Bırak Üzülsünler, orta sınıftan bir kız çocuğunun okul ve büyüme hikâyesi. Otoriteye, tartışılamayan ezberlere toslayan, hayallerine sığınarak kendi yolunu arayan bir çocuğun inadı ve savrulmaları... Eğitim sisteminin, öğretmenlerin, muktedirlerin ve erkeklik hallerinin garip ve ağrılı manzaraları. Özge Samancı, otobiyografik bir grafik romanla içini döküyor, farklı olmanın, ayakta kalmanın hararetli hatıralarını anlatıyor.
Tüm zamanların en çok satan yazarlarından Stephen King, sizi neyin korkutacağını herkesten daha iyi biliyor. Ölüm Dansı’nda kendisi dışında hangi yazar ve yönetmenlerin bu konuda iyi olduğunu örnekleriyle açıklıyor. Edebiyat ve sinemada korkuyu incelediği bu farklı kitabında King, korkunun balo salonundaki gezisine sizi de davet ediyor. Elini tutun ve dans başlasın!..
Gerçekten iyi kitaplar. Çok farklı kitaplar. Müthiş bir atmosfere sahipler ve daha evvel okuduğum hiçbir şeye benzemiyorlar.Üçlemenin ilkini matbu olarak okudum, kalanını ise sesli kitap olarak dinledim. Şimdi bakıyorum da keşke hepsini matbu olarak okusaymışım. Öyle yapsaydım kesinlikle daha iyi ve bütünlüklü bir deneyim yaşardım.Şiddetle öneriyorum.
Southern Reach Üçlemesi çıktı: https://www.eganba.com/kisiler/jeff-vandermeerYazar Harikalar Kitabı'ndan bildiğimiz Jeff Vandermeer.
Kısmet. Bu kitap, yazarın diğer kitapları için öncül olur belki. İleriki zamanlarda diğer kitapları da yayınlanıverilir
Tanrı, savaşları bitirmesi için en sadık meleği olan Sagoba'yı Zerenus'a yollar. Sagoba, ateş elementinden yaratılmıştır ve hiçbir objeye dokunamamaktadır. Zerenus'a gittiğinde bu durum büyük bir isyanın başlangıcı olmuştur. Orada Tanrı'nın ayrıcalık yaptığını düşünen Sagoba baş kaldırmıştır. Tanrı bu isyanı sonlandırması için diğer melekleri (Tudor ve yanındakiler) Zerenus'a yollayıp Sagoba'yı cezalandırmak ister ancak Tudor'da isyanı haklı bulmuştur...Çığ gibi büyüyen bu isyanda Zerenus yanıp küle dönmüştür. Tanrı'nın seçecek iki yolu vardır. Ya Zerenus'la beraber her şeyi yok edecektir, ya da Sagoba'yla anlaşma yapacaktır.Sonunda isyanı bitiren anlaşma yapılmıştır. Ancak anlaşma, daha tehlikeli bir gücü ortaya çıkarmıştır. Sagoba artık Tanrı'nın bile müdahale edemeyeceği bir varlıktır.Sayısı milyonları bulan karanlık ordusu, Zerenus'dakileri öldürmek için sabırsızlıkla beklemektedir.Kanla beslenen bu canavarların karşısında ise eskiden savaş halinde olan 4 tane ırk vardır.Elfler, Raidler, Pençler ve İnsanlar. Büyük yıkımların ardından Zerenus karanlığa mahkûm olmuştur.İblisin egemenliği tam 40.000 yıl sürecektir.Ta ki “o” gelene kadar.O, geldiğinde ÖLÜMSÜZLERİN SAVAŞI kaçınılmazdır. (Tanıtım Bülteninden)
Bu kitap olumsuz anlamda dikkatimi çektiği için burada paylaşıyorum. Kapakta "From the World of J.R.R. Tolkien" yazıyor, türkçe bir kitap ve yazarın adı E. G. Ricco diye bir isim. Bu isim sanki sahte gibi duruyor, en azından arama motorlarında bir bilgisi karşıma çıkmadı. Sanki yazarın parasını ödeyip yayınlattığı bir kitap gibi duruyor. Kitabın arka kapağındaki açıklama da ucuz bir macera kitabını yansıtıyor. Bu kitabın gerçekten Tolkien dünyasıyla alakası olabilir mi, onaylanmış mıdır, yoksa telif dinlemeden dikkat çekmek adına ismi mi kullanılmıştır. AlıntıTanrı, savaşları bitirmesi için en sadık meleği olan Sagoba'yı Zerenus'a yollar. Sagoba, ateş elementinden yaratılmıştır ve hiçbir objeye dokunamamaktadır. Zerenus'a gittiğinde bu durum büyük bir isyanın başlangıcı olmuştur. Orada Tanrı'nın ayrıcalık yaptığını düşünen Sagoba baş kaldırmıştır. Tanrı bu isyanı sonlandırması için diğer melekleri (Tudor ve yanındakiler) Zerenus'a yollayıp Sagoba'yı cezalandırmak ister ancak Tudor'da isyanı haklı bulmuştur...