İyi de Brisingr ilk kitapta da geçmişti.
Haha, kendime inanamıyorum. Daha Miras Döngüsü için örnek verirken "hiçbir eserde görmedim" diyorum gözümün önündeki şeyi görmeden.. Yani aslında demek istediğim şu, eğer 4. kitabın adı Eldunari olursa herkesin kolayca tahmin edebileceği, basit bir isim olur. Ama taa 1. kitapta geçen 'brisingr'ı 3. kitabın adı olarak görmeyi kimse ummazdı. Hele ki Eragon'un kılıcının ismi olması gibi bir bağlantıyı kurmak Paolini'den başka birinin düşünebileceği bir şey değildi. Çünkü zaten Paolini'nin işi de tam olarak bu: Eserinde orijinal şeyler kullanmak, okuyucusunu şaşırtmak, onu hiç tahmin edemeyeceği şeylerle karşılaştırıp ters köşeye yatırmak... (Ölüm Yadigarları'nı hatırlayın. Hayranlar onlarca isim ileri sürdü. Böyle bir isim kimin aklına gelebilirdi?) Bu yüzden son kitabın adı Eldunari olmamalı.
Ben hiçbir kurguda baş karekterin öldüğünü görmedim...
Evet, ben de hiçbir fantastik kurguda baş karakterin öldüğünü görmedim. Çünkü onlar olağanüstü varlıklar, her güçlüğün üstesinden gelir ve kahraman olurlar, değil mi?
Sanki olması gereken buymuş gibi... Ha bir de tabii hikaye baş kahramanın ağzından anlatıldığı için de öldürmeyi göze alamıyorlar belki (ki bu saçma bir gerekçe, gayet çözümlenebilir bir durum). Ya da çoğunlukla hayranların tepkisini çekmemek için. Özellikle seri halinde devam eden, çok tutan eserlerde. Bilmiyorum bence gayet baş karakterler de ölebilir. Sorun olmaz, çok da güzel olur. Görkemli bir son olur. Efsanevi olur.