Kayıt Ol

Kitap Fuarları

Çevrimdışı Black Helen

• 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: 29. İstanbul Kitap Fuarı
« Yanıtla #105 : 12 Kasım 2010, 19:57:33 »
Ve Perg Efsaneleri 20tl'ye nasıl satın alınırmış deneyimlemiş olduk. Mükemmel yahu :D Başladım bile, kitabın yanında verdikleri takvimli ayraçlara da bayıldım :P :D

20 TL para bile değildi o kitaplar için. Çok ucuza kopardığımı düşünüp seviniyorum. İçinden çıkan haritaya da ayrı bir güldüm. :D
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Vega

• 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #106 : 12 Kasım 2010, 20:02:36 »
E 18 TL?

Çevrimdışı Wanderer

• 1501
  • Rom: 28
  • Uzun günler ve hoş geceler dilerim.
    • Profili Görüntüle
    • Blog Sayfam - Yolsuz Yolcu
« Yanıtla #107 : 12 Kasım 2010, 20:57:44 »
Ve Perg Efsaneleri 20tl'ye nasıl satın alınırmış deneyimlemiş olduk. Mükemmel yahu :D Başladım bile, kitabın yanında verdikleri takvimli ayraçlara da bayıldım :P :D

20 TL para bile değildi o kitaplar için. Çok ucuza kopardığımı düşünüp seviniyorum. İçinden çıkan haritaya da ayrı bir güldüm. :D

Gülmek? O da niye :P Çok basit bir haritası olduğu için mi? :D
May the force, be with you.

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #108 : 13 Kasım 2010, 09:04:01 »
Arkadaşlar portaldaki tanıtım ve künye bilgileri bölümüne girerseniz tüm kitapların etiket fiyatlarının yazılmış olduğunu göreceksiniz. Oralar forum ahalisi tarafından unutulmasın.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
9. Bursa Kitap Fuarı Başlıyor!
« Yanıtla #109 : 02 Mart 2011, 13:52:12 »

Bursa Kitap Fuarı bu sene dokuzuncu kez 5-13 Mart 2011 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde okurlarla buluşmaya hazırlanıyor

Kuruluşumuz Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Bursa 9. Kitap Fuarı 5-13 Mart 2011 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

225 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenecek Bursa 9. Kitap Fuarı’nda söyleşi, şiir dinletisi, panel ve çocuk etkinlikleri gibi 65 etkinlik gerçekleştirilecektir.

Okur ve Yazar Buluşmaları

Fuara Ipek Çalışlar, Can Dündar, Ataol Behramoğlu, Oya Baydar, Nedim Gürsel,  Feyza Hepçilingirler, Ahmet Telli, Zeynep Oral, Behiç Ak, Canan Tan, Melek Ulagay, Bilgin Adalı, Mine Soysal, Yekta Kopan, Mavisel Yener, Sevgi Özel, Işıl Özgentürk, … gibi pek çok değerli yazar, şair  ve bilim insanı katılacak, dokuz gün süresince imza günlerinde okurlarıyla buluşma fırsatı bulacaktır.

8 Mart Fuar’da Kutlanıyor

Kitap Fuarı kapsamında 8 Mart 2011 Salı günü TÜYAP çeşitli etkinliklerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacaktır. Gün boyu sürecek etkinliklerde panel, belgesel film gösterimi ve söyleşi gerçekleştirilecektir.

Fuar’ın Sergileri

Bursa Kitap Fuarı her yıl olduğu gibi bu sene de önemli sergilere ev sahipliği yapıyor. Emin Nedret İşli’nin titizlikle hazırladığı ve Sadık Karamustafa’nın küratörlüğünü üstlendiği “Nadir Bursa Kitapları -Bir Sahafın Biriktirdikleri” sergisi fuar süresince ziyaret edilebilir. TÜYAP’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek sergide geçmişten günümüze Bursa üzerine yazılmış nadir kitaplarla yayıncılık tarihine tanıklık edeceğiz.

Fuar’ın diğer sergisi ise fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş’ın objektifinden “Anadolu’da Yolculuk II” olacak. Faruk Akbaş’ın Kamil Koç Yolculuk dergisi için çektiği Anadolu fotoğraflarından oluşan sergi fuar süresince görülebilir.

