Kampanya ve sene bitmeden, dikkatimi çekenden-önerilerden karışık bahsedeyim o zaman
MitolojiKurtlarla Koşan Kadınlar: Kahramanın Sonsuz Yolculuğu’yla birlikte birincil başvuru kitabım oldu. Mitoloji, psikoloji, kişisel gelişim… ne ararsanız var.
Kalevala-Fin Halk Destanı: Silmarillon'a ve Yerdeniz'e ilham vermiş destan. Onu merak etmemek olmaz.
Din ve İnançArdavirafname: Sasanîler döneminde yaşamış ünlü Zerdüşt din adamı Ardâvîrâf'ın öteler dünyasına seyahatini yani cennet, araf ve cehennem seferini konu ediniyor. Ortaçağ edebiyatının önemli eserlerinden biri olarak gösteriliyor.
Dinsel Deneyimin Çeşitleri: Din felsefesi üzerine güzel bir kaynağa benziyor.
BilimkurguPhilip K. Dick Toplu Eserler – Bay Uzay Gemisi, Toplu Eserler II – Kader Ajanları II: Büyülü Fener'den Philip K. Dick Öykü Derlemeleri. Ne yazık ki beş ciltlik öykü derlemesinin sadece iki cildi yayınmış. Olsun. Seri olsa yarım kalmış diye üzülürdüm. Öykü derlemesi olunca birazda olsa iki cildine de razıyım.
Dünyaya Düşen Adam: Filmini izlemekten kaçındım, romanını okurum diye. Ama okuyamadım. Belki 2018’de fırsat olur.
İthaki Bilimkurgu Klasikleri Serisi: İlknokta’daki indirimler %35’ten %25’te çekilmişken İdefix kampanyası daha bir cazip geldi.
Gerilim-GizemBiz Hep Şatoda Yaşadık: Okudum beğendim. Tavsiye etmeden duramam.
ÇizgiromanEpileptik: Hastalık, hasta, hasta yakınları. Bu üçlü arasındaki etkileşimi anlatırken, toplumsallaşma, inanç ve varolma çabasına değinebilmek büyük başarıdır. Fevkalade. Senarist-Çizerimiz David B. Persepolis’le tanınan Marjane Satrapi’nin de hocalarından. Boyunuz kulağı geçmiş mi diye sorsanız; Satrapi'ye Persepolis için teşekkür eder, David B.'den yana oyumu kullanırım.
MizahBüyümek Diye Bir Şey Yok: Kitapçıya gidip, raftan aldım ve rastgele bir karikatürü seçtim. Sonuçsa tebessüm oldu. Gülmekten çatlatmayabilir. Bu, aklınızın bir köşesinde yer etmeyeceği anlamına gelmiyor. Çünkü burada mizahı yapılanlar hayatın ince detaylarından çıkagelen gerçekler.