Kayıt Ol

Need For Speed

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Need For Speed
« : 07 Temmuz 2008, 14:32:36 »
Need For Speed
Serinin ilk oyunu olan Nfs 1995 yılında Pc ve Playstaion kullanıcıları ile buluştu. O yıllarda bir çoğumuzun sadece rüyalarına giren arabalar sanal sürüşün zevkini yaşadık.

Need For Speed 2
Serinin ikinci oyunu olan Nfs 2 1997 yılında piyasaya sürüldü. Oyunun yapımcıları oyuna olan ilginin artmasından dolayı Nfs 2 de arabaları eskisinden daha gerçekçi yapıp, oyununun motorunu geliştirdiler.

Need For Speed 2 – Special Edition
Serinin bu oyunu ise Nfs 2 ile aynı sene piyasaya sürüldü. 1997 senesinde 3D kartları olanlar bu oyundan daha çok zevk aldılar. Bunun nedeni ise Nfs 2- SE 3D kart desteği olması idi.

Need For Speed 3 – Hot Pursuit
1998 yılında çıkan Nfs 3- HP daha önceki oyunlarından farklı bir tarz yaratarak oyuna polis arabalarını ekledi. Dolayısı ile oyunda ister polis olup hız limitini aşanları yakalıyordunuz ya da siz hız limitini aşıp peşinize polis takıyordunuz.

Need For Speed – High Stakes
1999 yılında piyasa çıktı. Bu serinin diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise arabanınız hasar alması ve hızlanmaya başladığınızda gerçeğe yakın olarak yol tutuşunuzu zorlaşmasıydı.

Need For Speed – Porsche Unleashed
2000 yılında piyasaya giren oyun bazıları için hayal kırıklığına uğramasına neden oldu. Neden diye soracak olursanız, adından da anlaşıldığı gibi sadece Porsche ile yarışabiliyordunuz. Olayı bir de diğer yönünden bakacak olursak bir Porsche hayranı içinse tam istediği bir oyun oldu aslında. Çünkü oyunda tam 50 farklı model ile oynamanın keyfi bir başkaydı.

Need For Speed – Motor City Online
2001 yılında piyasa çıktı. Motor City Online EA’in resmi serverında belli bir ücret karşılığında oynayabilirsiniz. Tabiiki bunun için elinizde kesinlikle orijinal bir oyun olması gerekir. Duyduğum kadar ile EA Motor City için yeterli başarıyı elde edememişler.

Need For Speed Underground.



Need For Speed hitleri serisinin son üyesi Need For Speed Underground’la sokak yarışlarının ve yüksek performanslı modifiye arabaların çekici dünyasına hoş geldiniz.

İşiniz Peugeot’dan Mitsubishi’ye, Subaru’dan, Toyota’ya ve daha birçok markadan günümüzün en popüler modifiye arabalarını alıp bunlarla yarışmakla bitmiyor. Need For Speed Underground’da katıldığınız sokak yarışlarından kazandığınız paralarla aracınızın dış görünümünü tamamen istediğiniz gibi değiştirebiliyor ve performansını arttırabiliyorsunuz. Yine de kendi mükemmel yarış arabanızı yaratmak son nokta değil; şehir yarışlarının rekabetçi dünyasında hayatta kalabilmek için bir dizi keskin sürüş yeteneğinizin olması gerekiyor.

Oyunun grafikleri istenen atmosferi yansıtmakta oldukça başarılı olmuş ve aralarda izlediğimiz videolara da Hollywood eli değmiş gibi. Seslere gelince, onların da grafiklerden farkı yok. Şehir içinde son sürat giderken fren yaptığınızda çıkan lastik sesleri, gaza basınca kükreyen motor, sokakta kendi halinde yürüyen yayaların çığlıkları ve bir de bunlara güzel bir “soundtrack” eklenince oyuna kapılmamak imkansız olmuş.



Need For Speed Underground 2



Electronic Arts'ın Need for Speed adlı araba yarışı serisi (nfs) son hızla devam ediyor. 1998 yılından beri en çok oynanan araba yarışlarını yapan firma, 2003 yılında Need for Speed:Underground ile bir kere daha kendi satış rekorunu kırdı.