Girişin ücretsiz olduğu fuar 5-12 Mart 2011 tarihleri arasında 11.00-20.00, kapanış günü olan 13 Mart 2011 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
16. İzmir Kitap Fuarı
« Yanıtla #110 : 16 Nisan 2011, 09:32:32 »

Kitaba Yolculuk İzmir ile  devam ediyor!

Kuruluşumuz TÜYAP  Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği  işbirliği ile 16-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Uluslararası  İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenecek 16.  İzmir Kitap Fuarı, bugün saat 12.00’de düzenlenecek  törenle kapılarını açmaya hazır!

Bu sene 340 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun  katılımıyla düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans,  söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 130 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşacaktır.

Refik Durbaş: Bir Hayatın Şiiri

16. İzmir Kitap  Fuarı’nın onur konuğu Türk şiirinin önemli ismi şair-yazar Refik Durbaş olacak.  Durbaş, fuar süresince düzenlenecek etkinliklerle okurlarıyla bir araya  gelecek.

10 Şubat 1944'te Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğan Refik Durbaş  yaşamın önemli bir bölümünü İzmir’de geçirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat  Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrenimini bitirmeden ayrıldı. 1965-1968 arasında çeşitli işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde  düzeltmenlik yaptı. İlk şiiri İzmir'de Ege Ekspres gazetisinin sanat  sayfalarında yayınlandı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi  dergilerdeki şiirleriyle dikkat çekti. Arkadaşlarıyla birlikte 1962-1964 arasında "Evrim" dergisini, 1967'de  de "Alan 67" dergisini yayınladı. 1971'de  ilk şiirlerini Kuş Tufanı adlı şiir kitabında topladı. 1972-1974 yıllarında "Yeni A" dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı.  Gazetelerde sanat sayfaları hazırladı. 1992 yılında Cumhuriyet gazetesinden emekli oldu. Köşe yazarı olarak  çalışmalarını sürdürmektedir.

Dokuz gün  süresince yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacaktır. Bu  kapsamda Refik Durbaş, Murathan Mungan, Füruzan,  Can Dündar, Yılmaz Özdil, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Zeynep Oral, Oya  Baydar, Altan Öymen, Ahmet Telli, Yekta Kopan, Tuğrul Keskin, Latife Tekin, Ayşegül  Devecioğlu, Nihat Behram, Hakan Günday, Ataol Behramoğlu,  Muazzez İlmiye Çığ,  Nazlı Eray, Mavisel  Yener ve pek çok değerli şair, yazar  ve bilim insanı İzmir Kitap Fuarı’nda etkinlik ve imza günlerinde yer  alacaktır.

Fuar’ın Sergileri

Dünyanın yaşayan en büyük  fotoğrafçılarından biri kabul edilen Ara  Güler; 60 yıllık sanat yaşamından bir seçkiyle, “Eller ve Yüzler” başlıklı fotoğraf sergisiyle İzmir Kitap  Fuarı’nda. Kırmızı Yayınları tarafından TÜYAP’ın ev sahipliğinde düzenlenen  sergide sanatçının elliye yakın fotoğrafı sergileniyor.

Fuar’ın bir diğer sergisi ise bu  sene 100. yaşını kutladığımız edebiyatımızın önemli isimlerinden Rıfat Ilgaz’ın yaşamının  çeşitli dönemlerine ait fotoğrafları, kitap kapakları ve el yazıları yer  alıyor. Kitapseverlerin bir yaşama tanıklık edecekleri “Rıfat Ilgaz 100  Yaşında”  sergisi Çınar Yayınları  tarafından düzenleniyor.

16. İzmir  Kitap Fuarı 16-23 Nisan 2011 tarihleri arasında 11.00-20.00 saatleri, 24 Nisan  2011 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Daha detaylı bilgi ve ulaşım için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: 16. İzmir Kitap Fuarı
« Yanıtla #111 : 16 Nisan 2011, 10:20:03 »
Sonunda! Yarın gidebilirim belki ^^
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #112 : 16 Nisan 2011, 18:35:41 »
İddia ediyorum, "İhsan abi bize 'Fuar Günlüğü' yazsın!" diyen bir milyon Rıhtımlı bulabilirim! Ehem. :P

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #113 : 20 Nisan 2011, 17:56:56 »
Yoğun istek üzerine ( sadece bir kişi ) kitap fuarı ile ilgili ufak bir yazı yazayım dedim sizlere.

