hakkında öğrendiği sırrı yanlışlıkla canlı yayında ağzından kaçırır. Sonrasında ikilinin yolları hep kesişir ve farkında olmadan ikisi de birbirine bağlanır. Bir de şöyle bir gizemli durum var. Adam kolunda kalp atışını ölçen bir cihazla dolaşıyor ve kızın telefonunda çalan şarkı her seferinde adamın kalp atışını hızlandırıyor. Adam bunun sebebini bulmaya çalışırken çok farklı çıkarımlar yapıyor. Bu kadar saf bir insan görmedim. ;D

Neden İzlenmeli: Diziyi izledikten sonra insan ünlülerin gerçekte ne gibi zorluklar yaşayabileceğini, toplum karşısında ne gibi baskı altında kalabileceğini düşünmeden edemiyor. Dizide ünlü bir oyuncunun yaşadığı şanssızlıklar, gücünü kaybetmemek için neler yapabileceği, insanlardan neleri saklamak zorunda kaldığı ve özel hayatının gizliliği için ne kadar mücadele verdiği hem dramatik hem de komik şekillerde yansıtılmış. İki arada kalınca karar vermenin ne kadar zor olduğunu görüyorsunuz. Yanlış anlaşılmaların ve basit hataların halkın gözünde çok büyütüldüğünün ve sanatçıyı nasıl aşağıya çektiğinin iyi bir örneği verilmiş.

Güya komik demiştim başta ama yazdıklarım biraz düşündürücü şeyler olmuş. ;D Adam sosyal medyayla fazlasıyla kafasını bozmuş. Bir filmde rol alsa hemen internete girip kim ne demiş acaba diye yorumları okuyup sonra da sinirlenen birisi. Farklı komedi unsurları kullanılması ve araya küçük hikayeler serpiştirilmesi diziyi daha eğlenceli hale getirmiş. Ve final kısmında adamın söylediği replik hala gülümsetiyor beni. Ben daha çok yazacak gibiyim, burada keseyim en iyisi. :)





Kısa Tanıtım:

https://www.youtube.com/watch?v=gaRmTKg9tbE

Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2016, 00:01:38 »
Muhteşem Kraliçe

Sıra tarihi bir dizide. Muhteşem Kraliçe (Queen Seon Deok) adı ile Trt 1'de yayınlanmıştı. 62 bölüm olan dizi 2009 yapımıdır.

Oyuncular: Lee Yo Won, Kim Nam Gil

Konu: Dizi esas olarak sarayda ikiz bebeklerin doğmasıyla başlar. Mühürdar Lady Mishil çeşitli entrikalarla sarayda söz sahibi olmaya çalışır. Kehanette ikiz bebekler dünyaya geldiğinde Mishil'in karşısına birinin çıkacağından bahsetmektedir. Sarayın askerlerini bile etrafında toplamayı başaran kadından korkan kral kızlarından birini hizmetçiye verip saraydan uzaklaştırır.

Yıllar sonra büyüyen Deok Man gerçekleri öğrenip ülkesine döner. Hem de erkek kılığına girip orduya katılır ve çeşitli savaşlarda yer alır. Uzun süre kimse erkek olmadığını anlamaz. Yushin askerlerin içinde önemli bir konumdadır ve Mishil'a boyun eğmez. Deok Man Yushin ve birkaç kişi sayesinde gücünü toplar ve ansızın kraliçe olarak ortaya çıkar. Bidam ve Yushin kraliçenin hep en büyük destekçisi olup onu Mishil'a karşı korumuştur. Ancak ortaya çıkan sırlar, yanlış anlaşılmalar, ihanetler vs. pek çok durum kraliçenin farklı yolları seçmesine neden olur.

Neden İzlenmeli: İzlediğim en iyi tarihi dizi diyebilirim. Karakterlerin bir kısmı çocukluktan itibaren verilmiş ve seyirciye tüm değişim, gelişim süreci aktarılmış. Kurgu, oyunculuklar ve tarihi atmosfer çok iyiydi. Çok kızsam da zekasına hayran kaldığım Mishil kralı bile dize getirecek güçte, irade ve cesarette bir kadındı. Hatta bir sahnesinde kraliçe ile aralarında geçen diyalog kadını sevmemi sağlamıştı. İşlediği onca suçun, ihanetin altında yatan sebep belki size yetersiz gelecek ama kadın için ölümüne savaşacağı bir durumdu. Ayrıca şu sözleri hiç aklımdan gitmez. "Yeterince güçlüysen savaşırsın, savaşamazsan savunmaya geçersin, savunamazsan teslim olursun, teslim olamazsan da yürüyerek ölüme gidersin..." Kraliçeyi belki de ön plana çıkaran onun bu inatçı ve kinci yapısıydı. Kraliçe her ne kadar halk için uğraşsa, erkek kılığında savaşlara girse bile yeterince olgunlaşmamıştı. O yüzden aldığı bazı kararlar beni gerçekten sinir etmiş ve üzmüştü.

