Ansiklopediden ayrı bir kitap yazmaya kalkışırsa bence herkesin söylediğinin toparlanmış şekli olmalı.
Yani Lost diye bir dizi var (Beni tanıyanlar bilir pek severim
). Yeni sezon başlamadan önce Lost: Missing Pieces adlı 13 tane 2-3 dakikalık kısa videolar yayınlandı ve bunlar, önceki sezonlarda merak edilen bir çok şeyi açıkladı.
Varmak istediğim nokta, Rowling de böyle bir şey yapabilir. Yani Harry Potter: The Missing Pieces Of Past yani Geçmişin Kayıp Parçaları adlı bir kitap çıkarabilir. Her bölümde ayrı bir hikaye anlatabilir. Bir bölümde çapulcular dönemine inebileceğimiz onların bir anısı. Bir bölümde Snape ve Lily'nin 7. kitapta görmediğimiz bir anısını, başka bir bölümde de Voldemort'un yükselişini anlatabilir. Yani Voldemort'un yükseliş olayına tek başına bir kitap ayırması bana biraz saçma geliyor. Ama gerçekten Geçmişin Kayıp Parçaları adlı bir kitap çıkarırsa (ismi çok sevdim de
) hem seride hızlı şekilde geçilmek zorunda kalan bir çok şeyi daha rahat anlatabilir hem de okuyucuların tatmin olmasını sağlar.
7. Kitapta Snape'in anılarının anlatıldığı bölüm bence çok hızlıydı, biraz zorlama, biraz bunu da buraya koyayım, bu da olsun demiş gibi geldi. O yüzden pek tad alamadım o kısımdan. Umarım geçmişi anlatan bölümleriyle güzel bir kitap çıkarır.
Bunun yanı sıra geleceği anlatan bir kitap çıkarırsa okumayacağım.