Fuarın henüz ikinci günü olmasına rağmen içerisi bir hayli kalabalıktı. Öyle ki girişte uzunca bir süre sıra beklemek zorunda kaldım. Sıra dediysem öyle muntazam bir biçimde tek sıra oluşturmuş insanlar gelmesin aklınıza. Tamamen Türk gelenek ve göreneklerine yakışır bir sıraydı bu, yani olabildiğince karman çorman… Günlerden Pazar olmasının da bu yoğunlukta ki payı büyüktü elbette. “Bugün Pazar, herkes azar.” kuralı bir kez daha devreye girmişti anlayacağınız.

Sırada beklerken 3 yaşındaki bir çocuğun tacizine de uğradım bu arada. Tam arkamda bebek arabasına kurulmuş bir vaziyette oturan 2-3 yaşlarındaki bir kız itina ile bacağıma tekmeyi basmakta ve ben her arkamı dönüşümde keyifli kıkırdamalar atmaktaydı gözlerimin içine baka baka. Her neyse… En sonunda yün yumağı haline gelmiş insan kalabalığının arasından (Katamari!) zar zor sıyrılıp kendimi içeriye atmayı başardım. Çok samimi olduğum üç arkadaşımla (bunlardan biri forum üyelerimizden animania oluyor bu arada) sıcak bir kucaklaşmadan sonra soluğu ilk olarak resim sergisinde aldık.

“Rıfat Ilgaz 100 yaşında” sergisi oldukça enteresandı. Bu büyük ustaya ait fotoğraf ve resimlerin arasında dolaşırken aslında onu ne kadar az tanıdığımı fark ettim. Aralarında bana en ilginç geleni öğretmenlik yaptığı döneme ait bir fotoğrafıydı kuşkusuz. Öğrencileri ile poz verdiği bu karede yer alan okul müdürünü kesinlikle görmelisiniz. Hababam Sınıfı filmlerindeki müdürün tıpkısının aynısı! Büyük ihtimalle bu karakteri tasarlarken çok da uzağa bakması gerekmemiş üstadın. Öğretmenlik zamanında yazdığı şiirlerden anladığımız kadarıyla Kel Mahmut karakteri de bizzat kendisini yansıtıyor.

Dolmuş dergisinde çalıştığı yıllara ait çok güzel bir hatıra da vardı sergilenenler arasında. O dergide çalışan herkes vites, kriko gibi takma isimlerle yazarmış. Rıfat Ilgaz aralarına sonradan girdiği için ona da stepne yani yedek lastik adını takmışlar. İlk Hababam Sınıfı hikâyelerini Stepne adı altında yayınlamış Ilgaz. Daha sonraki yıllarda serinin de çok büyük bir hayran kitlesine ulaşmasıyla gerçek adını açıklamış ve yazdıklarını bir kitap haline getirmiş. Ardından ikincisi ve diğerleri gelmiş zaten. Fakat o yıllarda çok enteresan, bir o kadar da komik bir eleştiri almış o zamanın ünlü bir kitap dağıtıcısından;

Dağıtıcı: "Rusçan fena değil; doğrusu ilk kitabı çok güzel çevirmişsin!"

Rıfat Ilgaz: "Ben mi çevirmişim, hangi yazardan?"

Dağıtıcı: “Kimden olacak? Ünlü Rus yazar Stepne'den tabi... Baktın birincisi iyi gitti, ardından ikinciyi de yetiştirdin. Nerde Stepne, nerde Rıfat Ilgaz? Bırak dostum sen bu işleri!”

Serginin diğer tarafında ise Ara Güler’in “Eller ve Yüzler” isimli fotoğraf sergisi bulunuyordu. Fotoğrafların her biri tek kelime ile muhteşemdi, bilmem söylememe gerek var mı? Her bir karenin karşısında dakikalarca durmaktan, hayran hayran bakıp hayallere dalmaktan kendinizi alamıyorsunuz. O fotoğraflardan bir tanesini de hemen buraya ekliyorum. Aslında çok daha iyileri vardı ama internette yalnızca bunu bulabildim. Daha fazlasını görmek isteyenleri sergiye alalım. Yalnız bazı insanların ne kadar yontulmamış olduğu bir kez daha dikkatimi çekti bu sergide. Bir yandan fotoğraflara bakarken bir yandan da diğer ziyaretçilerin konuşmalarına kulak misafiri oldum sergide geçirdiğim süre boyunca. Ve duyduklarımın bazıları sinir kat sayımı arttırmaktan öteye gidemedi maalesef.

