Kayıt Ol

Tutunamayanlar - Oğuz Atay

Çevrimdışı Jejune

• 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Tutunamayanlar - Oğuz Atay
« : 04 Temmuz 2008, 15:17:32 »

Konusu ~

Selim Işık'ın intihar ettiğini öğrenen Turgut Özben, ihmal ettiğini düşündüğü arkadaşının geçmişinin izini sürmeye ve Selim'in tanıdığı insanlar aracılığıyla onu tanımaya çalışır. Her insana farklı bir yönünü gösteren Selim'in görüntüsü, Turgut'un bu insanlarla konuşması sonucu okuyucunun ve Turgut'un gözünde netlik kazanacaktır..

**

Arka Kapak ~

Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biridir. Berna Moran, Oğuz Atay'ın bu ilk romanını 'hem söyledikleri hem de söyleyiş biçimiyle bir başkaldırı' olarak niteler. Moran'a göre 'Oğuz Atay'ın mizah gücü ve duyarlığı ve kullandığı teknik incelikler, Tutunamayanlar'ı büyük bir yeteneğin ürünü yapmış, eserdeki bu yetkinlik Türk romanını çağdaş roman anlayışıyla aynı hizaya getirmiş ve ona çok şey kazandırmıştır'. Küçük burjuva dünyasını ve değerlerini zekice alaya alan Atay, 'saldırısını tutunanların anlamayacağı, reddedeceği türden bir romanla yapar.

**

~ daha okuyamadım kendısını, en kısa zamanda okumayı düşünüyorum..

Çevrimdışı hilal beder

• *
  • 16
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tutunamayanlar ~ Oğuz Atay.*
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2009, 09:53:37 »
başucu kitabı. ama arkadaşlarım 2 sene boyunca bitiremediler:) çantada heba oldu kitap:D

Çevrimdışı Erymnys

• 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2012, 15:38:44 »
Bugün Oğuz Atay'ın 35. ölüm yıl dönümü. Bu ülkenin en değerli kalemlerinden birini kaybedeli tam 35 yıl oldu.

Kendisi için İTÜ'de bir anma toplantısı düzenlenecek.

http://itu24.com/haber/oguz-atayi-anma-toplantisi-540
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı strider

• **
  • 141
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2013, 18:03:27 »
- Beş yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?
- Tutunamayanlar'ı bitirirken...

tarzı espriler sebebiyle başlamayı düşünmediğim bir kitap. O tür kitapları okuma konusunda iyi olan bir arkadaşımın kitabı bitirmesi birkaç ay aldı, bu da tabi ki okumama sebeplerimden biri. Abimin çok beğenmesi ve oğuz atay'ın tüm kitaplarını okumuş olması beni okumaya iten sebeplerden biri, kısacası sürekli ertelediğim bir kitap. Tabi okumadan bir şey de söyleyemem.
O halde git... Bundan başka dünyalar da var.

Çevrimdışı Farus

• **
  • 128
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 31 Mart 2013, 14:37:14 »
Oğuz Atay 'ın bende ayrı bir yeri vardır.En sevdiğim yazarları sıralasam ilk 5'e girer çok rahatlıkla ama ne zaman bu kitabı görsem gülerim ve  aklıma şu gelir