Mythology ile 2'yi karşılaştırmak, Master of Orion ile Sins of a Solar Empires'ı karşılaştırmak gibi. Evet ikisi de 4X ve ikisi de çok sayıda benzer yöne sahip ama farklı tatlara sahipler. İkisini de zevk alarak oynamış bir adam olarak bu tip br karşılaştırmayı garip buluyorum çok. Ha "hangisi daha iyidir" sorusunun tarafsız cevabı için geçerli bu tabi, kişisel zevkler ayrı.
Ama AoE2 ile AoE3'ü karşılaştırırsanız AoE2 yenecektir çünkü 3. oyunda çok büyük dizayn hataları ve hamlıklıklar var.
Son olarak, "Nette araştırın hangi AoE daha çok sevilir?" sorusu inanılmaz yanlış sonuçlar ortaya çıkarabilir. Fallout oyunlarından hangisi daha çok sevilir dediğinizde, insanlar genelde New Vegas bile demeyecek, Fallout 3 diyeceklerdir. Aynı durumu, Kim Beşyüz Milyar İster? yarışmasında, seyircilere sorulduğunda yüksek bir ihtimalle yanlış cevabın oy almasına da benzetebiliriz.
Sonuç olarak, sanıyorum mesajınızda subjektif konuşmuşsunuz ve bu tamamen anlaşılabilir bir şey, ancak AoM ile AoE2 oldukça rafine edilmiş, güzel oyunlardır. AoE1 hepsinden daha güzeldir bence, özellikle menü müziği benim için tapılasıdır; ancak oldukça ham kalan yerlere sahiptir. AoE3 ise... eh.
O değil de Cossacks diye şahane bir oyun vardı onu niye kimse konuşmaz hiç anlamam.