“Aaa, imzasına bak. Her fotoğrafın altındaki imza aynı değil.”

Bu arkadaşlar herhalde her imza atışlarında bir önceki imzaları ile %100 senkronizasyon tutturuyorlar. Kendilerini tebrik ediyor ve o güzelim anı fotoğraflara değil de imzalara bakmakla geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Böylece o kıymetli pozlar sadece gerçek değerlerini bilen gözlere hitap etmiş oldu.

“Bunlar çok eski ya! Şu İstanbul fotoğraflarına bir baksana, 1950’lere ait resmen! Hepsini o çekmiş olamaz, toplama bunlar!” diyen arkadaşa da Sayın Ara Güler’in 1928 doğumlu olduğunu hatırlatmaktan büyük zevk duyardım ama terbiyem el vermedi. Yoksa beşe karşı bir kişi olmamın durumla katiyen alakası yok.

“Çık artık şu sergiden de kitapların olduğa kısma geç be adam!” dediğinizi duyar gibi oluyorum. Zaten biz de bir saat kadar dolandıktan sonra o tarafa doğru yöneldik. İçerisi de en az dışarısı kadar kalabalıktı. Türkiye’de kitap okunmuyor olabilir fakat şurası kesin; milletimiz kitapları seyretmeyi seviyor. Bu kalabalığın başka bir açıklaması olamaz çünkü.

İlk durağım İthaki standı oldu. Zaten hemen hemen girişin tam karşısında bulunduğundan ve insan seli arasında farklı bir yöne gidebilme imkânınız sınırlı olduğundan başka bir şansınız da olmuyor. Gözlerim hemen Rıhtım tayfasından Arlinon’u aradı oraya vardığımda. Fuar boyunca İthaki standında görevli olacağını ismi lazım değil baş harfi magicalbronze olan bir kuştan öğrenmiştim çünkü. İşte oradaydı! Hemen tam karşısına dikildim ve bir şey söylemeden dimdik yüzüne bakmaya başladım. Bir taraftan da istemsiz bir şekilde sırıtmakla meşguldüm. Arlinon’la birkaç saniye içinde göz göze geliverdik. Önce gözlerini kıstı, sonra başını hafifçe yana eğdi. Ardından olduğu yerde hafifçe çökerek sanki cüppem var da onun ardını görmeye çalışıyormuş gibi bir hareket yaptı. Sonunda “İhsan abi?” diye sordu, yüzümdeki sırıtışın daha da büyümesine neden olarak. Samimi bir şekilde el sıkıştık ve ardından biraz muhabbet ettik. Geri geleceğimi söyleyerek yanından ayrıldım ve tekrar arkadaşlarıma katılarak fuarda dolanmaya başladım.

Aradan çok fazla geçmemişti ki dört kişi yan yana dolaşarak fuarı gezemeyeceğimizi anladık. Çünkü gerçekten de müthiş bir kalabalık vardı ve bir yerden sonra kitaplara bakmaktan çok birbirimizi kollamaya ve hâlâ diğerlerinin yanında mıyız diye bakınmaya başlamıştık. Maddi durumlarımız bu aralar pek de parlak olmadığından içimizden biri bir kitap almaya kalkacak olsa öteki hemen “Alma abi, fazla para harcamamız lazım.” diyerek duruma el koyuyordu bir de. İki dakika sonra kendisi de bir başka kitaba doğru atılıyordu, orası ayrı… “Bu böyle olmayacak” deyip ayrılmaya karar verdik sonunda. Kısa boyumun ve ince yapımın sayesinde kolayca insanların arasına karışarak tek başıma koridorları dolaşmaya devam ettim. Hedefimde fantastik kitaplar vardı elbette fakat bu tür açısından oldukça kısır bir fuar olduğunu itiraf etmem gerek.