Dizide en fazla dikkatimi çeken şey replikler oldu. Ancak bu kadar ustaca sözler söylenebilirdi. Dizinin bende çok etki bırakmasının bir diğer yanı muhteşem replikleriydi.

Bidam en sevdiğim karakterdi. Çocuksu yapısı, fevri tavırları nedeniyle dizinin en renkli karakteriydi. İçinde hiç art niyet taşımamasına rağmen hak etmediği şeylerle karşılaştı. Neyse dizi son ana kadar heyecanını koruyor ve yaşanan gelişmeler bir an olsun sıkılmadan izlemenizi sağlıyor. Uzun olması gözünüzü korkutmasın bir çırpıda bitiyor. :)

 





Replikler:

http://www.zapkolik.com/video/muhtesem-kralice-den-replikler-hq-230972

Tanıtım:

https://www.youtube.com/watch?v=xJWRTXLYT1M
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #3 : 16 Mart 2016, 16:08:35 »
City Hunter

Lee Min Ho'nun bütün dizilerini izlemeye çalışan birisi olarak en sevdiğim dizisi bu olmuştu. Kurgu ve aksiyon sahneleriyle gönüllerde taht kurmayı başarmıştır. 2011 yapımıdır ve 20 bölümden oluşmaktadır.

Oyuncular: Lee Min Ho, Park Min Yeong

Konu: Güney Kore hükümeti ülkelerinde yaşanan patlamadan sorumlu tuttukları Kuzey Kore'ye asker gönderir. Ancak dış güçlerin baskısından korktukları için kendi askerlerini feda ederler. İçlerinde tek kurtulan kişi Lee Jin Pyo'dur. O da saklanan gerçekleri ortaya dökmek ve intikam almak için gözlerinin önünde ölen arkadaşının bebeğini kaçırır. Aradan yıllar geçer, bebek büyür. Jin Pyo onu sıkı bir eğitimden geçirdikten sonra Kore'ye yollar. Lee Yoon Sung ve Kim Nana o sırada karşılaşırlar. Kim Nana ünlü isimlerin korumalığını yapmaktadır. Yoon Sung da aralarına sızarak suçlu olan beş kişiyi bulup cezalandırmaya çalışır. Ancak genç adamın insancıl yöntemleri onu büyüten Jin Pyo'yu çileden çıkarır ve adam kendi hesabını kendi görmek için ülkesine döner yıllar sonra. Şehir Avcısı'nın kim olduğu ülkede merak konusuyken bir savcı da Yoon Sung'un peşine düşer ve maskesini düşürmeye çalışır. Bir sürü kişi arasında kalan Yoon Sung'un işi ise oldukça zordur.

Neden İzlenmeli: Öncelikle aksiyon sahnelerini ele almak istiyorum. Bence her şey gayet iyi hazırlanmıştı ve heyecan üst seviyelerdeydi. Baş roldeki kızın da koruma olması ve zaman zaman Şehir Avcısı ile karşı karşıya kalması en sevdiğim kısımlardı. Ayrıca yaşına rağmen dinç ve karizmatik Jin Pyo dizinin asıl kilit noktasıydı. Onun kinini ve intikam için ne kadar çabaladığını hayretle izleyeceksiniz. Dizide her ne kadar 'kötü adam' imajı verilse de adamın aslında sanıldığı kadar kötü olmadığını göreceksiniz. Özellikle çocuğu gibi büyüttüğü Yoon Sung'a karşı olan duyarlılığı beni çok etkilemişti. Sert görünmeye çalışan, nefretinin esiri olmuş ama aynı zamanda duygusal yanını gördüğümüz bu karakter diziyi yükselten karakter oldu bence. Tabii bunda oyuncunun yeteneğini göz ardı edemeyiz. Savcı ise ahlaklı yanı, iyi kalpliliği ve babası yüzünden yaşadığı gelgitler sonucu ön plana çıkan bir karakterdi. En az başrol oyuncuları kadar göz doldurmayı başardı.

Toparlamam gerekirse dizi vatansever, iyi kalpli bir insanın yaşadığı ihanet sonucu nasıl bir değişim geçirdiğini, zaman zaman canavarlaşmaya başladığını; buna rağmen belli etmese de oğlu yerine koyduğu kişiye nasıl bağlandığını çok iyi sunmuş izleyiciye. Duygusal sahneler ve aksiyonun kol kola dolaştığı güzel ve etkileyici bir yapımdı.






