Kayıt Ol

Ödül Haberleri

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Terry Pratchett İlk Roman Ödülü Finalistleri Açıklandı
« Yanıtla #105 : 09 Nisan 2013, 21:38:05 »

Meşhur Diskdünya serisinin meşhur yazarı Sir Terry Pratchett'ın kendi adına düzenlediği ve umut veren yeni yazarları hedef alan Anywhere But Here, Anywhen But Now (Buradan Başka Her Yer, Şu Andan Başka Her Zaman) İlk Roman Ödülü’nün 2012 yılı finalistleri açıklandı. Birincinin 31 Mayıs’ta ilan edileceği yarışmada finale kalan eserler ve yazarları şöyle:

Alıntı
The Unspoken Death of the Amazing Flying Boy, yazar: Jean Burdett
Bloodline, yazar: Sophie Constable
The Hive, yazar: Alexander Maskill
The Way Through the Woods, yazar: Robin Pearson
A Kill in the Morning, yazar: Graeme Shimmin
The Shadows of Annwn, yazar: Catherine Whittle

Son katılma tarihinin 31 Aralık 2012 olduğu yarışmanın büyük ödülü, Pratchett’ın kendi yayıncısı Transworld’den sözleşme avansı olarak verilecek 20,000£. Jüri üyeleri Sir Terry Pratchett, Rob Wilkins, Yayın Yönetmeni Simon Taylor, Yayıncı Lynsey Dalladay ve bilimkurgu, fantezi ve korku romanları satan kitapçı zinciri The Forbidden Planet’ten Alex Veasey'den oluşuyor.

Pratchett, yarışmaya katılacak eserlerden beklentilerini şöyle açıklıyor:

Alıntı
“Konuları Dünya’da geçmeli. Bu, geçmişten ya da gelecekten bir Dünya olabilir, çatallanmış bir geleceğin diğer ucunda ilerliyor olabilir. Olasılıklar sonsuzdur, ama her şey Dünya üzerinde geçmeli. Belki kıtalar farklı, iklim yabancı olabilir ama fizik kuralları bizimki ile aynı olmalı. Yerçekimi olmalı, karıncalar karınca boyutunda olmalı, zira daha büyük olurlarsa bacakları onları taşıyamaz. Kısacası, öykü Dünya gezegeninin geçmiş, mevcut ya da gelecekteki teorik olarak olası bir versiyonunda geçmeli.”

Yarışmaya katılmak için İngiltere, İngiliz Milletler Topluluğu ve İrlanda Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor. Yarışmacı eserler en az 80,000 ve en fazla 150,000 kelimeden müteşekkil, İngilizce ve yetişkinlere hitap ediyor olmalı. Yarışmacıların önceden kendi adlarıyla, ortak yazarlı ya da takma isimle yayımlanmış roman biçiminde eserleri olmaması gerekiyor.


İlk olarak 31 Mayıs 2011’de verilen ödülü Half Sick of Shadows ile David Logan ve Apocalypse Cow ile Michael Logan (akraba değiller) paylaştı. Kitaplar geçtiğimiz yıl yayımlandı.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2013 Ditmar Ödülleri’nin Adayları Duyuruldu
« Yanıtla #106 : 10 Nisan 2013, 23:45:36 »

Avustralya’nın en önemli ödüllerinden Ditmar Ödülleri’nin 2013 adayları oylamaya sunuldu.

Aday listesine göz atmak için BURAYA tıklayınız.

Ditmar Ödülleri oylama kurallarına uygun olarak yapılmaktadır ve Conflux 9 üyeleri ile destekçilerine ve 2011 ödüllerinde oy kullanabilmiş nitelikli kişilerden Continuum 8 üyelerinin oylamasına açıktır. Oylama 25 Nisan 2013 tarihinde sona erecektir.

1969 yılından beri Natcon’da dağıtılan Ditmar Ödülleri ( Geçmişte Avustralya Bilimkurgu Başarı Ödülleri olan ve resmi adı Avustralya SF (“Ditmar”) Ödülleri olarak geçen) Avustralya’da Bilimkurgu ( fantazya ve korku türlerini de kapsayan) ve Bilimkurgu fandom dallarında en büyük başarı olarak kabul edilmektedir. Ödüllerin isim babası ise, organizasyonu finanse eden Avustralyalı ünlü fan ve sanatçı Ditmar “Dick” Jenssen’dır.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2013 Prometheus Ödülleri
« Yanıtla #107 : 11 Nisan 2013, 14:05:33 »

Özgürlükçü Fütürist Derneği (The Libertarian Futurist Society) 2013 Prometheus En İyi Roman ödülü ve Şeref Kürsüsü ödülü finalistlerini açıkladı.