En zengin ve doyurucu stant İthaki Yayıncılık’a aitti kuşkusuz. Neil Gaiman’ın yeni kitabı “Amerikan Tanrıları” en öndeydi. Hemen onun yanında da “Mezarlık Kitabı” ve diğer eserleri yer alıyordu. Star Wars kitapları, Arthur C. Clarke’ın kült eserleri, Dresden Dosyaları, Weis ve Hickman’ın “Ejdergemileri” ile “Ölüm Kapısı” serileri ve tabi ki  “Zaman Çarkı” en çok ilgi görenlerdi. Onun dışında bu aralar filmi çekilmekte olan Hobbit’e de yoğun ilgi vardı. Hatta bir ara Arlinon’la Peter Jackson’ın sitede yayınlanan Hobbit videosu üzerine muhabbet ederek kitabı satmaya çalıştık ama tutmadı. Bohçama koleksiyonumda eksik olan birkaç kitabı eklemeyi de ihmal etmedim elbette. İthaki yetkilisine Arlinon’a iyi davranmasını çünkü arkasında iki bin kişicik olduğunu hatırlattıktan sonra diğer stantlara doğru yelken açtım.

Laika’yı çok aramama rağmen bir türlü bulamadım. Tüm fuar alanını en az üç kez dolaşmama rağmen hem de… En sonunda gelmediklerine kanaat getirdim. Şimdi fuar planına baktığımda stantlarının olması gerektiği yerden iki kez geçtiğimi görüyorum. Fakat göremedim işte… Ben de soluğu Metis’de aldım. Bildiğiniz gibi Metis fantastiği yavaş yavaş bırakıyor. Bu yüzden bu alanda yeni bir eser yoktu stantlarında. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ve Le Guin’in kitapları her zamanki gibi en öndeydi. Onların hemen ardında ise David Eddings’in kitapları yer alıyordu. Metis, Eddings’i daha fazla basmama kararı almış, bu yüzden hem Belgariad hem de Malloreon serileri çok uygun fiyatlara satılmaktaydı; beş kitap sadece 25 lira… Bir de baktım ki Belgariad serisi torbalarımdan birinde kendine yer bulmuş bile. Diğer seriye de yan gözlerle bakmama rağmen daha önce Eddings okumadığımdan ve sevip sevmeyeceğimden emin olamadığımdan “Başka bahara David.” diyerek oradan da uzaklaştım. Artemis’e de uğramayı düşündüğüm anda standın önünde “Edvıııırd!” çığlıkları atan bir kız grubu gördüm uzaktan. Bu bile yetmişti, anında çark edip başka koridorlara daldım.

Baykuş Comics standında da biraz oyalanıp üç Fumetti bir Marvel derken çantamı iyice doldurduğumun, kredi kartımı ise iyice boşalttığımın farkına vardım. Üzülsem mi sevinsem mi bilemedim elbette. Daha alacak çok şey vardı oysa ki… Gözümün içine bakan “1602”yi orada bırakıp arkadaşlarımla buluşma noktasına doğru ilerledim.

Karşılaşma anımız çok komikti doğrusu. Hepimizin eli kolu kitap doluydu.
“Hani bir şey almayacaktınız?” dedik birbirimize, sonrasında da gelen kahkahalar…

Alış-verişimizi yapmıştık yapmasına da gözümüz hâlâ kitaplardaydı. En çok da şiir kitabı isteyen ama bir türlü bulamayan Fuat’ın… Arkadaşımın buradan boynu bükük ayrılacağı fikrini hiç beğenmedim ve kolundan tuttuğum gibi kalabalığın arasına geri karıştım. Belli başlı yayınevlerini dolaşmaya başladık beraber. Bu esnada kendisinin tam bir Ahmet Telli hayranı olduğunu öğrendim. Yolumuzun üzerinde bir Ömer Hayyam ile bir de Can Dündar kitabı eklendi diğerlerinin yanına. Ama Ahmet Telli yoktu ortada… O yayınevi senin bu yayınevi benim derken hem ayaklarımız koptu hem de umutlarımız tükenmeye başladı.