Tanıtım:

https://www.youtube.com/watch?v=dJUl24RDTFo

Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #4 : 23 Mart 2016, 10:09:37 »
I am Sorry I Love You

İzlediğim en dramatik dizi diyebilirim. İlk izlediğimde birkaç gün kendime gelememiştim. Bir Aşk Hikayesi adlı dizi bu yapımın versiyonudur. Tabii aralarında önemli farklılıklar vardı. Dizi 16 bölüm, 2004 yapımıdır.

Oyuncular: So Ji Sub, Im Soo Jung

Konu: Moo Hyuk Avustralya'da yaşayan ve serserilerden farklı bir hayatı olmayan birisidir. Günün birinde kendi ülkesinden biriyle tanışır. Eun Chae'ye yardım edip onun Kore'ye dönmesini sağlar. Moo Hyuk'un kız arkadaşı para için onu terk eder ve dahası onu düğününe davet eder. Düğünde yaşanan acı olaydan sonra Moo Hyuk kendisini bebekken terk eden ailesini bulmak için Kore'ye gitmeye karar verir.

Moo Hyuk'un annesini bulmaktaki tek amacı ona yardım etmekti. Sanıyordu ki annesi çok fakir olduğu için onu bıraktı. Ancak Kore'ye gidip annesinin ünlü bir aktris olduğunu öğrenince yıkılır. (Eun Chae de onların yanında çalışan ailenin kızıdır.) Artık tek hedefi kalmıştır, annesinden intikam almak hem de unutamayacağı şekilde. Annesinin başka bir çocuğu evlat edinmiş olduğunu öğrenince iyice küplere biner. Neden kendisi ve ikiz kız kardeşini bırakan kadın başka birini evlat edinmiştir? Gerçeklerin izini sürerken Eun Chae'ye iyice bağlanan adam her şeyi unutmaya hazırdır.

Neden İzlenmeli: So Ji Sub'un izlediğim ilk dizisiydi. Oyunculuğuna hayran kalmıştım. (Her türlü rolün altından kalkmayı başarıyor. Ayrıca So Ji Sub'un Yolu adlı resimli biyografi kitabını çıkarmıştır. :) ) O kadar doğal ve gerçekçiydi ki. Adamın zaman zaman değişen ruh hali ve her öğrendiği gerçekle birlikte hedeflerinde değişiklik yapması izleyiciyi etkiliyor. Dram unsuru ön plandaydı. Replikleri hala aklımdan gitmez. Ağlama sahnesini ancak bu kadar iyi canlandırabilir bir insan. Resmen onun hisleri bana geçti izlerken. Son ana kadar ne olacağını merak ederek izliyorsunuz. Ve şu replik çok etkileyiciydi.

Spoiler: Göster
Moo-Hyuk:
''Anne, doğruyu söylemek gerekirse ben terk ettiğin oğlunum. Gurur duyduğun oğlun için ölüyorum. Pırlanta gibi oğlun yaşasın diye işe yaramaz oğlun ölüyor. Lütfen... Yune için döktüğün gözyaşının milyonda birini benim için döker misin?''







Tanıtım: (Spoiler içerse de çok sevdiğim müziğin yer aldığı videoyu paylaşmak istedim.)

https://www.youtube.com/watch?v=ee8n4q8t99A
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #5 : 08 Nisan 2016, 10:56:16 »
Secret Garden

Romantik komedi türünde eğlenceli bir dizi, aynı zamanda fantastik. 20 bölümden oluşmaktadır, 2010 yapımıdır.

Oyuncular: Hyun Bin, Kim Joo Won

Konu: Mağaza yöneticisi Kim Joo Hyuk zengin birisidir. Bir gün tesadüfen dublörlük yapan Ra Im ile karşılaşır. Adam çok kibirli, kız da sert olunca aralarında ilginç bir ilişki başlar. Kız adamın bir türlü aklından çıkmaz, adam da bunun nedenini düşünüp durur. (Kore dizilerinde kibirli, zengin adamlar biraz geç anlıyor hoşlanmaya başladığını. :blink ) Sonrasında ilginç bir olay yaşanır. Garip bir bahçede dolaşırlarken bir kadın ikisine bir içecek verir. Ertesi gün uyandıklarında bedenleri yer değiştirmiştir. İkili bir durumdan kurtulmanın yollarını aramaya başlar.