Listeye ulaşmak için buraya tıklayınız.

En İyi Roman ve En İyi Klasik Kurgu (Şeref Kürsüsü) dallarının birincileri, San Antonio, Teksas’da 29 Ağustos – 2 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek LoneStarCon3, 71. Dünya Yıllık Bilimkurgu Kongresinde duyurulacaktır. Aday olan eserler ve ödül hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2012 GİO Ödülleri
« Yanıtla #108 : 15 Nisan 2013, 14:14:08 »
2012 GİO Ödülleri Sahiplerini Buluyor


Fantazya ve korku edebiyatının öncü isimlerinden Giovanni Scognamillo onuruna, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD)‘nin düzenlediği "GİO Ödülleri" sahiplerini buluyor.


İlki bu sene sahiplerini bulacak ödül töreni; 50 yılın üzerindeki gazetecilik, sinema yazarlığı ve araştırmacı yazarlık hayatında eserlerinin büyük bir bölümünü ülkemizde bu türlerin gelişimine ve doğru anlaşılmasına adamış Giovanni Scognamillo onuruna GİO Ödülleri adı altında gerçekleşecek.

Roman dalında 2011-2012 yıllarında yayınlanmış eserler değerlendirmeye alındı. Yayınlanmamış öykü dalında ise 200′ü aşkın başvuru oldu.

Roman Jürisi: Asuman Kafaoğlu Büke, Bülent Somay, Doğan Hızlan, Ömer Türkeş, Sevin Okyay

Öykü Jürisi: Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu, Doğu Yücel, Kutlukhan Kutlu, Sadık Yemni

İllüstrasyon Jürisi: Ergün Gündüz, Ertaç Altınöz, Kerem Beyit, Melike Acar, Yıldıray Çınar

Basın, yayın ve kültür dünyasından pek çok katılımcının yanı sıra hayal gücünün değerine inanan pek çok sanatseverin bir arada olacağı GİO Ödülleri, 27 Nisan’da, İtalyan Kültür Merkezi’nde 18.00 – 21.00 arası düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

Bilgi ve takip için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: 2012 GİO Ödülleri Sahiplerini Buluyor
« Yanıtla #109 : 17 Nisan 2013, 13:08:36 »
Her iki konunun jüri üyeleri çok dehşetengiz yalnız. Sırf yazdıklarımı kimlerin okuyup değerlendireceğini bildiğim için kilitlenir kalırdım herhalde katılmaya kalksaydım :)
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2012 GİO Ödülleri Sahiplerini Buluyor
« Yanıtla #110 : 18 Nisan 2013, 09:46:59 »
Ayrıca portaldaki haber bünyesinde, En İyi Roman adaylıkları da duyurulmuştur. Görmek için buraya tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2012 GİO Ödülleri Sahiplerini Buluyor
« Yanıtla #111 : 28 Nisan 2013, 02:53:19 »
kahlan amnell'in +1'i olarak dahil olduğum, ilk olmasına rağmen beklentimin üstünde geçen bir ödül töreni. Hem kendisinin +1'iydim hem de aynı yolun yolcusuyduk. :) Yardım ederiz diye erken çağırıldığımızdan koyulduk 2'de yola. İstiklal'de adını hatırlayamadığım pasajda başka bir iş hallederken Doğu Yücel'in aramasıyla o pasajda buluştuk Yiğit Değer Bengi, Doğu Yücel ile. Tesadüfleri severim. Oradan da Erbuğ Kaya, Buket Akgün ve diğer Gio emektarları ile buluşup geçtik İtalyan Kültür Merkezi'ne. Ve bir tesadüf daha yaşayarak Hamit Çağlar Özdağ, Levent Şenyürek ile aynı anda girdik mekana.
Şimdi böyle yazdım da her şeyi anlatacakmışım gibi oldu, yok o kadar macera yazamayacağım yahu. Bu yorgunluğun üzerine parmaklar da çalışmıyor. :)
Öhhömm... Kısa kısa devam edeyim...
Erken gidince provaları da izleme şansım oldu. Koşuşturmaca içinde 2 saati geçirdik. Daha doğrusu geçirdiler. Bana pek bir şey bırakmadılar. Bu yüzden çok ayakta durmasam bile düz taban olmam sağolsun, durmuş kadar oldum.
Törenin başlamasına ramak kala Hakan abi -evet, magicalbroze'dan bahsediyorum- aramıza katıldı. Beraber töreni izledikten sonra birçok kişiyle sohbet edip, fotoğraf çekilip ayrıldık oradan.
Spoiler: Göster
Fotoğraf makinası benden, fotoğrafları size ulaştırmak Hakan abiden. :)
Kadıköy'e kadar Hakan abi ve Yosun ablayla birlikte geldikten sonra Hakan abi ile yollarımızı ayırdık.
Spoiler: Göster
Mis kokulu hırka gitti Hakan abi. :fringa


