Pain'i (ya da Japonlar gibi yazarsak Pein'i) döven adamla (ya da ona denk olmuş diyim, tam dövdü diyemeyiz) şu anda "Sassskee" diye gezen kişi aynı mıdır? Tam artık "Heeeh! İşte bir başka karakter olmaya başladı. Aboovv, o nasıl bir sahneye giriş öyle", derken bir de bakıyoruz ki Naruto Sakura'nın triplerine girdiği gibi üstüne bir de terbiyesizleşiyor! Koskoca Kazekage olmuş Gaara sana elini uzatıyor, kardeşim diyor, seni önemsiyorum sen benim dostumsun diyor fakat Naruto elini itiyor.
Sasuke senin içi ne yaptı Naruto? Gaara'nın ettiği lafları, senin bu hayvanlığına rağmen hala daha seni korumak için canını vereceğini söyleyelen bu dostun tavrını Sasuke denilen tip ne zaman yaptı? Yapmadı, yapmayacak da. Hadi Sakura ilk bölümden beri salak, sen niye ona uyuyorsun?
Başka bir durum ise; başlarda Naruto'nun başarısızlıkları çok hoştu, ama artık değil. Süper bir baş kahraman değildi, kusurluydu ve başarıyı tırnaklarıyla kazıyarak (bkz. Neji vs. naruto) elde etti. Biz de onu bu azmiyle sevdik. Fakat artık sage mode durumu varken ve bu kadar güçlenmişken (4.hokageyi geçti yeni tekniği ile) artık önüne geleni dövsün istiyorum.
Bir şey duydum hiç hoşuma gitmedi. Bazı sözlüklerde mangayı okuyanların çeşitli tahminleri varmış. Eğer o olursa burda yazdıklarımı Mangaka'ya yollarım herhalde. Ama bu da spoiler olabilir. Her ne kadar tahmin de olsa. Diyorlarmış ki:
[spoiler]İtachi'nin Naruto'ya yutturduğu karga onda da sharingan veya rinnegan tarzı bir göz oluşmasına neden olabilirmiş. Bu konuma gelmiş adam, Sasuke gibi geride kalmış birini yenmek için göze ihtiyaç duyuyorsa durum benim için felakettir. Ayrıca, bu göz muhabbeti de çok sıktı. 1.Hokage Madara'yı bir sharingan sahibi olmadan yenmiş insan. Demek ki yapılabiliyor.