Kayıt Ol

Fantastik Edebiyat'ın Size Katkıları

Çevrimdışı Hurin

• 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Fantastik Edebiyat'ın Size Katkıları
« : 10 Ocak 2009, 17:15:14 »
Başlıktanda anlaşılacağı gibi okuduğunuz Fantastik Edebiyat Serilerinin size neler kattığını konuşalım bu başlık altında. Hangi yönden sizi etkiledi okuduğunuz eserler? Hayatınızda dönüm noktası diyebileceğiniz bir ana sebep oldu mu?

Görüşlerinizi alalım :)
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Nefertari

• 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Fantastik Edebiyat'ın Size Katkıları
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2009, 17:18:30 »
Hayal gücümü çok geliştirdi. Konulara farklı açılarla yaklaşmamı sağladı. Bir de bazen bu dünyadan sıkıldığımda beni başka dünyalara aldı.

Çevrimdışı Nihbrin

• 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2009, 17:47:57 »
Fantastik edebiyat beni direk etkilemedi hiç, aksine fantastik edebiyatın etkilediği kişilerin yaptığı diğer edebi olmayan eserler etkiledi hep. Hayal gücüm ortalamanın üstündeyse sebebi FRP olsa gerek ki DragonLance hiç yazılmazdı FRP var olmasaydı o ayrı. Sanırım Tolkien'e çok şey borçluyuz. Ama o yapmasaydı başkası açar mıydı bu yolu bizlere? Bugüne kadar Tolkien'in elflerinden etkilenmiş onlarca yazar yine yazmaz mıydı kalperinin derinliklerinden? Yada benim yine en büyük hayalim yüreğe dokunan efsanevi bir hikaye yazmak olur muydu? En ufak fikrim yok  :hemk Monoton hayattan küçük ölçekli yırtmalar yaratır benim için fantastik romanlar kurtarır azıcık günlük dertten tasadan, benim kadar tasasız birisi olsaydınız bu söylediğimin aslında ne kadar anlamsız olduğunu farkederdiniz. Hayır ben hikayeleri tek amaçla okurum, onları öğrenmek için. İnsanlar bir şeyler biriktirir ya bende hikaye biriktiriyorum  :P

Çevrimdışı Amras Ringeril

• 2483
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Ocak 2009, 18:05:00 »
Yüzüklerin Efendisi'ni hayatımdaki dönüm noktası olarak görüyorum ben. Hani derler ya "bir kitap okudum hayatım değişti" diye, Yüzüklerin Efendisi'ni okuduktan sonra, konuşmalarımdan tutun dinlediğim müziğe kadar her şeyim değişti. Şu anki halimde onun katkısı gerçekten büyüktür.

Basit fantasik kitaplar da (çocuk kitapları belki) hayal gücünü geliştiriyor insanın. Her yaşta okunabilecek eserler bunlar. Jules Verne'ler, Harry Potter'lar, Peter Pan'ler.
try again fail again fail better

Çevrimdışı laklak luna

• **
  • 142
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 31 Ocak 2009, 13:32:22 »
herhalde en çok hiçbişeyin imkansız olmadıını düşündürdü bana böylece dha mücadeleci oldum ;D
bi de beyini sadece gnülük ihtiyaçlar veya ders çalışmak içn olmadıını gösterdi artık her dk bişi hayal ediorm ehehe :D

I'm Usagi Tsukino, 16 years old,
in the first year of high school.
I'm a bit rash and a crybaby but,
I'm actually an agent of love and justice,
Pretty Sailor Soldier,
Sailor Moon.

Çevrimdışı DarLy OpuS

• 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2009, 10:59:12 »
Komik gelebilir belki ama ilham verdi bana. Mesela içmem gereken acı bir şurup varsa Raistlin aklıma gelirdi... "O çayını içerken mızmızlanmıyorsa, ben de yapabilirim?" Yahut bir çıkmaza düştüğümde, "Tanis ve Yolarkadaşları daha kötümlere düşmüşlerdi," diyerek ferahlatırdım içimi. Sanırım bu seriye genç yaşta başlamanın bir yan etkisi. :P Ama bunu asla kötü bir olay olarak yargılamadım.

Ayrıca yazma gücü verdi ve yeni kapılar açmama yardımcı oldu.

Çevrimdışı Canina

• 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
« Yanıtla #6 : 11 Nisan 2009, 11:54:47 »
Kılıçlar, oklar, savaş taktikleri, entrikalar hakkında bildiğim ne varsa kitaplardan öğrendim. Daha iyi bir anlatıcı, daha bir oyuncu olmamı sağladı. Düşünce şeklimi değiştirerek, her an bir köşeden bir grup goblin üstüme atlayacak olsa ne yapardım diye düşünmeme yol açtı. Girdiğim her mekanda savaş taktikleri düşünmemi sağladı. Çok iyi bir analizci olmamı sağladı. Olaylara olan yorumlarımı geliştirdi.

Çevrimdışı Lucilla Clarté

• 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 04 Haziran 2009, 19:07:48 »
Fantastik edebiyatla sevdim kitap okumayı ben aslında. Ki bu da gerçekten dönüm noktası olabilcek bir olay. Sonra sonra değişik türde kitaplar okumaya başladım, sevdim. Benim gibi hayalgücü yerlerde sürünen, karamsar bi insancığa az biraz da olsa 'umut' verdi, iyimserlik kazandırdı denilebilir. Hayal kurmanın güzel bir şey olduğunu anladım sayesinde. Ve tabi kitap okumayı sevdirmesiyle gelen artılar var, dili kullanmakla ilgili. Benim bile bilmediğim artılar vardır elbet de neyse. :hömm:

Çevrimdışı PhoenixMan

• 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 05 Haziran 2009, 15:33:43 »
Bir olayı dinlerken veya anlatırken cümleleri ayrı ayrı almaya, onlar arasındaki bağlantıyı çözmeye çalışırken buluyorum kendimi... Hayal gücüm haliyle gelişti ve o hırsların, iradelerin, kişiliklerin gerçek olabileceğini farkedince daha farklı hissediyor insan.

