Devam eden seri olarak;
Jojo's Bizarre Adventure: Diamond is UnbreakableJojolar hala eğlendirmeye devam ediyor. Yeni açılışın kareografisi ayrı hoşuma gitti. Kira'nın duruşu da gayet karizma. Neden Kira'ya en iyi villain dediklerini -bu konuda bir sıralama yapmamış olsam da- anlıyorum.
Film olarak;
Sword of the Strangerİlginç bir yapımdı. Bakemono no Ko'ya benzer diye önerilmiş bir yerde, o yüzden yanlış bir beklentiyle izledim başta. Ancak, aşırı hayranı olduğum bir tür olmasa da, tarihsel bir bazda işlenmiş ve başarılı. Hikayesinin çok ilginç olduğunu söyleyemem; çok klasik bir hikaye ve film, yeni bir şey katmıyor buna ama kötü işlediğini söyleyemem. Kişisel olarak, Tobimaru'yla pek bir bağ kuramadığım için biraz sıkıldım. Savaş animasyonlarının tartışılacak yanı yok. Hah, bir de dublaj olarak başarılı nadir animelerden.
Bitmiş seri olarak;
BarakamonIyashikei (iyileştirici) türü animelerden ilginç bir yapım. İzledikten sonra, insanın içinde sıcak bir his bıraktığını belirtmeliyim. Normalde hiç alakam olmayan bir tür olmasına rağmen, bayağı sevdim ve güldüm. Baş karakterin değişimi de kendisiyle hesaplaşmaları da komedi ile gerçekçilik arasında güzel bir dengede işlenmiş. Hem etkiliyor hem de güldürüyor. Farklı ve başarılı bir yapım olarak, son dönemde izlediğim şeyler içinde en çok tuttuklarımdan birisi oldu.