Neden İzlenmeli: Dizi en sevdiklerim listesinde ilk sıralarda olmasa da bazı yönlerden ilgimi çekmişti. Dublörlük yapan kızın güçlü yapısını, fakir olsa da herkesin karşısında dimdik duruşunu çok beğendim. Tehlikeli sahnelerde yaralansa bile sesini çıkarmayan birisi. Çıtkırıldım olan ve en küçük şeylerde yaygara çıkaranlardan olmadığı için hoşuma gitti. Adam ise fazla kibirli olsa da bu itici gelmiyor izleyiciye, daha çok sevimli buldum. Kim Joo Hyuk karakteri kendisi gibi zenginlere ve burnu büyüklere haddini bildirmeye çalışırken, bir yandan da dublör kızı anlamaya çalışan ve onun peşinde dolanan garip birisi. İçtikleri içecekten dolayı bedenlerinin değişmesi ile dizi biraz daha farklı havaya bürünüyor. Mesela kızın vücudundaki yaraları adamın o zaman fark edip üzülmesi hoş bir detaydı. Dizi boyunca iki karakter didişirken ve birbirlerine tahammül edemiyor gibi görünürken bu sayede birbirlerinin yerine geçmiş oldular. İkisi de diğerinin hayatını yaşamaya başlayınca esas zorlukların farkına vardı. Farklı bir açıdan insan ilişkilerine değinen dizi etkileyiciydi.





Karakterimiz renkli ceketleriyle ünlü. Dizide herkese bu ceketlerin ünlü bir modacı tarafından ilmek ilmek işlendiğini söyleyip duruyordu. Hatta bazı dizilerde bu karaktere gönderme bile yapılmıştır. Aşağıdaki resim The Greatest Love dizisindeki dede ve torunun sahnesinden. :D



Tanıtım:

https://www.youtube.com/watch?v=BduEHEpIm_A

Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #6 : 28 Mayıs 2016, 18:34:39 »
Kill Me Heal Me

Uzun bir aradan sonra Kill Me Heal Me ile devam ediyorum. Tavsiye üzerine izlemeye başladım ve bu kadar geç kaldığım için kendime kızdım. Ve bitirir bitirmez buraya koştum. :)

Oyuncular: Ji Sung, Hwang Jeong-eum

Konu: Geçmişte yaşadıkları yüzünden çoklu kişilik bozukluğuna yakalanan Cha Do Hyun zor zamanlar geçirmektedir. Hastalığı yüzünden yıllarca mücadele ederek yaşamak zorunda kalır. Sonunda kendisini Kore'de bulduğunda ailesinden bile gerçeği saklar. Tesadüfen psikiyatrist Oh Ri Jin ile tanışır. Onun da yardımıyla hastalığı yenmeye çalışır. Ancak geçmişteki sırlar yavaş yavaş ortaya dökülürken bu süreç hiç de kolay olmayacaktır.

Neden İzlenmeli: Dizi hakkında söylemek istediğim o kadar şey var ki nereden başlayacağımı bilemiyorum. İlk başladığımda komedi sanmıştım ancak sonlara doğru acayip bir drama dönüşüyor. Şimdi en azından Cha Do Hyun'un kişiliklerine değinerek konuya giriş yapmak istiyorum.

Shin Se Gi: Ana karakterin ilk oluşan alt kişiliği. En sevdiğim ve en acıdığım kişilik kendisi. Başlarda sıradan bir serseri ve tehlikeli biri gibi görünse de bunun altında yatan neden çok etkileyiciydi. Kaldırılamayacak acıları taşıyan, hatıraları üstlenen ve bunun sonucunda sürekli öfke saçan kişilik. Cha Do Hyun'un, birine zarar verecek diye ölesiye korktuğu kişiliği. Daha ilk anda farkına vardığı şey ve onun peşinden koşması, içinde biriktirdikleri ve zaman zaman duygusal yanlarını görmemiz dizinin en önemli kısımlarıydı bence.

Ferry Park: Deli dolu, tatil ve eğlence düşkünü kişilik. Sıkıldığı zamanlarda bomba yapar. Hayatı özgürce yaşamayı sever.

Yo Sub: 17 yaşındaki intihara meyilli kişilik. Karamsar bir yapısı var ve çekilen acılar yüzünden tüm kişilikleri öldürmeye çalışıyor. Resim ve sanat konusunda çok yetenekli.

Yo Na: Yo Sub'un ikizi olan, ergen bir kızdan farkı olmayan kişilik. Gördüğü yakışıklıların peşine takıldığından Cha Do Hyun'un canını en fazla sıkan kişiliği.

Na Na: Çocuk olan kişilik. Fazla açıklama yapmak istemiyorum. Bu kişiliğin oluşma nedeni dizinin önemli noktalarından biriydi.

Bay X: Fazla görmüyoruz kendisini. Gizemli bir kişilik ve sonlara doğru yüzünü gösteriyor.

