Sonunda izledim.
İzlerken aklıma gelen ilk şey "acaba kitabı nasıldır?" demek oldu. Film beni çekip, kitabını okutmaya teşvik etti. Ayrıca oldukça uzun bir film(2 saat 23 dakikaydı sanırım). Asıl olaylara da hemen girmiyor Stanley amca

. Gerilimi bir binanın alt yapısı gibi zemine döşeyip(sessizce) ardından katları çıkıyor sanki. Mühendisi bir yanı var

.
O değil de Jack Nicholson dehşetti! Yani adamın kendi normal tipinde bir psikopatlık var zaten, o role de ondan iyi kimse oturmaz bence. Adamın yaradılışından gelen suratı uygun bir kere

! En azından bana öyle geldi filmi izlerken. Diğer filmlerdeki halini de düşününce tam yerine oturmuş dedim.
Jack Nicholson gerçekten de sırf o oyunculuğu için filmi izlettirir. Ayrıca, eşi ve çocuğu rolündeki oyuncuları da çok başarılı buldum. Özellikle çocuk, küçük yaşına göre bence oldukça iyi oynamış. Eş ise başta beğenmesem de sornaları boş olmadığını gösterdi.
Filmin konusunu arkadaş anlatmış vakti zamanında. Bu film Türkçe'ye "Cinnet" adında çevrilmişti bence çok da yerinde olmuş. Kitabın tanıtımını okumuştum Darly tarafında yazılan

, orda anlatılanlardan çok burda baba karakterine eğilinmiş daha çok. Bu yüzden babanın o ruh halini "Cinnet" ismi çok güzel açıklamış.
Dediğim gibi, gerilimin tam olarak kendini gösterdiği kısımlar sonlarda. Siz daha çok bir baba nasıl ve neden cinnet geçirir, bulunduğu o otel ona neden böyle şeyler yaptırıyor ve zaten bir takım sorunları olan bu babanın ailesine karşı beslediği gizli(sonradan su yüzüne çıkan) takıntıları görüyorsunuz. Psikolojik bir yanı olduğu çok açık.
Ben çok beğendim. Biraz ağır bir film(olayların gelişimi bakımından) ama sıkılmazsanız sonuna kadar mutlaka izleyin de Jack Nicholson nasıl güzel cinnet geçiriyor görün

. Valla bazı yerlerinde kahkahayı patlattım

mimikleri dehşet