kendime hiç güvenmiyoum
Bölüm 8 – FéraFéra dağlarının kenarındaki büyük bir vadiden ilerliyordu Ameth. Efsaneye göre son Eunlar bu çok uzaktaki kayıp Féra kentinde kalmışlardı. Ancak o kenti bulmak üzere gönderdikleri kâşiflerden bir daha haber alamamışlardı.
Şimdi, tüm bu bölgedeki kentleri aldıktan sonra, son bir yolculuğa çıkmıştı tek başına. Kayıp Eun halkını bulup onları da ülkesine katmalıydı.
Uzun ve geniş vadide ilerlerken önünde bir adam gördü. Sarı bir giysisi vardı ve elinde Eun stili bir kılıç duruyordu. Hızlı bir şekilde sordu.
“Hükümdar Ameth, burada ne işiniz var?”
Ameth küçük bir şaşkınlık geçirdi. Adını nerden biliyor olabilirdi? Beyaz gözlü adamı iyice süzdü ve biraz daha dikkatli inceledi.
“Sende kimsin? Bu koskoca çölün ortasında duran sen, kimsin?”
Adam hafifçe güldü ve kılıcını tehditkâr bir şekilde fırlattı.
“Bir Eunla tanışmanın iki yolu vardır.” Küçük bir gülümseme yayıldı. “Bana hükümdar olduğunu ancak beni yenerek kanıtlayabilirsin ve ancak öyle senin önünde diz çökerim.”
“Seninle işim bittiğinde kafan yerinde olursa tabi.”
Adam güldü ve giysisinin içinden bir kılıç daha çıkardı. Ameth anladı ki, ona attığı kılıçla dövüşmeli, bu eski bir Eun geleneğiydi, şimdilerde pek hatırlanmasa da.
Hızlı bir şekilde dövüşe başladılar ve Ameth sert ve kıvrak darbelerle sıkıştırdı adamı. Sonunda iyice kendinden emin olduğunda hızlı bir vuruş yaptı ve adamın kılıcın kırdı. Sonra kendini durdurmadan hızla boğazına dayadı kılıcı.
“Şimdi diz çökecek misin? Yoksa tadına bakıyım mı?”
Adamın yüzüne bir gülümseme yayıldı. Kafasını açtı ve kel kafası ortaya çıktı. Beyaz gözleri ise ifadesiz bir şekilde Ameth’i süzmeye devam ediyordu.
“Hükümdar Ameth, tıpkı anneniz gibi kararlı bir yapıya sahipsiniz.” Dizleri üzerine çöktü sonunda.
Ameth sabırsızca sordu.
“Diğer Eun halkı nerede? Sadece sen kalmış olamazsın?”
Adam hüzünlü bir ifadeyle bakıp kafasını iki yana salladı.
“Niye, kâşiflerimi öldürdünüz?”
“Onlara dokunmadık, ancak sanırım çöl solucanları bizim kadar iyi davranmadılar onlara.”
Ameth kısa bir süre sırıttı ve sonra tekrardan ciddileşip sordu.
“Beni ne zaman götüreceksin şehre?”
“Anlamıyorsun Hükümdar, Féra diye bir kent artık yok. Son Eunlardan sadece bir aile kurtuldu. Artık benim, senin haricimde sadece bir tane daha Eun var dünya üzerinde. Onunla çok yakında tanışacaksın.”

-Bekçi (Klasik Eun giysileri içinde)

-10. Bölüme kadarki Ameth'in Eun Hükümdarlığı