Kayıt Ol

Cem Adrian

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Cem Adrian
« Yanıtla #30 : 14 Nisan 2014, 23:46:49 »
Ahmet Kaya anısına düzenlenen "Bir Eksiğiz" adlı albüm projesinde Cem Adrian da ölümsüz sanatçımızın "Yakamoz" şarkısını seslendirdi. İşte o muhteşem yorum:

Cem Adrian - Yakamoz

Bunun haricinde;

Cem Adrian ve Umay Umay'ın ortak albümü "Cam Havli" kısa bir süre önce raflardaki yerini aldı. Albümde İntro ve Outro dahil olmak üzere 7 adet şarkı bulunmakta. Bu yüzden, bir mini albüm demek daha doğru olur sanırım. İlk kliplerini ise "Anlat Onlara" adlı şarkıya çektiler. Umay'ın, kişisel sebeplerden ötürü yıllardır müzik piyasasından uzak kaldığı bir gerçek, bu albüm onun dönüşünü simgeliyor ve bu dönüşte Cem Adrian'ın payı yadsınamaz.

Şarkıların söz, müzik ve arenjeleri Cem'e ait her zamanki gibi. Bu albümle beraber Cem Adrian ne kadar üretken bir müzisyen olduğunu tekrar kanıtlamış bulunmakta. Kendisini çok seven ve istinasız her gün dinleyen biri olarak, bu durumdan gayet memnun olduğumu belirteyim. Cem'in, bir aksilik olmazsa eğer, kısa bir süre sonra da "Seçkiler 2" albümüyle bizlere tekrar merhaba demesi muhtemel.

Şimdi Cam Havli albümünün şarkılarını paylaşayım:

1. İntro

2. Anlat Onlara

3. Bir Şarkı Tut

4. Kalbimdeki Yara

5. YaNNızlık

6. Yardım Et

7. Outro

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cem Adrian
« Yanıtla #31 : 04 Temmuz 2014, 20:40:36 »
Denaro Forbin Cam Havli'ni çok güzel özetlemiş. Bunun üzerine pek bir şey söylemeye gerek yok, lakin ben de Blue Jean'de bir şeyler karaladım, buraya da koyayım.

"Birbirine sarılmış iki ses"
Son albümünü 2002'de çıkarıp, uzun soluklu bir sessizliğe bürünen şair ve müzisyen Umay Umay, depresif şarkılarına aşina olduğumuz Cem Adrian’la birlikte kaydettiği, “Cam Havli” ile sessizliğini iddialı bir şekilde bozuyor. İkili, albümde "Intro" ve "Outro" dahil olmak üzere bize 7 şarkı sunuyor.

Eğer mutlu ve hareketli şarkılar bekliyorsanız, boşuna beklemeyin derim. Çünkü 7 şarkının tamamı da bir hayli mutsuz. Bunda Adrian’ın rolü bir hayli büyük elbette. Sebebi, bütün şarkıların söz, müzik ve aranjelerinin kendisine ait olması.

Ayrıca kendisinin sesi, müzik için kullanılan enstrümanlarla beraber bir hayli ön planda. En belirgin örneklerini “Intro”, “Outro” ve "YaNNızlık"ta görebilirsiniz. İlk klip olma fırsatını yakalayan şarkı ise "Anlat Onlara".

Bize tadımlık şarkılar bırakan iki müzisyenin, Cem Adrian'ın deyimiyle, "birbirine sarılmış iki ses"in yer aldığı bu albüm dinlenmeyi hak ediyor.

Spoiler: Göster

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: Cem Adrian
« Yanıtla #32 : 02 Ekim 2014, 21:31:39 »
14 Ekim'de "Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum" adlı albümü çıkacak. Şarkı listesine şuradan ulaşabilmekteyiz. Ayrıca albümde bulunan "Her Şey Çok Sevmekten" adlı şarkının performans videosu da bu gece burada yayınlandı. Büyük heyecanla albümü beklemekteyim, beklemekteyiz.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Cem Adrian
« Yanıtla #33 : 28 Kasım 2014, 22:11:06 »
Şimdiii, gelelim Cem Adrian hakkındaki son gelişmelere. Ne zamandır yazacağım ama hep erteliyordum. Başlayayım.

Öncelikle bir üst mesajda Bengü'nün de bahsetmiş olduğu yeni albüm "Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum" çıktı. Çıkalı da tam bir buçuk ay oldu. Profesyonel müzik kariyerinin 10. yılına girecek olan Cem Adrian'ın 10. albümü bu (aslında 9 fakat Cem'e göre 10 çünkü birkaç ay sonra yayınlanacak olan "Seçkiler 2" albümü 9 olarak numaralandırılacak).

Yine enfes bir albüme imza atmış Cem. Söz ve müzikler başta olmak üzere yine birçok şeyi tek başına üstlenerek ne kadar iyi bir müzisyen olduğunu bir kez daha kanıtladı. Geçen yılki albümde herhangi bir sanatçıyla şarkı söylememişti Adrian fakat bu albümde iki adet düet bulunmakta. Konuk sanatçılar: Sagopa Kajmer ve Şebnem Ferah.

İlk defa rap şarkı yazıp söyleyen Cem Adrian bu dalda da ne kadar iddialı olduğunu kanıtlamış oldu. Sagopa Kajmer'in de eşlik ettiği "Artık Bitti"yi çok sevdim. Keza Şebnem Ferah'la seslendirdikleri "İnce Buz Üstünde Yürüyorum" da yine oldukça güzel bir parça. Dinlemenizi tavsiye ederim.

Şimdi sırasıyla albümdeki şarkıları buraya bırakıyorum:

1. Sana Bunları Hiç Bilmediğin Bir Yerden Yazıyorum

2. İnce Buz Üstünde Yürüyorum (Şebnem Ferah ile düet).

3. Sana Sarılınca

4. Düşüyorum Hayatın Ellerinden

5. Beni Böyle Bırakma

6. Kanarım

7. Seni Kaybettim

8. Artık Bitti (Sagopa Kajmer ile düet).

9. Bir Sebep Göster Dayanmaya

10. Aşk Hiç Bitmez

11. Her Şey Çok Sevmekten

12. Beni Hala Öldürüyorsun

Albümdeki iki şarkıya klip de geldi ayrıca. "Beni Hala Öldürüyorsun"da doğa manzaralarının ardından en sonda Cem'i görüyoruz ve şarkı sonlanıyor. "Sana Sarılınca" ise yine klasik bir Adrian klibi olmuş diyebilirim. Tekrar tekrar izleyip anlatmak istediği şeyi çözmek benim açımdan keyifli bir olay. İşte o klipler:

Beni Hala Öldürüyorsun

Sana Sarılınca

Şimdi gelelim canlı performanslara. "Her Şey Çok Sevmekten"in yanı sıra, birkaç ay önce Ahmet Kaya anısına çıkarılan "Bir Eksiğiz" albümünde seslendirdiği "Yakamoz"un da nihayet canlısına kavuşabildik bu süre içerisinde. Yakamoz yorumu yine çok güzel.

Her Şey Çok Sevmekten

Yakamoz

Eveeet, sanırım bu kadar. Teşekkürler Cem Adrian, emeğine, ağzına sağlık.

Şimdi gözler yakında gelecek olan "Seçkiler 2" albümünde. Türküleri seslendireceği ikinci albüm olacak bu, dört gözle beklenmekte!