Uzuuun lafın kısası:
Çok güzel geçti günün tamamı ve elbette tören.
Hakan abi ile ilk defa görüşmüş oldum, süper oldu. "Sıcakkanlı kurucu" dedikleri o olsa gerek. :)
İmzalarımı kaptım Kayra Keri Küpçü ve Hamit Çağlar Özdağ'dan.
Yosun abla sağolsun, mit'in de imzasını eksik etmediği "Yemin Ve Öç" edindim.

Seneye bakalım ne gibi sürprizler bekliyor bizi. Bundan daha iyi nasıl geçer? Merak konusu olarak kalacak. Tüm emeği geçenlere, Yosun abla ve Hakan abiye her şey için çok teşekkürler.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: 2012 GİO Ödülleri
« Yanıtla #112 : 28 Nisan 2013, 05:07:30 »
2012 GİO Ödülleri Sahiplerini Buldu!


Hayal kurmanın özgürleştirdiğini kanıtlayan FABİSAD’ın düzenlediği GİO Ödülleri birkaç saat önce İtalyan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ve böylece ilk ödüller de sahiplerini bulmuş oldu.

Yaklaşık olarak bir saat süren, fantazya ve bilimkurgu camiasından hemen hemen tüm isimlerin katıldığı törene ilgi oldukça büyüktü. Törenin sunuculuğunu yazarlar Gülşah Elikbank ve Hamit Çağlar Özdağ üstlendi. Dernek başkanı Yiğit Değer Bengi’nin konuşmasıyla başlayan ödül töreni, Bülent Somay’ın “Bilimkurgu ve Fantazya” temalı sohbetiyle devam etti. Ve daha sonra da sıra ödüllerin açıklanmasına geldi.

İlk olarak En İyi Öykü ödülü sahibini buldu. Jüri üyelerinin ve adayların tanıtımı ve öykülerden kısa kesitlerin okunması sonrası ödülün sahibi “Balanka Olmak” adlı öyküsü ile Gülbike Berkkam oldu.

Ve sonrasında sıra En İyi İllüstrasyon ödülüne geçildi. Yine benzer tanıtımlar sonrası ödülün kazananı “Karabasan” adlı çizimiyle Mehmet Özen olarak açıklandı.

Son olarak En İyi Roman dalında kazanan açıklandı. Adayların kitaplarının kısa tanıtımı ve yine jüri üyelerinin okunmasından sonra bu ödülün ilk sahibi "Şairin Romanı" adlı kitabı ile Murathan Mungan oldu.

Diğer adaylıkları da belirtmek gerekirse,

Öykü ödülleri; Gürkan Uluçhan, Hakan Balcı, Mehmet Berk Yaltırık ve Sevgi Saygı

İllüstrasyon ödülleri; Ahmet Oğuz Demir, Melih Yılmaz, Ömer Tunç ve Selçuk Koçman

Roman ödülleri;

Kayıp Ruhun Zindanı kitabı ile Ayfer Kafkas,

Şamanlar Diyarı kitabı ile Barış Müstecaplıoğlu,

Upirlerin Fısıltısı kitabı ile Çağan Dikenelli,

Varolmayanlar kitabı ile Doğu Yücel,

Beşlerin Çağı kitabı ile Erbuğ Kaya,

Siyah Koku kitabı ile Gülayşe Koçak,

Yedinci Gün kitabı ile İhsan Oktay Anar,

Cennetin Kalıntıları kitabı ile Levent Şenyürek,

Ağrıyan kitabı ile Sadık Yemni

Kazananların yanında adaylara da başarı ödülleri verildi. Sponsorlar ve jüri üyeleri de katkılarından dolayı birer plaketle ödüllendirildi.