Need for Speed:Underground'da oyuncular aldıkları arabalara daha güçlü motor parçaları, daha güzel dış parçalar alabiliyorlardı. Oyun ayrıca çeşitli logo, renk, yapıştırmalar ile görünen ve görünmeyen parçaların değiştirilebilmesine olanak sağlıyordu. Tüm bu değişiklikleri yapabildiğiniz arabanız ile yasadışı sokak yarışlarına katılabiliyordunuz. Ayrıca bu yarışları kazandıkça daha fazla parçanın kilidini açabiliyorduk.

NFS'in oyuncuya verdiği “benim”, “benim eserim” hissi oldukça satınca kaçınılmaz olarak oyunun devamı olan Need for Speed:Underground 2 piyasalarda yerini aldı. İlkinin aksine tüm şehri serbestçe dolaşabilmemize olanak sağlayan oyundaki yarışlara katılabilmek için bu defa şehirde yarışların düzenlendiği yerlere gitmek zorundasınız.

Şehirde dolaşırken daha önceden ayarlanmış yarışlar ile kullanıcıyı sınırlamayan oyunda, sizden başka modifiyeli araçlar da geziniyor. Bu potansiyel rakipler ile “önde gidip arayı açan kazanır” mantığında yaptığımız yarışlar da diğer bildiğimiz yarışlar gibi bize para ve özel parçalar kazandırabiliyor.

İlkine ek olarak iki değişik yarış türü daha barındırıyor Need For Speed: Underground 2. URL ve Street X adlı yarışlardan URL özel pistlerde birkaç tur atılması amacını taşırken Street X, Drift yarışlarındaki pistlerde, üç rakip ile finish çizgisine ilk ulaşan olmaya çalışılıyor.

Grand Theft Auto ile kıyaslanabilecek büyüklükte bir şehir, 2 yeni yarış modu, toplamda 70 milyar farklı kombinasyon yaratılabilecek kadar çok parça ile Need For Speed: Underground 2, ilkinden çok daha eğlenceli.


Need For Speed Most Wanted.



Need for Speed Underground ve serinin devam oyunu Need for Speed Underground 2'den sonra sonra, Need for Speed Most Wanted karşımızda. Bir önceki oyunun bir çok özelliğini içinde barındıran Need for Speed Most Wanted'da, temel amaç; Black List adı verilen kara listede 1. sıraya yükselmek.

İlk iki oyunda yarışırken, başa çıkmamız gereken rakiplerimiz dışında kimse yoktu. Fakat bu kez, rakiplerimizin yanında, polislerle de başa çıkmamız gerekiyor.

Polisler de en az bizler kadar hızlı araçlara sahip. Ayrıca bizi sıkıştırmak için dar sokaklara demir çiviler yerleştiriyorlar. Tekerleğimizi patlarak, ensemize yapışıyorlar.

Polislere 3 kez yakalandığımız vakit, abamıza el konuyor.

Oyunda bir çok araç mevcut. Her aracı dilediğimiz gibi modifiye edebiliyoruz. Bu kez oyun Sonbahar aylarında geçiyor ve daha sert bir hava hakim.

Need for Speed Most Wanted'de en çok aranan kişi olmak için, çok hızlı olmamız gerekiyor. Hem de çok!


Need For Speed Carbon



Electronic Arts'ın en çok satan oyunlardan olan Need For Speed serisinin son oyunu açıklandı; Need for Speed Carbon. Hemen tüm konsol ve platformlarda yayınlanacak oyun serinin fanatiklerine 2006 Kasım ayından itibaren hareket getirecek.

Oyun Electronic Arts'ın Vancouver, Kanada'da konuşlanan EA Black Box ekibi tarafından yapılıyor.

Need for Speed Carbon'da ekibinizle birlikte her zamanki yüksek heyecanlı maceralara devam edecek, polislerden kaçacak, repütasyonunuzu arttırmaya çalışacaksınız. Oyun adını Carbon Kanyonu'nda geçecek uçurumlar arasında yaptığınız kovalamacadan alıyor.


Need For Speed ProStreet



Oyun dünyasının en ünlü yarış simülasyonu serisinin yeni oyunu Need for Speed ProStreet, PlayStation 3 için piyasaya çıktı. Sokakların en iyi sürücüleriyle yarışmaya hazırlanın.

Sokak yarışı maceraları tekrar alevleniyor. Optimum performans ayarlarıyla savaş makineleri yaratılıyor ve dünyanın dört bir yanındaki nefes kesen yarışlarda en iyi sokak yarışçıları kozlarını paylaşıyor.

