Kayıt Ol

Lewis Hamilton evinde zirveye kuruldu

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Lewis Hamilton evinde zirveye kuruldu
« : 07 Temmuz 2008, 10:17:43 »
 
 
                                                                       
İngiliz pilot Lewis Hamilton ülkesinde zafer sevinci yaşadı.
F1'de Silverstone Grand Prix'sini McLaren'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazanırken, ikinciliği BMW Sauber'den Nick Heidfeld, üçüncülüğü ise uzun bir aradan sonra Honda'dan Rubens Barrichello elde etti. 
 
 
 
 
F1'de sezonun 9. yarışı olan Silverstone GP'sini McLaren pilotu Lewis Hamilton kazandı. Zaman zaman yoğunluğunu artıran yağmur nedeniyle pilotlar araçlarını pistte tutmakta oldukça zorlandı. Yarışa dördüncü cepte başlayan İngiliz pilot, çok iyi start alarak takım arkadaşı Kovalainen'in hemen ardından ikinci sıraya yerleşti. Fin pilot üzerindeki baskısını artıran Hamilton, dördüncü turda Kovalainen'i geride bırakarak yarışın liderliğini ele geçirdi. Yağmurun etkisini artırmasıyla birlikte bitime 23 tur kala lastik değiştirmek için pite girmek zorunda kalan İngiliz pilot, liderliğini korumayı bildi ve 2000 yılından bu yana İngiltere'de yarış kazanan ilk Britanyalı pilot oldu.

İkinci sıraya düştükten sonra spin atan Kovalainen'i, Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen geride bırakarak ikinciliğe yerleşti. İlk pit stopun ardından yavaşlamaya başlayan Raikkonen'i geçmeyi başaran Kovalainen, yerini korumayı başaramadı ve aradaki farkı kapatan BMW Sauber pilotu Nick Heidfeld iki Fin pilotu da geçerek ikinci sıraya yükseldi. Problem yaşayan Raikkonen ise, yarışın tamamlanmasına 30 tur kala lastik değiştirmek için yeniden pit stop yapmak zorunda kaldı ve 11. sıraya kadar geriledi. Yarışa 16. sırada başlayan Honda pilotu Rubens Barrichello, 3 kez pite girmesine karşın yağmurun etksini artırmasını iyi değerlendirdi ve diğer pilotların birçok kez spin atmasıyla birlikte yarışı üçüncü sırada bitirmeyi başardı. Sürücüler sıralamasında ilk sırada yer alan ve dokuzuncu sırada start alan Ferrari pilotu Felipe Massa, ilk turda spin atarak 17. sıraya kadar düştü.

 
 
Geçen sene son Gp de lastiğimiz parçalanmasaydı şimdi ikinci şampiyonluk için yarışıyor olacaktık..Neyse bu sene bizim o kupa :huha



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lewis Hamilton evinde zirveye kuruldu
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008, 10:36:28 »
bu yarış bütün pilotlar için gerçekten süpriz oldu ve bu seneki en mükemmel en heyecanlı GPlerden biriydi... her ne kadar Rai gerilerde olsa da... :P