Vay be, demek sonunda geliyor! Ted Chiang'tan sonra hemen buna başlamıştım sanırım, yanlış da hatırlıyor olabilirim, hatlar iyice karıştı artık Öncelikle hepinize güzel sözleriniz için teşekkür ederim Bir teşekkür de, şöyle en kocamanından, ilk yorumu için Yaprak'a gelsin. Normalde ham çevirilerimi yayınevinden başka kimseye göstermem, okutmam ama çok ısrar etti, yakama yapıştı, beni ölümle tehd... tamam tamam, sadece rica etti. Ben de bir defaya mahsusçuk prensiplerimi askıya aldım.
Ancak, işin içinde mensubu olmadığım bir yayıneviyle olan uzaktan anılarım da bulunduğu için o kısımları anlatmamam daha doğru olur galiba.
Yakana yapışmadığımı iddia edemeyeceğim, bana bu şansı tanıdığın için ayrıca teşekkür ederim. 2016 Nisan ortasında teslim etmişsin kitabı zira ben senin tesliminden hemen sonra okumuştum. Yani 1 sene sonra basılıyor.Ayrıca Çevirmenin Çemberi yazını merakla bekliyorum.
Ellerinize sağlık, hayırlı olsun. Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim. "Bean"e göz aşinalığım yüzünden ilk başta biraz direnmek istesem de doğru karar sizinkiydi. Kim bilir belki de bir ara vakit bulabilirsem tüm Ender serisi hakkında bir hayli kişisel bir yazı yazıp duygularımı sizinle de paylaşabilirim. (Benim Ender serisine olan aşkım yirmi yıl önce başlamış, yürek burkan hayal kırıklıkları, öfke nöbetleri, ömür boyu sürecek bir kin, umut ve bugün itibariyle sevinç ve rahatlamayla dolmuş çileli bir hikâyedir)Ancak, işin içinde mensubu olmadığım bir yayıneviyle olan uzaktan anılarım da bulunduğu için o kısımları anlatmamam daha doğru olur galiba.