Hepsini saydıktan sonra bu kişilikleri canlandıran oyuncuya geçeyim. Tek kelimeyle hayran kaldım. Kişilikler aniden ortaya çıkarken oyuncunun hepsine anında uyum sağlaması mükemmel. Ses tonu, mimikleri, bakışı her kişilikte değişiyor ve bir yerden sonra görür görmez hangi kişiliğin ortaya çıktığını anlayabiliyorsunuz. Her kişilik diziye farklı bir tat katmış. Bir insan nasıl olur da bu kadar farklı görünebilir. Ayrıca oyuncunun yaşını öğrenince ayrı bir şok oldum. Bu Korelilerde yaşlanma geni yok galiba. ;D

Shin Se Gi'nin kendisini tanımadığı anlarda Oh Ri Jin'e bozulması, asıl kişilikten onu kıskanması hoş detaylardı. Dikkatimi çeken bir nokta da kişiliklerin birbirini tanıyor olmasıydı. Her biri ortaya çıktığında "bir daha ne zaman geleceğimi bilmiyorum" diyerek istediği her şeye yapmaya çalışıyor. Bu da asıl karakterin işini hayli zorlaştırıyor, her birinin arkasını yıllardır toplamaya çalışmak kolay değil tabii. Oh Ri Jin bu çaresiz adama o kadar üzülüyor ki yardım etmek zorunda kalıyor. Ancak hiç hesapta olmayan şeyler gün yüzüne çıkınca kendi geçmişini de araştırmak zorunda kalır. Peki neydi gerçekler? İşte dizi boyunca "Geçmişte ne olmuş acaba?" sorusunu hep soruyorsunuz. Finalde sorulara cevap bulduğumuz gibi kurguya hayran kalmadan edemiyoruz. O kadar çok gözyaşı vardı ki cidden moralim bozuldu izlerken. :D

Aslında izleyiciyi etkileyen geçmişte yaşananlardan çok iki karakterin hisleriydi. Öyle bir duygusala bağladılar ki insan üzülmeden edemiyor. Kendimi Cha Do Hyun'un alt kişiliklerinden biri gibi bile hissettiğim oldu. :-[








Tanıtım Videoları:

https://www.youtube.com/watch?v=u3xWDcVUTbo

https://www.youtube.com/watch?v=GZYZLLS3clU

Düzeltme: Bu komik videoyu da eklemeden geçemeyeceğim. :)

https://youtu.be/yy7oxdMlwVw
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #7 : 08 Haziran 2016, 13:04:16 »
My Girlfriend is a Gumiho

Romantik komedi türündeki dizi 2010 yapımı, 16 bölümden oluşmakta.

Oyuncular: Shin Min Ah, Lee Seung Gi

Konu: Hayatı akışına bırakan, rahatına düşkün Dae Woong bir gün dokuz kuyruklu tilkinin hapsolduğu yerden kurtulmasına vesile olur. Genç ve güzel bir kadın olarak görünen tilki insan olmak istemektedir. Dae Woong'a bir iyiliği dokunur ve sonucunda onu takip etmek zorunda kalır. Dae Woong başına kalan ve sürekli et isteyen tilkiyle ne yapacağını bilemez. Dahası duru bir güzelliğe sahip kız herkesin ilgi odağı olmaktadır. Zaman içinde tilkiyi öğrenen gizemli veteriner de işe dahil olur.

Neden İzlenmeli: Eğlenceli ve ilginç bir dizi. Gumihonun insana benzeme çabaları, bu süreçte yaptığı hatalar, sevimli yanları izlemeye değer. Aynı şekilde Dae Woong'un kızı gizlemek için çektikleri diziye renk katmış. Araya tarihi sahnelerin girmesi güzel bir ayrıntıydı. Zaman zaman güldürüp zaman zaman hüzünlendiriyor. Yine de 100 gün meselesine kadar bende pek heyecan uyandırmamıştı. Sonlara doğru gizem artıyor ve iki kişinin verdiği zor kararların sonucunu görüyoruz. Finali çoğu kişi için tatmin edici olmuştur ama ben son ana kadar veterinerin tarafında oldum. O yüzden daha farklı bir final beklerdim. :) Hanım kızımız dizi boyunca o kadar et yiyor ki ramazanda izlenmemesi tavsiye olunur. ;D





TanıtımVideosu:

https://www.youtube.com/watch?v=yrhMYfxfUpw

Bu şarkı da dilime dolandı. Dubi rubi ru raffa... :)

https://www.youtube.com/watch?v=cV-aXW-SFRk




Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #8 : 09 Temmuz 2016, 21:41:15 »
School 2013

Lise hayatını anlatan dizi uzun zamandır izlenecekler listemdeydi. Neden bu kadar bekledim bilmiyorum ama izlediğime değdi.

Oyuncular: Lee Jong Suk, Kim Woo Bin

Konu: Başarı ortalaması düşük bir lisenin öğrencilerinin karşılaştığı sorunlar üzerinde duruyor dizi. Go Nam Sun derslere olan ilgisizliği yanında istemediği halde sınıf başkanı seçilir. Sınıftaki belalı tipler yüzünden zaten canı sıkkındır. Bir de sınıfa yeni gelen öğrenci Park Heung Soo onun için sürpriz olmuştur. Yaşadığı sorunları halletmeye çalışırken okul yönetimi ile de sık sık başı derde girer. Okul ve öğrenciler arasındaki anlaşmazlık ve çatışma nereye kadar sürecek?

