Mount & Blade Ankara'da oturan bir Türk çiftin çalışmalarıyla ortaya çıkmış bir Ortaçağ RPG oyunudur. Oyun ilk çıktığında baya bir ismi duyulmuştu. Sonra gittikçe geliştirildi ve şimdi beta versiyonu 0,960 yayında. Oyunu
Kendi Sitesi'nden indirebilirsiniz, tabi Level 6'ya kadar sonrasında Lisans Anahtarı satın almalısınız onu da kendi sitesinden yapabilirsiniz. Lisans Anahtarını bir kez aldığınızda bir sonraki sürümlerde de bedava kullanabiliyorsunuz. Oyun Versiyon 2 ye geldiğinde Online olacakmış o yüzden satın almay bakın şimdi ucuzken derim.
Oyunun özelliklerine geçelim. Karakter yaratırkenki seçimler çok geniş olmasa da güzel. Yani seçimler geniş belki ama verdiği şeyler pek farklı değil. Sonra karakterinizin yüz tipini seçiyorsunuz bu kısım oldukça geniş (Fifa Oyunlarına benziyo). Oyunda 4 Krallık var, Kergitler, Nordlar, Vaegirler, Svadyalılar(eksik yazmışsam düzeltin). Bu krallıkların hiçbirine katılmadan yaşayabilirsiniz ama iyi olmaz çünkü etrafta fethedilecek çok kale ve şehir var ve her yerden ordular geçiyor.
Ben Vaegirlere katıldım, bir Krallığa katıldığınızda, size bir köy veriyor ve bu köyün eski sahibi olan Lord'la aranız kötüleşiyor. Olsun o da sizin krallığınızdan olduğundan dolayı size bişey yapamıyor. Neyse, köyünüzden vergi toplayabiliyorsunuz sonra o köye okul, değirmen gibi şeyler yapabiliyorsunuz. Baya güzel bir özellik (gerçi ben daha yapamadım).
Zaman ilerledikçe ve karakteriniz geliştikçe ordunuzu da çoğaltabiliyorsunuz. Benim ordum maksimum 45 kişilik şu anda. Ama yetiyor hiç adam kaybetmeden 85 kişilik Nord ordusunu yendim huwhuww.
Bir kaç da resim koyiyim.