Bir müddet sonra Fuat bana dönüp “Sıkıldıysan çıkalım.” dedi.
“Yok yahu, neden sıkılacağım? Yanımda sen varsın ya…” dedim dostumun sırtını sıvazlayıp.
Fuat bana gülümseyip yürümeye devam etti.
Tam o esnada arkamdaki bir çiftin arasında geçen konuşmaya kulak misafiri oldum ister istemez.
“Sıkıldıysan çıkalım hayatım.” dedi kadın.
Adam “Niye sıkılayım canım? Hayatımda sen varken sıkılmak ne mümkün.” demesin mi?
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim…

Sonunda Ahmet Telli’nin kitaplarını bulduğumuzda ise bizi daha büyük bir sürpriz bekliyordu, o da Ahmet Telli’nin kendisiydi. Fuat, şairi karşısında kanlı canlı görünce resmen şok geçirdi. Eli ayağı birbirine dolandı ve hemen standın arkasına geçip adamla tokalaştı. Sayın Telli çok mütevazı ve çok beyefendi biriydi gerçekten. Kitaplarını büyük bir özenle imzalayıp arkadaşımla samimi bir şekilde sohbet etti. O kadar uğraştığımıza fazlasıyla değmişti doğrusu… Tek üzüntümüz yanımızda bir fotoğraf makinesinin olmayışıydı. Oradan ayrılırken Fuat’ın söylediği şey ise benim için ayrı bir mutluluk kaynağı oldu; “Artık yazarından imzalı iki kitabım var. Biri Ahmet Telli’ye ait, öteki de sana…”

Arlinon ile son bir kez vedalaşıp fuarı terk ettik. Seneye görüşmek üzere sevgili kitaplar, yayınevleri, yazarlar, şairler ve kahramanlar… Sizleri sabırsızlıkla bekleyeceğim.

Sen hariç Edward, sen hariç…

* Kitap fotoğrafları forum üyemiz animania tarafından çekilmiştir.
Try to hide if you dare.

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
3. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor!
« Yanıtla #114 : 14 Mayıs 2011, 18:56:20 »

“Kâğıttan Dünyaların Keşfi” sloganıyla yola çıkılan Kocaeli Kitap Fuarı’nın üçüncüsü yarın Uluslararası Fuar Merkezi’nde başlıyor.

AĞAÇLAR YİNE ‘KİTAP’ AÇACAK

Kocaeli 3. Kitap Fuarı, Kocaeli’de ayıca bir kültür baharının da başladığını temsil ediyor. Bu yıl da Kocaeli’deki ağaçlar kitap açarak gelecek nesillere verilecek en değerli hediyenin kitap olacağını gösterecek.

TÜRKİYE’DE ÖYKÜCÜLÜK VE FANTASTİK EDEBİYAT

21 Mayıs 2011 Cuma günü, Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü Kocaeli Kitap Fuarı’nda “Türkiye’de Öykücülük ve Fantastik Edebiyat” isimli bir seminer düzenleyecek. Xasiork yazarlarının katılacağı bu panelde gerek fantastik edebiyat gerekse edebiyatın bu türünde yaşananlar ile ilgili söyleşiler yapılacak.

BİLBORDLAR ‘OKU’ DİYE SESLENİYOR

Kocaeli’nin dört bir yanındaki billboardlar ‘oku’ diye seslenmeye başladı. Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nın bu seneki tanıtım konseptiyle hayatın içindeki ‘oku’ fiilinin keşfedilmesi hedefleniyor. Fuar boyunca farklı mecralarda okumanın ve kitabın önemine dair çalışmalar yer alacak. Herkesi okumaya teşvik etmek, okumayı sevdirmek, kitabın ne kadar değerli olduğunu ifade etmek amacıyla hazırlanan çalışmalar okuma oranını artıracak.

SOKRATES VE KONFÜÇYÜS

Geçen yıl Nazım Hikmet, Necip Fazıl Kısakürek, Tolstoy gibi isimler düşünceleri ve eserleri ile Kocaeli’ye gelmişti. Bu yıl da toplumları aydınlatan ünlü yazar ve düşünürler yalnızca düşünceleri ile değil, kanlı ve canlı olarak suretleriyle Kocaeli’de olacak. Sokrates, Konfüçyüs, Sheakespeare, Mehmet Akif, Halide Edip Adıvar, Karl Marx, Korsan tiplemesi gibi ünlü isimler canlı olarak Kocaeli sokaklarında yürüyecek. Yürüyüş yolundan üniversite kampüsüne pek çok yerde Kocaelilileri 3. Kitap Fuarı’na davet edecekler.