Neden İzlenmeli: Dizi iki ana konu üzerine yoğunlaşmış. İlk olarak düşük notları yüzünden baskı altında bırakılan çocuklar, onların öğretmenlerle yaşadığı sorunlar vs. İkinci olarak da arkadaşlığın önemi vurgulanmış.

Go Nam Soon karakteri en başından beri ilgimi çekti. Sessiz, derslere karşı ilgisiz birisi. Çevresindekiler ona zorbalık yaptığında veya para istediğinde ses çıkarmayan ve boyun eğen birisi. Buna rağmen kendisine değil de arkadaşlarına zarar verildiğinde tepki gösteren biri. Bu davranışının nedenini çok merak ediyordum. İlerleyen bölümlerde bunu anlıyoruz. Bir gün geçmişinden biri çıkagelir. Park Heung Soo diziye girdiği anda olaylar daha ilgi çekici hale gelir. Herkes ikisi arasında geçenleri merak etmektedir. Sonunda gerçekler itiraf edildiğinde iki eski arkadaş arasındaki üzücü hikayeyi öğreniyoruz.

Dizinin temposu zaman zaman düşse de dikkatle izleyenler için önemli mesajlar veriyordu. Örneğin ders notlarını gereğinden fazla büyüten ailelerin nasıl sorunlara sebep olduğu, öğrencilerin hayallerinden çok başarılarıyla ilgilenen okulun onlar üzerinde oluşturduğu baskının sonuçları, tüm bunlar güzel işlenmiş. Öğrenciyi kazanmak yerine hor görmek ve uzaklaştırmak asla işe yaramaz. Onları itmek sadece hislerini incitmekle kalmaz, tüm geleceklerini etkileyecek sorunlara sebep olabilir. O yüzden bu diziyi öğretmen ve öğretmen adaylarının izlemesini çok isterdim. Maalesef her yerde bu tür durumlara şahit olabiliyoruz. Dizideki öğretmen Jung'un çocuklar için olan çabasına hayran kaldım. Kimse arkasında değilken bile öğrencilere güvenmeyi seçti ve son ana kadar hep uğraştı. Ona başarısız bir kişi yüzünden diğer öğrencileri umursamadığını söylediklerinde bile o başarısız o kişi içi canını dişine taktı.

Etkilendiğim bir diğer nokta sağlam dostluğun asla kopmayacağının gösterilmesiydi. Yanlış anlamalar, büyük hatalar bile zaman geçtikten sonra gözde eskisi gibi büyütülmüyor. Go Nam Soon ve Park Heung Soo dostluğu unutulmaz bir boyuttaydı benim için. Affetmenin ve unutmanın erdemini, yersiz öfkenin acı sonuçlarını bir kez daha öğrenmiş oldum. İkisinin dostluğunu kıskandım açıkçası, yerlerinde olmak istedim. Dizi 16 bölüm fakat sona özel bir bölüm daha eklenmiş. Kamera arkası görüntülerden ve oyuncuların gerçek hayatlarından bahsediliyor. O kadar samimi ve doğaldı ki çok hoşuma gitti.

Son olarak Lee Jong Suk ve Kim Woo Bin sevdiğim kişiler olduğu için diziyi izlemek benim için zevkti. Geç oldu ama güzel oldu. :)

   




Tanıtım Videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=JT2QicK7taQ





   

 
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı Ophiel

  • *
  • 26
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #9 : 12 Temmuz 2016, 19:14:01 »
She Was Pretty


Romantik komedi türündeki 2015 yapımı, 16 bölümlü şeker tadında bir dizi.

Oyuncular: Hwang Jung Eum, Park Seo Joon

Konu: Ji Sung Joon küçükken, şişman ve insanlarla iletişimi zayıf olan bir çocuktur. Hiç bir arkadaşı yokken okulunun popüler, başarılı  ve güzel öğrencisi Kim Hye Jin onun arkadaşı olur.  Aralarında özel bir bağ gelişir, fakat bir zaman sonra  Sung Joon ve babası Amerika'ya taşınırlar. Aradan geçen 15 yıl sonra Sung Joon, Kore'ye döner ve akabinde çocukluk arkadaşıyla tekrar görüşmek ister.  Buluşmayı ayarlarlar lakin Sung Joon,  Hye Jin'in yanından geçip onu tanımaz. Böyle  olunca da Kim Hye Jin onun karşısına çıkmayı istemez. Üstelik ikisinin de görünümü tamamen değişmiştir. Hye Jin'in eski hoşluğu kalmamış, iş arayan bir kadın olmuş, Sung Joon ise iyi bir işi ve görünümü olan bir adama dönüşmüştür. Hye Jin, hoş bir kadın olan en yakın arkadaşı Ha Ri'yi kendi yerine yollar.  Sadece bir kez görüşeceklerinin planlarını yaparken beklenmedik olaylar meydana gelecektir.