NFS ProStreet, mükemmel gerçekçiliğe ve ince detaylara sahip grafikleri ile sizi maceranın içine götürüyor. Arabanızın performansını ve görünüşünü değiştirmenizi sağlayan Autosculpt teknolojisinin gelişmiş halini sunuyor. Saf adrenalin ve yarış tutkusunu tatmanızı sağlıyor.

Arabanızdaki her çizik ve göçük birer savaş yarası, sokak yarışına olan bağımlılığınızın ve çabanızın birer kanıtı. Akıllı ve agresif yapay zeka sistemi sayesinde benzersiz inandırıcılığa sahip bir yarış atmosferini yaşayın. Rekabetçi oyun kavramını yeniden tanımlayan online moduyla Need For Speed ProStreet, oyuncuların sokak yarışı tutkusunu karşılayacak.


alıntı : oynasana.com

Çevrimdışı simosopo

  • **
  • 166
  • Rom: 0
  • anti-kayiprihtim
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2008, 14:36:11 »
nedense underground2 yi carbon dan falan daha çok seviyorum. bi de direksiyon,vites  olunca daha da manyak oluo  :P  ;D carbon da falan da en çok sevdiğim polisin önünden yavaş yavaş geçiorum. sonra 1m falan önüne geçince gaza bas :P hemen peşine takılıolar ;D çok seviorum öle yapmayı  >:D :P  seri olarak bakarsak güzel hepsi ;D hepsinde ayrı bi eğlence diemicem konu aynı çünkü :P

Çevrimdışı darkguardian

  • **
  • 183
  • Rom: 6
  • tırı vırı yapmaya gerek yok dimi
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2008, 14:44:29 »
drekyonlar 360 derece dönmüyoki hafif kırınca araba patates oluyo 360 dörece dönen drekyon yaptılarmı bilgisayara bileniniz varmı eet bende underground 2 yi daha çok sevmiştim
вєLuм ηaм aямσηтh, ηaм aямσηтh ωićтσяia
σηє daяк aFтєяησσηLiкє a Shadσw i FLєwтhяσuqh тhє яaiη тhaт FєLL Sićк wiтh Laмєηт
тσ тhiS hσuSє σF iηćєSт
Fσя whєη wє uηdяєSSєd вLaSphємiєS aqaiηSт ωєηuS wєяє яєηт тhσuqh a SiSтєя яємσωєd hєя whiтє вσdγ appяσωєd
тhє paяadє σF мγ hєaωєηLγ quєSтSγєт, aLL тσηquєS aяє ησт тяuє Sσмє aяє Fσякєd σя aSкєw Liкє aη uηćiωiL Sєяpєηт'S aт вєSт Fσя σuSтєd Fяσм єdєη i FauSтєd aLL яєaSση hσσк iη мσuтh Liкє Saiηт pєтєя paη тσ hauηт Faiяγ qяσωєS
aηd hσт ωiяqiη ćσωєS whєяє iη тhє pяσмiSćuσuS Swaм
i єLєćтєd LσωєяS aηd яєjєćтєd σтhєяS мaтhiSтяiSSєS тhaт dση'т qiωє a daмη

вuт Fσя тhσSє тhaт SтiLL dσ
мγ dєєp iηтєяєSт qяєw
тhє яiSє σF тhє тяuє pєηтaqяaм!

Blackthron Society

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2008, 16:00:07 »
Carbon'un dehşet bir şey olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.. :D Hız sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir oyun...
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2008, 16:13:17 »
Carbon bence Drift mantığı tam olarak oyuna sokmayı becermiş ilk NfS oyunudur. O yüzden çok severim.
#rekt

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #5 : 08 Temmuz 2008, 09:52:41 »
Evet, evet bu da benim oyunum :D Hepsini oynadım ama underground2 nin tadı başkaydı en çokonu severdim. Mostwanted çok havalıydı o zamanlar benim oks devreme tekabül ediyordu genede bitirmiştim onuda. Carbon da bir başka idü sana katılıyorum Sifaus drift için onun üzerine yok