Çevrimdışı Deadman107

• **
  • 347
  • Rom: 3
  • ---AmOrTeNtİa---
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 05 Haziran 2009, 16:52:49 »
Ne yalan söyleyeyim benzetme gücüm çok gelişti :D
ters düştüğüm bi biyoloji hocam var aynı bellatrix lestrange :P

bazen hayatımında okuduğum fantastik kitaplardaki yaşananlara  benzediğini düşünürüm.örneğin fantastik bir karakterin yaşadığı acıyı bende yaşayabiliyorum tabi onun yaşadığından farklı olarak sihir yok sadece  duygular aynı.bazen olaylara verdiğim duygusal tepki onunkiyle aynı olabiliyor...
Güneş doğacak, açacak çiçek...

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 05 Haziran 2009, 19:14:04 »
Karakterlerin detaycılığı ve tasvirleri sayesinde empati gücümü artırdı. Bir karakterin yıkılmış veya umutsuz halini, sizin yanınızda teselli bekler gibi aksetmeleri(yazarların) insanı bu konu hakkında düşünmeye itebiliyor. Bu da karşınızdaki kişilerin duyguları hakkında daha ılımlı hareket etmenize yol açabilir. Kendi adıma böyle oldu.

Çevrimdışı yuno44907

• **
  • 127
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 05 Haziran 2009, 19:25:46 »
Bir katkısı olmadı. Bana animelerin katkısı oldu. Ben animeciyim, romancı değil=P

Çevrimdışı Khazidhea

• 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 06 Haziran 2009, 13:06:23 »
Kesinlikle en başta hayal gücü dediğimiz olguyu geliştirdi bende ve hayal gücü olmadan her insan bana göre yarımdır.
Çünkü hayal gücü olmadan sırf gerçeklerle yaşam bir zaman sonra bana sıkıcı gelirdi doğrusu. :D
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Fullmoon

« Yanıtla #13 : 06 Haziran 2009, 20:51:18 »
Her kitap insana yeni bir şeyler katar. Her kitaptan, hatta en saçma bulduğunuz kitaptan dahi, yeni bir şeyler öğreniriz. Hayatımızda yenilikler oluştururlar. Empati kurmayı, hayalgücümüzün güçlenmesini, karakterimizin oluşmasını, kendi doğru ve yanlışlarımızı bulmayı, bilmediğimiz duygularla başa çıkmayı ve daha bir çok özelliği kitaplardan kazanırız.
Asıl konuya yani fantastik edebiyatın bana ne kattığına gelirsek, cevabım genel bir cevap olacak ve büyük ihtimalle birazda diğer arkadaşların söylediklerine benzeyecek. 
Fantastik edebiyatın benim için yeri büyük ve ayrı. Çünkü ben kitap okuma alışkanlığını fantastik kitaplar okuyarak kazandım. Gerçekten severek okuduğum ilk kitap Harry Potter'dı. Harry Potter'dan sonra daha çok kitap okumaya başladım ve kitaplar benim yaşama sebebim oldu. Mesela içim çok sıkıntılı olduğunda bir kitap alıyorum elime ve o dünyanın içinde kayboluyorum.Herkese olduğu gibi ben de kendimi romanın baş karakteriyle kendimi özdeşleştirerek, kendi dünyamdan kaçıyorum. Bazende okuduğum kitapta yaşanan üzücü olaylar yüzünden strese giriyorum. Neyse, konunun biraz dışına çıktım sanırım.
Demek istediğim benim ben olmamı sağlayan kitaplardı ve ben kitapları Harry Potter'la sevmeye başladım. O garip fantastik dünya beni içine aldı ve büyülendim. Ama tabi fantastik edebiyatı sevmemi sağlayan tek sebep bu değil. Onları da anlatmaya kalkışırsam bir destan yazmış olacağım :D

• Dwarfettin_Meşekalkan
  • *
  • 13
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #14 : 14 Haziran 2009, 22:53:04 »
Cüce oldum dermişim :huha Şaka bir yana, fantastik edebiyat bana yaşama gücü, huzur ve mutluluk verdi dersem sanırım bu yalan olmazdı. Bana kendimi evimde hisettirdi çoğu zaman. Güzel bir duygudur bu. İnsanın kendini bir yere ait hissetmesi...

O an geldiğinde zaman durur. Yarın kaçta kalkacağınızın, haftalık programlarınızın, sınavlarınızın, sıkıntılarınızın bir önemi kalmaz. Oradasınızdır ve siz sanki zaman hiç geçmeyecekmiş gibi hissedersiniz. Bir yere gitmenize gerek yoktur. Tam olmanız gereken yerdesinizdir zaten. Evinizdesinizdir.

Bazen ömürlerini bir mağarada portakal yiyerek geçiren yogilerin tüm amaçlarının böyle hissedebilmek olduğunu düşünürüm. Kendimi şanslı hissederim. Varım, hissediyorum. Başka hiçbir şeye ihtiyacım yok. Sanırım evrenle bir olmak böyle birşey.

Fantastik edebiyat bana yaşamak için bir neden verdi.
En güzel bira midene en yakın olandır, gark*