Neden İzlenmeli:
 Dizi rengarenk karakterlerden oluşuyor. Hiç bir bölüm sıkmıyor, tabiri caizse şeker gibi geçip gidiyor zaman bu diziyi izlerken. Ana karakterlerden Hye Jin, ilk bölümden kendini sevdirse de bazı zamanlarda  bir nedenden dolayı gösterdiği davranışları fazlasıyla sinir bozucu olabiliyor.-İlerleyen bölümlerden bahsediyorum, spoiler vermemek adına istesem de bu sözü açmıyorum. :D- Dizinin  en eğlenceli karakteriyse Hye Jin'in çalıştığı dergideki editör Kim Shin Hyuk...Hye Jin'e yaptığı şakalar, hareketleri , konuşmaları her biri güldürüyor.  Ayrıca onun ileride ortaya çıkacak olan bir sırrı var...Sung Joon, en başta kendisinden nefret ettirse de dışının sert, içinin yumuşak  olduğunu zamanla gösteriyor.

  Seviyor Sevmiyor  dizisi de She Was Pretty'nin uyarlanmış hali...Dizi genel hatlarıyla şu an için aynı gitse de orijinali  elbette daha güzel.  Karakterler daha gerçekçi oynuyor, duyguları iyi hissettiriyor...







Tanıtım Videoları:

https://www.youtube.com/watch?v=_qiXslXy2sg

https://www.youtube.com/watch?v=Ejs2u5z-I5k



Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #10 : 12 Temmuz 2016, 19:44:35 »
Güzel paylaşım için teşekkürler Eloacım. Başlığımda benden başka birinin yazdığını görmek güzel. :)
Tavsiyen üzerine ben de başlamıştım. Hoş bir diziye benziyor. 
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #11 : 11 Ağustos 2016, 23:46:35 »
Yüzde yüz değil bir ortak yapım. Melez bir yapım. Kore dizileri ile alakalı Kore dizisi komedisi:



Tanıtım:

     Babasının dükkanında çalışan Claire'in hayatı küçük bir çelişki barındırmaktadır. Basit ve çabuk kavranan kurallara sahip k-dramalar tek mutluluğu iken, hayatının, k-draması kavranabilirliğinde olamaması mutsuzluğuna mutsuzluk katmaktadır. Kendini, kendi hayatının önemsiz yan karakteri gibi hissetmektedir neredeyse.
     Sıkıntısını yaşarken, istenmeyen mucize onu bildiği hayattan çekip alır. Bağımlılığa dönüşmüş k-drama tutkusu ile takip ettiği dizinin dünyasına akıl sır ermez şekilde dahil olunca, tam anlamıyla başka boyuta geçer Claire. Artık izleyicisi olarak mutlu olduğu dünyanın parçasıdır o. Yan karakter de olsa mutluluğuna diyecek yoktur bundan sonra. Kurallarını adı gibi bildiği drama dünyasıdır burası. Beklenmedik neyle karşılaşabilir ki?

Yorumum:

     Tam bir melez yapımla karşı karşıyayız. İngilizce-Korece konuşulan sahnelere göre, k-draması yapısı üstünden şekillenen komedi yanı ile normal k-drama yanı birbirinden hemen ayrımlanabiliyor. Lakin komedi ve drama sahneleri arasındaki ayrımları fark edilse bile, hikaye bütünlüğü bozulmadan, dizinin akışı için el ele verip yağımı ilerletmekteler.

     Komedi tarzını biraz açmak gerek. Viki gibi, drama dizilerini paylaşan plartformdan, dramaları, Uçak ve Çıplak Silah serileri ile nam salmış ZAZ ekibinin tarzında hicvettirmesi oldukça kaba ve kırıcı kaçardı. Dramaworld'de benimsenen mizah ise kırıcı alaycılıktan uzak özeleştirisellikte. Dramalardaki klişe, anlatı tarzı ve mantıksal tuhaflıklar, seyirci olarak bizden biri olan Claire'ce daha açık şekilde dile getirilince yaşanan bir durum komedisi bar ortada. Tabii, dizinin de dizi olarak varlığının bilinci ile alakalı alakasız klişe ve anlatı yöntemlerinin araya girmesini de unutmamalı. Örneklemek gerekirse; normalde, iki karakter arasındaki dramatik ve duygusal gerilimi aktarmak için kullanılan uzun uzun karşılıklı bakışma sahnesi, bakışmanın bitip konuşmalarını bekleyen Claire'in (seyirci olarak bizim temsilimizin) varlığı ile duruma mizahi tat katılıyor o an. Ya da "drama dünyasında bir hanımın ne sebeplen olursa olsun yere yığılmasına asla ve asla izin verilmez; bir beyefendi muhakkak kendisini kucaklayarak düşmesini engeller," kuralının sınanması gibi farkındalığa dayalı yan mizah unsurları az ve öz şekilde serpiştirilmiş.