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #6 : 08 Temmuz 2008, 10:04:30 »
şimdi bana NFS derseniz akan su varsa hepsini durdururum... Birçoğunuz Carbonu sevmiş ama ben drift yapmayı hiç sevemediğim için buradki oyunların içinde favorim hep Most Wanted olmuştu bence hikaye ve görüntü olarak Most Wanted hepsinden daha iyiydi ama evet Carbon'u da severim hepsini severim sadece ProStreet'e ısınamadım... Carbon'daki Canyon yarışları ne kadar zordur yahu bu kadar zor olmamalıydı :P arabam kanyonda ya aşağı uçar ya farkı yerdi zaten, o Canyonlardaki kamera açıları oyun heyecanlıyken oyunu daha da heyecanlandırıyorlar nasıl bir oyundur öyle hep yamulurdum ekranın karşısında... ;D ;D ;D

NOT: buradan Jejune'u kınamak istiyorum NFS serisi Undergroundla başlamaz NFS I'le başlar hadi I'le ilgili pek bir şey bulamadın bari efsane oyun olan NFS II'yi koysaydın... :hemk :hemk :hemk

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #7 : 08 Temmuz 2008, 10:36:09 »

NOT: buradan Jejune'u kınamak istiyorum NFS serisi Undergroundla başlamaz NFS I'le başlar hadi I'le ilgili pek bir şey bulamadın bari efsane oyun olan NFS II'yi koysaydın... :hemk :hemk :hemk


ehm peki o zaman. :P bu mesaj doğrultusunda ilk mesajı güncelledim. :P

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #8 : 08 Temmuz 2008, 10:38:58 »
NFS 2 de absürt şifreler vardı, Odun la yada at arabasıyla hatta bir dinazorla bile yarışabiliyordunuz.NFS 1 i oynayan var mı merak ediyorum ;D Ben onu bilene oynamıştım



                 I'll be your water. I'll be yours

Çevrimdışı NightfaLL_NeMeSiS

  • **
  • 236
  • Rom: 1
  • Fear Itself!i
    • Profili Görüntüle
    • Claymore-tr
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2008, 00:03:45 »
Yav Lise 3 olduk, geçen yıl okulda bi sene büyük bi abiylen NFS 2 oynuyoduk ;D

Çevrimdışı Arminas

  • **
  • 104
  • Rom: 0
  • Çoğunluğun İyiliği İçin..!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #10 : 22 Temmuz 2008, 00:26:21 »
Most Wanted benim açık ara favorim. Gerçi Pro Street'i hala doğru dürüst oynamadım ama yine de o kadar güzel olacağını pek sanmıyorum.



Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #11 : 26 Temmuz 2008, 14:09:36 »
Underground 2favorim. Most Wanted gereksiz grafikler içeriyor.. Yeni ses sistemim tamamlanmak üzere..Denemek için Carbonu kullanacağım. Motor sesi diyince akan sular duruyor benim için :)
rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #12 : 25 Kasım 2008, 11:05:23 »
Underground ve Most Wanted güzel, Prostreet ile Undercover'ı oynamadım, Carbon ise berbat. Kardeşim NfS bir arcade oyunudur, sen niye tüm o kitleni bir kenara atıp Carbon'da garip garip işlere giriyorsun. Yok yanında iki adamın varmış, yok garajında bpş bpş ayrıntılarla uğraşıyorsun. Ulan sen simulasyon musun? Hayır, zaten de olamazsın, piyasa da Grid gibi zaten bi sürü güzel simulasyon varken sen kimsin? Ne güzel çıkar o klasik oyunlarından. O temel üstüne inşa et yeniliklerini. Saçma sapan işler yahu. Carbon'u oynadıktan sonra daha oynayasım gelmedi bir yarış oyununu.

Çevrimdışı brisingr

  • ***
  • 655
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #13 : 04 Nisan 2010, 17:44:34 »
Bir aralar NFS 2 - Special Edition'u yüklemiştim bilgisayara arkadaşlarla multiplayer yapıyoduk. Ekran 2'ye bölünüyodu aynı klavyeden oynuyoduk falan az oynamazdım. Yeni arabalara açardım kuzenlerime hav atardım, bi de oyunun turnuva modunun sonunda 1. olunca Hollwood'un uzay filmi seti gibi bir yerinde yarış yapıyoduk ah! Ah!

Çevrimdışı Marius

  • ****
  • 1109
  • Rom: 31
  • poor misguided fool
    • Profili Görüntüle
Ynt: Need For Speed
« Yanıtla #14 : 05 Nisan 2010, 18:30:43 »
Bir türlü araba yarışlarını sevemedim... En son Burnout Paradise'ı oynadım ama o bile sıktı... :)
After I count down, three rounds, in hell I'll be in good company.