Doktor Kim (özgün adı: Doctor Who), BBC tarafından yapılan İngiliz bilim kurgu televizyon dizisidir. Dizide "Doktor" olarak bilinen uzaylı bir zaman yolcusunun maceraları anlatılır. Dışarıdan 1950'lerden kalma bir polis kulübesi gibi görünen TARDIS adındaki bir uzay zaman gemisi ile yolculuk yapan Doktor, yardımcıları ile beraber uzay ve zamanı keşfeder, problemleri çözer, yaratıklarla yüzleşir ve hataları düzeltir.
Guinness Rekorlar Kitabı tarafından Dünya'nın en uzun süren bilim kurgu televizyon programı olarak listelenen dizi aynı zamanda İngiliz popüler kültürünün de önemli bir parçasıdır. Dizi iyi planlanmış hikayeleri, ilk yayınlandığı dönemdeki düşük bütçeli yaratıcı özel efektleri ve elektronik müzik kullanımındaki önderliği ile tanınır.
Bunu daha önce izlemek istemiştim, galiba bir aralar TRT'de yayınlanmı. Önce 1963'te başlayan bir bilim kurgu dizisiymiş, hatta benim rastlama sebeplerimden biri de Douglas Adams'ın yazarlar arasında olmasıydı. 9 bölümün yazarlığını yapmış ama 1963'teki dizi tam 26 sezon sürmüş.
Sonra 2005'te BBC'de tekrar yayınlanmaya başlamış. Az önce CNBC-E'de reklamını gördüm. Yayınlayacaklar sanırım ama 26 sezon yayınlayamayacakları için şimdi 4. sezonunda olan 2005 yapımı olan sanırım. İzlenmeli diyorum