Çığ gibi büyüyen bu isyanda Zerenus yanıp küle dönmüştür. Tanrı'nın seçecek iki yolu vardır. Ya Zerenus'la beraber her şeyi yok edecektir, ya da Sagoba'yla anlaşma yapacaktır.Sonunda isyanı bitiren anlaşma yapılmıştır. Ancak anlaşma, daha tehlikeli bir gücü ortaya çıkarmıştır. Sagoba artık Tanrı'nın bile müdahale edemeyeceği bir varlıktır.Sayısı milyonları bulan karanlık ordusu, Zerenus'dakileri öldürmek için sabırsızlıkla beklemektedir.Kanla beslenen bu canavarların karşısında ise eskiden savaş halinde olan 4 tane ırk vardır.Elfler, Raidler, Pençler ve İnsanlar. Büyük yıkımların ardından Zerenus karanlığa mahkûm olmuştur.İblisin egemenliği tam 40.000 yıl sürecektir.Ta ki “o” gelene kadar.O, geldiğinde ÖLÜMSÜZLERİN SAVAŞI kaçınılmazdır. (Tanıtım Bülteninden)
Elon Musk – Ashlee Vance Birçoğumuz o ya da bu şekilde bilimkurgu okuyoruz, alternatif gelecekleri hayal ediyoruz ve haliyle geleceğe ümitle bakmak istiyoruz. Ama bazen, haberlere falan çok takılınca, öyle karamsar bir tabloyla yüz yüze kalıyoruz ki sonunda zombi istilası bile pek de fena olmayan bir alternatif gibi görünmeye başlıyor. Bu ortamda Elon Musk diye bir adam çıkıp diyor ki Mars’a gitmek için hazırlıklar tamam sayılır. Nasıl merak etmeyeceksiniz?Elon Musk’ın Mars’ı kolonileştirme planlarını anlattığı videoyu izledikten sonra bu adamı tanımam lazım dedim. Normalde biyografi okumuyorum. Bu yüzden bu kitabı çok dikkatli seçtim ve buna rağmen korka korka aldım. Ama elime geçince kitaba resmen yapışıp kaldım. Ashlee Vance harika bir iş çıkarmış. Yıllardır teknoloji gazeteciliği yapan birisi olduğu için olaylara derinlemesine bakabiliyor ve son derece hoş bir dili var. Paypal, Tesla Motors ve SpaceX şirketlerinin iç dünyasını ve mühendislerin yaşadıkları zorlukları hikâye anlatır gibi anlatmış. Fabrikaların içini ve çalışma koşullarını bize canlı biçimde tasvir etmiş. Hatta Elon Musk’ın SpaceX fabrikasında gece yarısından sonra çalışmaya devam eden adanmış mühendisleriyle birlikte çevirdiği Counter Strike partilerine kadar aktarmış, gerisini siz düşünün. Adeta bir roman gibi akıcı şekilde okunuyor. Zaten kitabım elden ele dolaşa dolaşa eskidi.Elon Musk’ın macerasını öğrenmek ve onunla yolu kesişen diğer idealist insanları tanımak beni etkiledi. İnsanoğlunun kafaya koyunca neleri başarabildiğini hatırlatıyor ve geleceğe dair ümit veriyor. Önemli not: Türkçe baskısını hiç bilmiyorum, o konuda dikkatli olun. Kitap Türkçeye çevrilmiş ve hatta dördüncü baskısı bile yapılmış sanırım. Ama ne yayınevi ne de çeviri kalitesi hakkında fikrim yok. Kitabın ilk sayfasını açıp okuyun, su gibi akmıyorsa çeviri o kadar da iyi değil demektir.
Valla ben yayınevi meselesini pek bilmem ama okuyucu olarak zerenusu beğendim. Bu arada saygın bir yayın evi demissin ancak türk yazarların kitabını ithaki,pegasus gibi yayınlarda hic göremiyoruz sence sebebi ne ? Türk yazarlar bu işi beceremediği içinmi? Yoksa bu yayınevleri tamamen işi maddiyata dönüştürdüğü içinmi? Yorumsuz