Oldukça eğlenceli geçen bu ödül töreni için tüm FABİSAD ekibine ve katılımcılara sonuz teşekkürler. Tebrikler! Umuyoruz uzun yıllar aynı şekilde keyifli geçecek, daha büyük ve geniş çapta katılımları ağırlayabilecek nice ödül törenlerine şahitlik ederiz…

NOT: Törende çektiğimiz fotoğraflar, bir-iki gün içinde facebook sayfamızdan paylaşılacaktır.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2012 GİO Ödülleri
« Yanıtla #113 : 29 Nisan 2013, 00:08:30 »
1. GİO Ödülleri töreninden fotoğraflar için BURAYA tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: 2013 Clarke Ödülü
« Yanıtla #114 : 02 Mayıs 2013, 14:12:13 »
2013 Clarke Ödülü Sahibini Buldu


İngiltere’nin prestijli bilimkurgu edebiyatı ödüllerinden Arthur C. Clarke Ödülü’nün bu yılki kazananı SCI-Fi-Londra Film Festivali’nde açıklandı.

Adaylık duyurusunu önceden yaptığımız ödülün bu yılki kazananı:

Alıntı
Chris Beckett

Yazara 2013 Euro’luk çekle beraber, anısına yapılmış isminin yazılı olduğu bir kitap desteği hediye edildi. Tebrikler! Umuyoruz kazanan isim ve diğer aday kitaplar da kısa sürede dilimize çevrilir.

Diğer adayları hatırlamak isteyenler BURAYA tıklayabilirler.

Peki ya sizler sonuç hakkında ne düşünüyorsunuz? Özellikle içlerinden okuduğunuz, okumak istediğiniz ya da en azından ismen takip ettiğiniz yazarlar var mıdır?

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: 2013 Clarke Ödülü
« Yanıtla #115 : 02 Mayıs 2013, 14:18:52 »
Hepsini en kısa sürede dilimizde görmek istiyorum ;D
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2013 Clarke Ödülü
« Yanıtla #116 : 02 Mayıs 2013, 14:22:10 »
Dog Star çevrilecek diye yukarıda yazmıştı Hakan. Yayınevi de kaliteli hani. İnşallah çevirirler.

Kazananı da istiyorum! Hepsini istiyoruz!

Çevrimdışı Bengü

  • **
  • 305
  • Rom: 9
    • Profili Görüntüle
Ynt: 2012 GİO Ödülleri
« Yanıtla #117 : 02 Mayıs 2013, 21:49:23 »
Sanat 2013'e Yiğit Değer Bengi konuk oldu ve fantastik edebiyat, FABİSAD, GİO Ödülleri konuşuldu. Ödül töreninde neler yaşandığını da görebileceğiniz videoya BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2012 Shirley Jackson Ödülleri
« Yanıtla #118 : 05 Mayıs 2013, 02:30:40 »

Amerikan korku edebiyatının en büyük yazarlarından biri olarak tanınan Shirley Jackson’ın anısına düzenlenen Shirley Jackson Ödülleri’nin adayları geçtiğimiz gün içerisinde açıklandı. 2007’den beri düzenlenmekte olan ödül korku, psikolojik gerilim ve karanlık fantastik dalındaki eserlere dağıtılıyor.

Bu yılın adaylarına göz atmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yazarlar, eleştirmenler, akademisyenler ve editörlerden oluşan jüri üyeleri tarafından dağıtılacak olan ödüller 14 Temmuz 2013 Pazar günü, Massachusetts’de yapılacak Readercon 24 etkinliğinde sahiplerini bulacak.


Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
2013 Edgar Kazananları Açıklandı
« Yanıtla #119 : 08 Mayıs 2013, 18:51:22 »

Mystery Writers of America (Amerikan Gizem Yazarları) tarafından1946 yılından bu yana Edgar Allan Poe anısına düzenlenen Edgar Ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül listesine ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Kazananlar 2 Mayıs 2013 tarihinde, New York’ta bulunan Grand Hyatt Oteli‘nde duyuruldu.

Edgar Allan Poe ödülleri bir önceki yılın gizem dalında basılan ya da üretilen roman, televizyon, film ve tiyatro dallarında verilir. Başta “En İyi Roman” olmak üzere her yıl toplam 13 dalda ödül verilir. Kısa adı ‘Edgar’dır.