Vampirlere yeni bir kavram getirmiştir. Bildiğimizden çok farklı bir şekilde anlatmıştır. Ve gizemli, güçlü vampirlerin içine etmiştir.
Abazan bir vampir ile sakar kızın aşk hiakyesi olarak adlandırılabilicek olan bu kitap akıcı bir anlatıma sahip. Kitabı bir solukda bitirebilirsiniz. Ama bunu iyi birşey olarak algılamayın. Ben kitabı okuduğumda, sanki 6. sınıfa giden bir çocuğun hikayesini okuyormuş gibi hissetim veya iğrenç ve vıcık vıcık ilişkilerin olduğu bir Harry Potter Rol Yapma sitesine henüz üye olmuş genç bir kızın amatör rp'si.
Hikaye çok klişe. Daha önce Angel&Buffy serilerinde rastladığımız olayın neredeyse aynısı. Tek fark Angel ve Buffy dizileri o kadar müthiş bir kurguya sahipti ki gözümü alamazdım diziden. Ve sırf bu kitapdaki vampirlerin dandikliğini savunmak için bütün seriyi indirdim izliyorum. Vampirler hakkkında geniş çaplı bir araştırma yapacağım

İlkokul 4.sınıfta okuduğum bir kitap serisi vardı, yamulmuyorsam, küçük vampirin maceralarıydı kitabın adı. Hah işte o. Sanki almışlar aynı dünyayı Alacakaranlık serisine kopyalamışlar...
Sonuç olarak karşımızda, gün ışığında eli cebinde dolaşan vampirler ve liseye yeni transfer olmuş bir kız bulunuyor.
Tekrar söylüyorum bu seri buram buram Buffy kokuyor. Ayrıca yer yer Interview with the Vampire esintisi yakaladım. Her yerden birkaç parça çalınmış geldi bana. Tabii belkide ben kitaba çok ön yargıyla yaklaştığım için bu kadar hata ve benzerlik gözüme çarptı. Olabilir birşey diyemeyeceğim...