KORSANA HAYIR

Bu yıl ana konseptin yanında ‘Korsana Hayır’ çalışması da dikkatleri çekiyor. Kocaeli 3. Kitap Fuarı sayesinde kitaba herkesin kolayca ulaşması arzu edilirken herkesin uygun fiyatlarla kitap alabilmesi ve hem sektöre, hem yazarlara zarar veren Korsan Kitap hususunda da insanları bilinçlendirmek hedefleniyor.

ÜNLÜ YAZARLAR KATILACAK

Okumak, okutmak gayesiyle bir kez daha kapılarını açacak olan Kocaeli 3. Kitap Fuarı bu yıl da edebiyat dünyasının birbirinden seçkin isimlerini ağırlayacak. Kocaeli 3. Kitap Fuarı’nın 14 Mayıs’ta Saat 11.00’da yapılacak olan açılışına iştirak ederek onur konuğu olacak isimler; araştırmacı yazar Şakir Balki; gazeteci yazar Ahmet Nezih Galitekin ve ünlü ses sanatçısı Nilüfer olacak. Nilüfer, kendi hayatını anlatan ‘Nilüfer Hepsi Bu’ kitabını sevenleri için imzalayacak. Ayrıca okurlarıyla buluşacak olan yazar ve düşünürlerin arasında Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Cüneyt Ülsever, Doğan Cüceloğlu, Doğu Ergil, Ece Temelkuran, Erhan Afyoncu, İlber Ortaylı, İpek Çalışlar, İskender Pala, İsmet Özel, Mustafa Armağan, Sunay Akın, Turgut Özakman gibi değerli isimler bulunuyor.

Bu yıl 3 salon olacak fuara 315 yayınevi ve 46 sosyal toplum kuruluşu katılıyor. Daha detaylı bilgi ve ulaşım için  buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
Ynt: 3. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor!
« Yanıtla #115 : 14 Mayıs 2011, 20:28:34 »
Magicalbronze'a gün doğdu desenize :) Güzel bir fuar olur umarım, orada yaşayan herkese iyi eğlenceler.
Try to hide if you dare.

Çevrimdışı magicalbronze

• *
  • 4075
    • Profili Görüntüle
Ynt: 3. Kocaeli Kitap Fuarı Başlıyor!
« Yanıtla #116 : 14 Mayıs 2011, 21:13:40 »
Bugün farklı bir yere uğramam gerekiyordu gidemedim. Yarın farklı bir yerlerde olacağımdan gidemeyeceğim. Gelecek cumartesi Kocaeli'ndeyim lakin farklı bir etkinliğe katılmam gerekecek. Pazar günü gideceğim herhalde :/

Çevrimdışı Berre

• 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
2. Diyarbakır Kitap Fuarı Başladı!
« Yanıtla #117 : 17 Mayıs 2011, 21:59:59 »

Yazının Kadim Coğrafyasına Yolculuk

Kitap Fuarı Diyarbakır Yolcusu

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 17-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenecek Diyarbakır 2. Kitap Fuarı TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün itibariyle başladı.

Yaklaşık 100 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla bu sene ikinci kez düzenlenecek fuarda geniş bir konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel, şiir dinletisi gibi 40 kültür etkinliğinde ve imza günlerinde 300 yazar okurlarıyla buluşma imkanı bulacaktır.

Diyarbakır Kitap Fuarı altı gün süresince Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Tarık Ziya Ekinci, Oya Baydar, Ece Temelkuran, Mıgırdiç Margosyan, Füruzan, Can Dündar, Ahmet Telli, Melek Ulagay, Haydar Ergülen, Jaklin Çelik, Ahmet Büke, Bejan Matur, Semih Gümüş, Arjen Ari, Yavuz Ekinci, Şeyhmus Diken, Behçet Çelik, Muhsine Helimoğlu Yavuz, Hicri İzgören, Lal Laleş ve pek çok değerli yazar, şair ve akademisyeni konuk ediyor.

Girişin ücretsiz olduğu fuar 17-21 Mayıs 2011 tarihleri arasında 10.30-20.30 saatlerinde, kapanış günü olan 22 Mayıs 2011 tarihinde ise 10.30-19.30 saatlerinde ziyaret edilebilir.

Ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı kahlan amnell

• 786
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
2. Boğaziçi Kitap Günleri
« Yanıtla #118 : 25 Ağustos 2011, 06:19:20 »
İSTANBUL’UN KALBİ KİTAP İÇİN ATACAK...

Boğaziçi Kitap Günleri on beş milyona yaklaşan nüfusuyla enerjik bir metropol olan İstanbul’un merkezinde, şehre yaygın bir kültürel atmosfer yaratmak amacıyla, değişen iletişim araçlarının toplum yaşamında yarattığı değişiklikler göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır.

Bu yıl, 15-21 Eylül 2011 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi Harbiye’de gerçekleşecek olan Boğaziçi Kitap Günleri, her yıl bir konuk ülke ağırlıyor  ve her yıl konuk ülke ile Türkiye arasında köprü oluşturacak bir temaya sahip oluyor.

2011 yılının Türkiye’den Almanya’ya göçün ellinci yılı olması nedeniyle Boğaziçi Kitap Günleri’nde bu yıl konuk ülke  Almanya. Etkinliğin teması ise “Göç”. Bu çerçevede Boğaziçi Kitap Günleri süresince Alman edebiyatını, kültürünü ve sanatını tanıtıcı pek çok faaliyete yer verilmekte. Göç konusu sosyolojik, politik ve edebiyattaki metaforik anlamları perspektifinde ele alınıyor.  17 Eylül Cumartesi günü Orient Institut ile birlikte “Türkiye’den Almanya’ya: Göçün Elli Yılı” sempozyumu düzenleniyor.

Etkinliğin 15 Eylül 2011  saat 10:30’da yapılacak olan açılışı ise Ömer Asan’ın “Kardeş Nereye? Mübadele” adlı göç belgeseliyle yapılacak.

İstanbul’u bir merkez haline getirmek amacıyla Boğaziçi Kitap Günleri süresince kongre merkezinde “profesyonel salon” açılıyor. Türkiye’de faaliyet gösteren tüm telif ajansları, telif hakları konusunda çalışan PEN, Türkiye Yazarlar Sendikası, ÇEVBİR gibi kurumları etkinliğe davet edildi. Profesyonel salonda taraflar yazarlarımızın eserlerinin yabancı dillere çevrilebilmesi için yurt dışından gelen yayıncı ve ajanslarla görüşmeler yapabilecekler.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da e-kaynaklar, e-yayıncılık gibi sektöre yeni açılım getiren gelişmeler, internet yayın hakları, internet özgürlüğü gibi konular çeşitli panellerde tartışılacak.

Kültür ve sanat faaliyetlerinin yarattığı yumuşak zeminler, farklı kültürlerin, dillerin ve sözcüklerin karşılaşması için en hoşgörülü atmosferi sağlamaktadır. Bu görüşten yola çıkarak, Boğaziçi Kitap Günleri, ilk kez Türkiye’de Türkçe dışında konuşulan dört dili bir araya getiriyor. Yunanca, Ermenice, Kürtçe ve Çerkezce olarak yapılacak edebiyat konulu paneller kültürel zenginliğimizi yansıtması açısından da son derece önemli.

Yayınevlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla pek çok yazar, çevirmen, editör ve okuru bir araya toplayacak olan Boğaziçi Kitap Günleri, önümüzdeki yıllarda içinde bulunduğumuz coğrafi bölgenin ülkelerine hizmet veren ve bu sayede yayıncılık sektörünün her anlamda gelişmesine katkıda bulunan  bir kültürel platform yaratmak amacındadır.

2012 yılında Boğaziçi Kitap Günleri 20-26 Eylül’de gerçekleşecek, konuk ülkesi Meksika ve teması “İspanyolca Edebiyat” olacaktır.

Fuar hakkında ayrıntılı bilgi, katılımcılar, fuar programı için buraya tıklayın.

Çevrimdışı kahlan amnell

• 786
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2. Boğaziçi Kitap Günleri
« Yanıtla #119 : 28 Ağustos 2011, 11:44:11 »
Laika, Altıkırkbeş, Yapı Kredi gibi yayınevlerinin sunacağı fırsatları kaçırmayın :)