Kill Me Heal Me
Uzun bir aradan sonra
Kill Me Heal Me ile devam ediyorum. Tavsiye üzerine izlemeye başladım ve bu kadar geç kaldığım için kendime kızdım. Ve bitirir bitirmez buraya koştum.
Oyuncular: Ji Sung, Hwang Jeong-eum
Konu: Geçmişte yaşadıkları yüzünden çoklu kişilik bozukluğuna yakalanan Cha Do Hyun zor zamanlar geçirmektedir. Hastalığı yüzünden yıllarca mücadele ederek yaşamak zorunda kalır. Sonunda kendisini Kore'de bulduğunda ailesinden bile gerçeği saklar. Tesadüfen psikiyatrist Oh Ri Jin ile tanışır. Onun da yardımıyla hastalığı yenmeye çalışır. Ancak geçmişteki sırlar yavaş yavaş ortaya dökülürken bu süreç hiç de kolay olmayacaktır.
Neden İzlenmeli: Dizi hakkında söylemek istediğim o kadar şey var ki nereden başlayacağımı bilemiyorum. İlk başladığımda komedi sanmıştım ancak sonlara doğru acayip bir drama dönüşüyor. Şimdi en azından Cha Do Hyun'un kişiliklerine değinerek konuya giriş yapmak istiyorum.
Shin Se Gi: Ana karakterin ilk oluşan alt kişiliği. En sevdiğim ve en acıdığım kişilik kendisi. Başlarda sıradan bir serseri ve tehlikeli biri gibi görünse de bunun altında yatan neden çok etkileyiciydi. Kaldırılamayacak acıları taşıyan, hatıraları üstlenen ve bunun sonucunda sürekli öfke saçan kişilik. Cha Do Hyun'un, birine zarar verecek diye ölesiye korktuğu kişiliği. Daha ilk anda farkına vardığı şey ve onun peşinden koşması, içinde biriktirdikleri ve zaman zaman duygusal yanlarını görmemiz dizinin en önemli kısımlarıydı bence.
Ferry Park: Deli dolu, tatil ve eğlence düşkünü kişilik. Sıkıldığı zamanlarda bomba yapar. Hayatı özgürce yaşamayı sever.
Yo Sub: 17 yaşındaki intihara meyilli kişilik. Karamsar bir yapısı var ve çekilen acılar yüzünden tüm kişilikleri öldürmeye çalışıyor. Resim ve sanat konusunda çok yetenekli.
Yo Na: Yo Sub'un ikizi olan, ergen bir kızdan farkı olmayan kişilik. Gördüğü yakışıklıların peşine takıldığından Cha Do Hyun'un canını en fazla sıkan kişiliği.
Na Na: Çocuk olan kişilik. Fazla açıklama yapmak istemiyorum. Bu kişiliğin oluşma nedeni dizinin önemli noktalarından biriydi.
Bay X: Fazla görmüyoruz kendisini. Gizemli bir kişilik ve sonlara doğru yüzünü gösteriyor.
Hepsini saydıktan sonra bu kişilikleri canlandıran oyuncuya geçeyim. Tek kelimeyle hayran kaldım. Kişilikler aniden ortaya çıkarken oyuncunun hepsine anında uyum sağlaması mükemmel. Ses tonu, mimikleri, bakışı her kişilikte değişiyor ve bir yerden sonra görür görmez hangi kişiliğin ortaya çıktığını anlayabiliyorsunuz. Her kişilik diziye farklı bir tat katmış. Bir insan nasıl olur da bu kadar farklı görünebilir. Ayrıca oyuncunun yaşını öğrenince ayrı bir şok oldum. Bu Korelilerde yaşlanma geni yok galiba.
Shin Se Gi'nin kendisini tanımadığı anlarda Oh Ri Jin'e bozulması, asıl kişilikten onu kıskanması hoş detaylardı. Dikkatimi çeken bir nokta da kişiliklerin birbirini tanıyor olmasıydı. Her biri ortaya çıktığında "bir daha ne zaman geleceğimi bilmiyorum" diyerek istediği her şeye yapmaya çalışıyor. Bu da asıl karakterin işini hayli zorlaştırıyor, her birinin arkasını yıllardır toplamaya çalışmak kolay değil tabii. Oh Ri Jin bu çaresiz adama o kadar üzülüyor ki yardım etmek zorunda kalıyor. Ancak hiç hesapta olmayan şeyler gün yüzüne çıkınca kendi geçmişini de araştırmak zorunda kalır. Peki neydi gerçekler? İşte dizi boyunca "Geçmişte ne olmuş acaba?" sorusunu hep soruyorsunuz. Finalde sorulara cevap bulduğumuz gibi kurguya hayran kalmadan edemiyoruz. O kadar çok gözyaşı vardı ki cidden moralim bozuldu izlerken.

Aslında izleyiciyi etkileyen geçmişte yaşananlardan çok iki karakterin hisleriydi. Öyle bir duygusala bağladılar ki insan üzülmeden edemiyor. Kendimi Cha Do Hyun'un alt kişiliklerinden biri gibi bile hissettiğim oldu.
Tanıtım Videoları:
https://www.youtube.com/watch?v=u3xWDcVUTbohttps://www.youtube.com/watch?v=GZYZLLS3clUDüzeltme: Bu komik videoyu da eklemeden geçemeyeceğim.
https://youtu.be/yy7oxdMlwVw