Prenses Gelin - William Goldman
Filmini merak ederken, kitap uyarlaması olduğunu öğrendim!
Kitabın memleketimizde de yayınlandığını öğrenince daha da meraklandım!
Kitapyurdu'ndaki olumlu ve olumsuz yorumların tutarsızlığı merakımı ayrıca kamçıladı!
Ben de biraz kalori yaktıktan sonra kitabı edindim.
Şimdilik üçte birindeyim. 40 yaşında, hayattan istediği coşkunluğu alamayan birinin, seneler önce babasının kendisine okuduğu masalı, yaşının getirdiği sıkkınlığın yarattığı mizahla tekrar kaleme alması eğlenceli bir iş çıkarmış.
Kitabın mizahı, modern zamanda yaşayan birinin, masalsılığı bozmadan masalsı olanın klişelerini eğlenceli ayrıntılar ile uzatmasında. Tabii birde araya girip, hangi kısmı neden çıkarıp neden eklediğini ve düzenlediğini anlattığı bölümleri de unutmamak gerek

.
Anlatıcının duymak istediği masalın kendisine sıkkınlık veren ayrıntılarına tekrar şekil vererek anlattığı macera var burada.
Kitap hakkında değil de, bizdeki kapağı hakkında eleştirim olacak. Kapağı, sıradan aşk romanlarını çağrıştıracak tarzda. Aslında onlar kadar bile olamayacak sadelikte. Kitapyurdu'ndaki, kitaba dair olumsuz eleştirilerin pek çoğuda, bu yanlış anlaşılmanın getirdiği yanlış beklentiden. Kitap yanlış pazarlamanın kurbanı olmuş

.
Filmine niyetlenmiştim. Kitap bitince izlerim.