     Claire ve ileriki bölümlerde dizi olmanın getirdiği farkındalığın yarattığı tehlikede, üzerine gidilmeyen ilginçliklerde ortaya çıkıyor. Bunlardan en dikkat çekeni ve ana gidişat ile daha da belirgin işlevsellikte olanı, Claire'in, kurallarını bildiğinden emin olduğu drama dünyasında da normal dünyadaki gibi tam bir hakimiyet sağlayamaması. Kuralları ezberlese bile, kendi varlığını ve aklını ortaya koymadıkça Claire'in başarılı olamaması güzel bir ayrıntı olarak aklımda yer etti. Joon Park'ın dizi boyunca süren karakter bunalımının varoluşsal meseleye dönüşmesi, üzerinde fazla durulmasa bile yer vermeleri ile hoşuma giden bir başka yan -diziyi saptırabileceğinden, üzerine çok gidilmemesi yerinde olmuş.

     Kore dizilerine ilgi duymayan biri olarak komediyle tavlayıp arada k-draması izlemiş oldum Dramaworld sayesinde. Posterine iyi ki de kanıp başladım diyorum. Eh tabii, burada, dizinin 10'ar bölümden oluşma 20'şer dakikalık bir yapım olması da niyetlenmeme vesile oldu. Kendini ciddiye alırken tebessüm ettirmesi ile hoş bir deneyimdi.

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #12 : 12 Ağustos 2016, 13:18:26 »
Paylaşım için teşekkürler Bay_Karamsar. K-drama tutkunu olarak konu ilgimi çekti. Fırsat bulursam izlemeyi düşünüyorum. :)
Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2016, 02:20:20 »
W

Yeni başladığım ilginç bir dizi. Henüz son birkaç bölümü izlemedim ama yine de vaktim varken paylaşmak istedim. 2016 yapımı ve 16 bölümlük bir dizi.

Oyuncular: Lee Jong Suk, Han Hyo Joo

Konu: Kang Chul altın madalya kazanmış bir atıcıdır. Ailesi öldürülünce tüm hayatı değişir. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalışır, güçlenir ve hep katili arar. Ancak hayatı hakkında tahmin edemeyeceği şeyler öğrenir. Kang Chul aslında bir çizgi roman (dizide webtoon olarak geçiyor) karakteridir ve yaşadığı her şey bir kurgudan ibarettir. Dünyası asıl şimdi yıkılmıştır.

Çizgi roman sanatçısı ise meydana getirdiği karakterden korkmaya başlar ve onu ortadan kaldırmanın yollarını arar. Çünkü çizgi roman ana karakterin isteği doğrultusunda şekillenmeye başlamıştır. İki taraf için de çetin bir mücadele başlar.


Neden İzlenmeli: Dizi baştan itibaren gizem içinde ilerliyor. Her bölümde seyir değişiyor ve ana karakterle birlikte siz de neler döndüğünü anlamaya çalışıyorsunuz. Tempo düşmüyor ve kurgu oldukça şaşırtıcı. Ana karakter iyi tasarlanmış. Kişinin yaşadığı şoktan sonra neler yapabileceğini, ruh halinin nasıl değişeceğini görüyoruz.

Diziye biraz da aşk serpiştirilmiş. Ana karakterin başını beladan kurtaran kız vardır. Normalde yüzeysel olabilecekken dizide gerçek insan ve çizgi roman karakterinin aşkını ve maceralarını anlattığı için biraz daha ilgi çekici geldi bana. Chul'un öğrendikleri ne kadar ağır olsa da kızın sürekli onun için koşturması, canına dişine takması izlenmeye değerdi ve onu ana karakter kadar ön plana çıkarıyordu.

Değişiklik arayan herkese tavsiye ederim. :)

   

 








Tanıtım Videosu

https://www.youtube.com/watch?v=TLGJBgnQcP4



Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-

Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kore Dizileri Tanıtımı
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2016, 09:45:05 »
Hiç Kore dizisi izlemedim ama bir tanesine başlamayı düşünüyorum. Buradaki tanıtımlar bu konuda oldukça faydalı. Ellerinize sağlık.

Bu arada Kore sinemasına aşinalığım var. Çok iyi filmler çıkarıyorlar.